Πώς να αντιμετωπίσετε σωστά την ακμή

Πώς να αντιμετωπίσετε σωστά την ακμή

Χρειάζεται να γνωρίζουμε όχι μόνο τι την προκαλεί αλλά και πώς να την αντιμετωπίσουμε σωστά και ολοκληρωμένα.

Εδώ και μερικές μέρες, το #minkrivesai έχει καταφέρει να ξεκινήσει μία σημαντική συζήτηση για την ακμή. Χρησιμοποιώντας το hashtag, γυναίκες και άνδρες που έχουν αντιμετωπίσει ακμή μοιράζονται τις ιστορίες τους, έτσι ώστε να ανοίξουν έναν διάλογο χωρίς taboo.

 

Η ακμή και το λιπαρό δέρμα μπορεί να είναι χαρακτηριστικά προβλήματα τις εφηβικής επιδερμίδας, ωστόσο, μπορούν να εμφανιστούν και μετά την ενηλικίωση, ακόμη και μετά τα 30. Περίπου το 80% του πληθυσμού έχει αντιμετωπίσει μία μορφή ακμής στη ζωή του - παρ' όλα αυτά, πολλοί ντρέπονται ακόμα και να βγουν απ' το σπίτι όταν η ακμή τους βρίσκεται σε έξαρση. Το #minkrivesai έχει στόχο να το αλλάξει αυτό, μέσα από αληθινές εμπειρίες, αληθινών ανθρώπων.

 

Πώς να αντιμετωπίσετε σωστά την ακμή

 

Η ακμή εμφανίζεται ακόμα και μετά τα 30 - στις γυναίκες ίσως λόγω προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου, διακοπής αντισυλληπτικών, εγκυμοσύνης, κλιμακτηρίου ή άγχους - ενώ, μπορεί να οφείλεται και σε παράγοντες όπως η κληρονομικότητα, η απότομη αύξηση σωματικού βάρους, η ατμοσφαιρική μόλυνση, το κάπνισμα, ο σύγχρονος τρόπος ζωής (μη ισορροπημένη διατροφή, στρες), οι φαρμακευτικές αγωγές και η χρήση λιπαρών καλλυντικών.

 

 

 

Στόχος του #minkrivesai, λοιπόν, είναι να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε πως ο καθένας έχει τη δική του ιστορία. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρυβόμαστε, αλλά να αγαπάμε τον εαυτό μας. Άλλωστε, όλοι έχουν τις δικές τους "ατέλειες". 

 

Η ακμή μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ψυχολογία ενός ανθρώπου, καθώς όλοι μας ενδιαφερόμαστε για την εξωτερική μας εμφάνιση. Αντί, όμως, να προσπαθούμε να την κρύψουμε ή να κρυφτούμε οι ίδιοι, χρειάζεται να γνωρίζουμε απλά το τι την προκαλεί και πώς μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε σωστά και ολοκληρωμένα, εάν αυτό επιθυμούμε.

 

Πλέον, υπάρχουν καινοτόμα προϊόντα που μπορούν να βοηθήσουν ενεργά σε αυτό. Η σειρά της Frezyderm, Ac-Norm, είναι μία ολοκληρωμένη σειρά με εξειδικευμένα προϊόντα όπως ο Αφρός Καθαρισμού Προσώπου για Ακμή, κατάλληλος για το λιπαρό δέρμα με τάση ακμής και η Κρέμα Αντιμετώπισης Συμπτωμάτων Ακμής, για τη συνολική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της ήπιας, μέτριας και σοβαρής ακμής. 

 

Το σημαντικό είναι να θυμόμαστε πως χρειάζεται να φροντίζουμε τον εαυτό μας και να τον αγαπάμε. Πώς υπάρχουν κι άλλοι εκεί έξω που ίσως αντιμετωπίζουν κάτι παρόμοιο με εμάς, πως δεν είμαστε μόνοι. Ας μην κρυβόμαστε άλλο, λοιπόν.

 

 
Ανεβάστε την προσωπική σας εμπειρία με την ακμή στο Instagram, χρησιμοποιώντας το hashtag #minkrivesai και 3 νικητές θα κερδίσουν προϊόντα περιποίησης του λιπαρού με τάση ακμής δέρματος για 1 χρόνο. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από 1 έως 11 Νοεμβρίου 2019.

 

Facebook: https://www.facebook.com/frezyderm

Instagram: https://www.instagram.com/frezyderm/

Ομορφιά
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ