Το KORRES Recycle Lab δίνει μία νέα διάσταση στην «άδεια ομορφιά»

Το KORRES Recycle Lab δίνει μία νέα διάσταση στην «άδεια ομορφιά»

Σε έναν πλήρη κύκλο αξιακών επιλογών, η KORRES δημιουργεί από το «άδειο» μία νέα«όμορφη» διάσταση.

Μία νέα πρωτοβουλία από την KORRES έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στη βιομηχανία της ομορφιάς είναι βασισμένη στη βιωσιμότητα, στον zero-waste τρόπο ζωής και σε μία γενικότερη περιβαλλοντική συνείδηση που έχει σκοπό να κάνει τη διαφορά. Η KORRES μας καλεί να συμμετέχουμε όλοι στο κίνημα για έναν καλύτερο πλανήτη.

 

Από τη φύση στην επιδερμίδα και ξανά πίσω. Αυτή τη διαδρομή ακολουθούν τα 6 KORRES Labs που εκφράζουν το όραμα ενός πλήρους κύκλου αξιακών επιλογών: Soil Lab, Extraction Lab, Molecular Lab, Formulation Lab, Design Lab και η πιο πρόσφατη προσθήκη - το Recycle Lab.

 

Στον πυρήνα αυτών βρίσκεται το δίκτυο ηθικών συνεργασιών με Έλληνες καλλιεργητές, η zero-waste εκχύλιση των βοτάνων, η εμμονή με την επιστημονική έρευνα που αποκαλύπτει τα βιολογικά μονοπάτια ισχυρών φυσικών δραστικών, η ανάπτυξη συνθέσεων με φαρμακευτικές προδιαγραφές απουσία άνω των 1,500 συνθετικών συστατικών και οι sustainable τρόποι παραγωγής, η έμφαση στην αισθητική και στη λειτουργικότητα της φόρμας, η ανακύκλωση. Ανακύκλωση που δεν γίνεται με συμβατικούς όρους, από κάποιους, κάπου, με κάποιο τρόπο, αλλά από εμάς και από τις ομάδες γύρω μας.

 

Το KORRES Recycle Lab δίνει μία νέα διάσταση στην «άδεια ομορφιά»


Το KORRES Recycle Lab δίνει στην «άδεια ομορφιά», στις άδειες συσκευασίες καλλυντικών, μία νέα διάσταση. H KORRES εμπνεύστηκε το πρώτο ολοκληρωμένο σχέδιο ανακύκλωσης στο Φαρμακείο, με ενδιάμεσο σταθμό τη μονάδα ανακύκλωσης. Εκεί οι άδειες συσκευασίες παίρνουν διαφορετική μορφή, γίνονται εικαστικά ή χρηστικά αντικείμενα, αποκτούν μία δεύτερη ευκαιρία και γίνονται πάλι στοιχείο της καθημερινότητας. Με αυτόν τον τρόπο η KORRES κλείνει τον πλήρη κύκλο αξιακών επιλογών που αποτελεί την πυξίδα της και για κάθε κομμάτι αυτού του κύκλου καθίσταται η ίδια υπεύθυνη.


Με τον φαρμακοποιό συνοδοιπόρο σε αυτή τη νέα προσπάθεια, ειδικοί κάδοι KORRES Recycle Lab στους χώρους των
φαρμακείων «προσκαλούν» όλους να επιστρέψουν τις άδειες καλλυντικές συσκευασίες τους - πλαστικό, χαρτί, γυαλί. Η συμμετοχή είναι σημαντική στην επίτευξη ενός ευρύτερου κοινωνικού στόχου μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματός μας.

 

Το KORRES Recycle Lab δίνει μία νέα διάσταση στην «άδεια ομορφιά»

 

Οι άδειες συσκευασίες επιστρέφουν στη μονάδα ανακύκλωσης. Διαλέγονται, ταξινομούνται, καθαρίζονται, συμπυκνώνονται και ανακυκλώνονται, είτε μέσα στο Recycle Lab όσον αφορά στο πλαστικό ή σε συνεργάτες όσον αφορά στο γυαλί και στο χαρτί. Γίνονται design αντικείμενα που επιμελήθηκαν οι designers της μάρκας και τα οποία θα προσφέρονται ως δώρο σε όσους συμμετέχουν στο σχέδιο ανακύκλωσης, συμβάλλοντας με τις δικές τους άδειες συσκευασίες. Κουτιά, σακούλες, υλικά διακόσμησης των σημείων πώλησης, έντυπα, νέοι κάδοι ανακύκλωσης είναι επιπλέον αντικείμενα παραγωγής του Recycle Lab.


Τα βήματα συμμετοχής στο KORRES Recycle Lab movement:
- Συλλέξτε τις άδειες συσκευασίες καλλυντικών.
- Επιστρέψτε και τοποθετείστε αυτές στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης KORRES Recycle Lab στα φαρμακεία που συμμετέχουν στην προσπάθεια (έχοντας ιδανικά καθαρίσει πρώτα τις συσκευασίες + ισιώσει τα χάρτινα κουτιά).

- Σε κάθε 5 άδειες συσκευασίες KORRES αντιστοιχεί ένα δώρο. Πρώτο δώρο είναι η τσάντα ανακύκλωσης KORRES, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα δώρα KORRES + design αντικείμενα κατασκευασμένα από την ομάδα design της μάρκας με τα υλικά που επιστρέφετε εσείς για ανακύκλωση.

 

Το KORRES Recycle Lab δίνει μία νέα διάσταση στην «άδεια ομορφιά»

 

@korres.athens
#KorresFullCircle
#KorresRecycleLab

Ομορφιά
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ