WEEKEND

Μονόλογος ενός εθισμένου στο εύκολο sex μέσω app

Μονόλογος ενός εθισμένου στο εύκολο sex μέσω app Facebook Twitter
Έψαχνα ώρες ολόκληρες ανάμεσα σε δεκάδες προφίλ, σερφάροντας από χαμόγελο σε χαμόγελο για να βρω αυτή που είναι τέλεια. Και δεν ήταν καμία.
7

Ξεκίνησα να χρησιμοποιώ το Badoo πριν από τέσσερα χρόνια και εδώ και ενάμιση χρόνο έχω προφίλ και στο Tinder. Μέχρι να φτιάξω το προφίλ στο Badoo η σεξουαλική μου ζωή ήταν σχεδόν ανύπαρκτη, δεν ήμουν ποτέ κοινωνικός ή δημοφιλής στις παρέες, στην καθημερινή μου ζωή δυσκολευόμουν πολύ να φλερτάρω και μέχρι τα 23 μου είχα κάνει σεξ με δύο κοπέλες -και μία σύντομη σχέση με τη μία από αυτές. Δεν ήμουν αυτό που λες «τύπος με εμπειρίες». Όταν μπήκα για πρώτη φορά στο Badoo και είδα πόσο εύκολο ήταν να μιλήσεις σε άτομα που δεν θα τολμούσες ποτέ να πλησιάσεις έξω από το application, είχα πάθει τέτοιο κόλλημα που σχεδόν ξημεροβραδιαζόμουν τσεκάροντας το κινητό και κάνοντας ατελείωτα chat με γυναίκες κάθε ηλικίας και εμφάνισης, ξεπερνώντας κάθε αναστολή και κόμπλεξ που είχα μέχρι τότε. Η εφαρμογή υποτίθεται ότι ήταν για φιλικές γνωριμίες, αλλά όλοι σχεδόν ήταν εκεί μέσα για σεξ και αυτό έκανε τα πράγματα πολύ πιο εύκολα.

Τον πρώτο καιρό θυμάμαι ότι είχα χάσει τον ύπνο μου, μιλούσα μέσα στη νύχτα με άγνωστες ανταλλάσσοντας φωτογραφίες, έστελνα μηνύματα ακόμα και την ώρα της δουλειάς και κανόνιζα ραντεβού που ήξερα ότι δεν θα οδηγούσαν πουθενά, μόνο για επιβεβαίωση και για να κερδίσω τον χρόνο που θεωρούσα ότι είχα χάσει μέχρι τότε. Έκανα συναντήσεις σχεδόν κάθε μέρα. Το face to face ήταν τις περισσότερες φορές απογοητευτικό, τον πρώτο καιρό υπήρχαν πιο πολλές κοπέλες με ψεύτικες και πειραγμένες φωτογραφίες, γυμνό που προφανώς δεν είχε σχέση με την πραγματικότητα και διαφορετική εικόνα από αυτή που είχαν στο προφίλ τους. Οι περισσότερες έβαζαν παλιότερες φωτό. Δεν ξέρω γιατί το έκαναν, φαντάζομαι επειδή ψάχνουν να κάνουν σεξ, τα περισσότερα ραντεβού, πάντως, ήταν σκέτη απογοήτευση. Μετά τον καφέ δεν ξαναμιλάγαμε ούτε στο chat. Παρόλα αυτά, το πρώτο τρίμηνο είχα κάνει σεξ με περισσότερες από 20 κοπέλες, είχα αρχίσει να τις σημειώνω για να μην χάσω το λογαριασμό, κι ήταν μόνο σεξ -σεξ πανεύκολο και «στεγνό». Όσο και να μου άρεσε κάποια, δύσκολα ξαναβρισκόμουν μαζί της. Ήταν κάτι σαν τρόπαιο και μια ένεση αυτοπεποίθησης, έτσι σιγά-σιγά άλλαξε η ψυχολογία μου, άρχισα να γίνομαι πολύ πιο τολμηρός και ανοιχτός και στις καθημερινές μου συναναστροφές. Άρχισα να μιλάω σε όσες κοπέλες μου άρεσαν στα μαγαζιά που πήγαινα, στα μπαρ, ακόμα και στο δρόμο, να μην αναγνωρίζω τον εαυτό μου. Το εύκολο σεξ με είχε καταστρέψει γιατί ακόμα και κοπέλες που μου άρεσαν πολύ δίσταζα να τις ξαναδώ, αναζητούσα κάτι άλλο, κάτι καλύτερο, όλες τις άλλες γυναίκες που είναι εκεί έξω και σε περιμένουν. Για σχέση ούτε κουβέντα.

Όταν βλέπω φωτογραφίες κοιτάζω την εικόνα, πρόσωπο βυζιά σώμα κτλ, δεν υπάρχει χαρακτήρας. Είναι γελοίο να πει κάποιος το αντίθετο. Ψωνίζεις.

Κάποια στιγμή είχα συναντήσει τόσο πολύ κόσμο που το Badoo έγινε βαρετό, τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα ανακυκλώνονταν και σε όσα νέα εμφανίζονταν δεν είχα όρεξη να πω τα τυπικά «γεια» και «τι κάνεις;», έστελνα μόνο πρόστυχα μηνύματα και γυμνές φωτογραφίες μου και περίμενα να δω τις αντιδράσεις.  Είχε έρθει κορεσμός, κούραση, είχα αρχίσει να εθίζομαι στις συναντήσεις και στην αναζήτηση του σεξ της μιας φοράς, δεν με ικανοποιούσε τίποτα, ακόμα και σε κορίτσια που ήταν πολύ κοντά σε αυτό που έψαχνα προσπαθούσα να βρω μειονεκτήματα για να έχω δικαιολογία να μην τα ξαναδώ. Έψαχνα ώρες ολόκληρες ανάμεσα σε δεκάδες προφίλ, σερφάροντας από χαμόγελο σε χαμόγελο για να βρω αυτή που είναι τέλεια. Και δεν ήταν καμία.

Αποφάσισα να παρατήσω το application, να σβήσω το προφίλ μου και να μην ξαναμπώ, να απέχω κάποιο διάστημα για να ελαττωθεί ο εθισμός, να προσπαθήσω να κάνω σχέση εκτός Badoo.

Σε μια εβδομάδα έκανα λογαριασμό και στο Tinder. Νομίζω ότι δεν τελειώνει ποτέ αυτό. Ακόμα και τώρα που έχω κάνει σχέση, δεν έχω καταφέρει να σβήσω τους λογαριασμούς. Μπαίνω αρκετά συχνά για να τσεκάρω μηνύματα και να δω τι παίζει, τι χάνω, και έχει τύχει να ανοίξω και κουβέντα με κάποιες που μου αρέσουν. Μέχρι εκεί όμως. Όταν βλέπω φωτογραφίες κοιτάζω την εικόνα, πρόσωπο βυζιά σώμα κτλ, δεν υπάρχει χαρακτήρας. Είναι γελοίο να πει κάποιος το αντίθετο. Ψωνίζεις. Προσπαθώ να αποφύγω τις εμφανώς ψεύτικες φωτογραφίες και τις ποζέρικες.

Η επικοινωνία είναι κάτι που την έχεις ανάγκη και τα applications είναι ένα ωραίο μέσο. Όπως στη  εποχή με τα κινητά, που θεωρούσαν το sms απρόσωπο και τώρα είναι το στάνταρ μέσο. Αν με ρωτήσεις όμως «γνωριμία on line ή μέσω φυσικής επαφής;», μετά από τόσες εμπειρίες θα έλεγα «φυσική επαφή», χωρίς δεύτερη σκέψη. Είμαι του φυσικού και του άμεσου, «μου αρέσεις, θέλεις να βγούμε;», ακόμα και αν φας απόρριψη. Δεν έχεις και τον ανταγωνισμό, στα apps μπορεί να μιλάει και με δέκα παράλληλα, ενώ όταν είναι κάποια απέναντί σου είστε οι δυο σας, ακόμα και αν δεν είστε μόνοι.

Την φίλη μου τη γνώρισα μέσω κοινών φίλων και το πρώτο πράγμα που τη ρώτησα ήταν αν χρησιμοποιεί κάποια εφαρμογή γνωριμιών. Δεν χρησιμοποιούσε.

Τα κορίτσια που γνώρισα μέσω app και δεν μιλάμε πια δεν μου λείπουν ιδιαίτερα, και δεν νομίζω να λείπουν σε κάποιον. Εξαρτάται τι πήρα από αυτές, ή τι ήθελα να πάρω και πόσες φορές το πήρα. Μπορεί να μου λείπει η προσωπικότητα κάποιας ή το σεξ κάποιας άλλης. Αλλά δεν τις σκέφτομαι ιδιαίτερα. Βρίσκονται σε μία άλλη διάσταση.

Νίκος, 28, Κερατσίνι

Υγεία & Σώμα
7

WEEKEND

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Προσέξτε αυτό το κάθαρμα»: Όταν η παρενόχληση στο γυμναστήριο γίνεται trend στο Tik Tok

Υγεία & Σώμα / «Προσέξτε αυτό το κάθαρμα»: Όταν η παρενόχληση στο γυμναστήριο γίνεται trend στο Tik Tok

Το hashtag «gym weirdos» συγκεντρώνει τις εμπειρίες γυναικών με όσα τους συμβαίνουν την ώρα της προπόνησης, ενώ ένα ιστορικό βιβλίο εξετάζει τις ρίζες της παρανόησης που επιτρέπει στους άνδρες να βλέπουν ως προσωπικό δώρο για τα... μάτια τους γυναίκες που γυμνάζονται.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αθανάσιος Τσακρής: «Ο κορωνοϊός αποτελεί πρόγευση ενός κύματος ιών που θα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον»

Α. Τσακρής / «Ο κορωνοϊός είναι πρόγευση ενός κύματος ιών που θα 'ρθουν στο μέλλον»

Η τριπλή επιδημία, τα μέτρα προστασίας και τα νέα δεδομένα. Μιλά στη LiFO ο καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Νίκος Δέδες: «Το στίγμα δυσχεραίνει την καθημερινότητα των ατόμων που ζουν με τον HIV»

Υγεία & Σώμα / Νίκος Δέδες: «Το στίγμα δυσχεραίνει την καθημερινότητα των ατόμων που ζουν με τον HIV»

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» μιλά για τα άλματα στην προσβασιμότητα της περίθαλψης και των καινοτόμων φαρμάκων, αλλά και τις επίμονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα τα άτομα που ζουν με τον ιό στην Ελλάδα.
ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί λειτούργησαν με έναν μεσαιωνικού τύπου φανατισμό κατά της επιστήμης»

Ευάγγελος Μανωλόπουλος / «Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί λειτούργησαν με μεσαιωνικό φανατισμό κατά της επιστήμης»

Ο καθηγητής της Ιατρικής και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας θεωρεί ότι η πανδημία έχει μπει ήδη σε άλλη φάση και ότι είμαστε πολύ κοντά στο να επιτύχουμε τον έλεγχό της.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ