3 βήματα για να καταφέρεις το νέο "contouring" που δείχνει 100% φυσικό!

3 βήματα για να καταφέρεις το νέο "contouring" που δείχνει 100% φυσικό!

Τι σκέφτεσαι όταν μιλάμε για contouring; Αν η πρώτη εικόνα που σου έρχεται στο μυαλό είναι εκείνη της Kim Kardashian με ένα πρόσωπο σχεδόν χάλκινο και 100% αφύσικο, από το πολύ μακιγιάζ, ξέχνα το! 

 

Το νέο contouring δείχνει πέρα για πέρα φυσικό, γίνεται πανεύκολα και τονίζει κολακευτικά τα ζυγωματικά σου. Το καλύτερο, δε, είναι πως μπορείς να το κάνεις μόνη σου με ελάχιστα προϊόντα που, κατά πάσα πιθανότητα, έχεις ήδη στο νεσεσέρ σου. Το τρικ είναι να κάνεις τα "κοψίματα" που απαιτεί το contouring πριν να εφαρμόσεις το foundation σου και όχι μετά, όπως συνηθίζεται!

 

"Το να κάνεις contouring πριν να βάλεις foundation έχει σαν αποτέλεσμα ένα πιο φυσικό, διακριτικό φινίρισμα" εξηγεί η makeup artist Jessica Blackler. Αυτό, γιατί μπορείς πολύ πιο εύκολα να σβήσεις τις αντιαισθητικές γραμμές. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να ξεκινήσεις με ένα πολύ καθαρό και καλά ενυδατωμένο δέρμα, χωρίς ίχνος foundation.

 

Επίλεξε ένα κρεμώδες προϊόν για contouring στη σωστή απόχρωση, έως 2 τόνους πιο σκούρα από το δέρμα σου. Αντί να το απλώσεις με πινέλο, προτίμησε να το ταμπονάρεις ακριβώς κάτω από τα ζυγωματικά σου χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σου. Η θερμότητα των χεριών θα το βοηθήσει να λιώσει και να απλωθεί καλύτερα στο δέρμα σου. 

 

Τώρα ήρθε η ώρα να βάλεις foundation, προτιμώντας, πάντα, μία ελαφριά σύνθεση για μέτρια κάλυψη. Εναλλακτικά χρησιμοποίησε μία κρέμα BB ή CC. Ο ιδανικός τρόπος είναι να το ταμπονάρεις με τα δάχτυλά σου ή να χρησιμοποιήσεις ένα σφουγγαράκι για να ελέγξεις καλύτερα το αποτέλεσμα. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στο σημείο που έχεις περάσει το προϊόν για contouring έτσι ώστε να μην το καλύψεις εντελώς.

 

Τέλος, άπλωσε μία διάφανη πούδρα για σταθερό και ματ φινίρισμα! Αν κάτι από όλα αυτά λείπει από το νεσεσέρ σου, μην αγχωθείς! Προγραμμάτισε τα οικονομικά σου με τη νέα winbank για να μην καμία από τις νέες beauty τάσεις της σεζόν.

 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ