StopSunAgeing | 12 λόγοι να αρχίσεις να βάζεις αντηλιακό από σήμερα κιόλας!

StopSunAgeing | 12 λόγοι να αρχίσεις να βάζεις αντηλιακό από σήμερα κιόλας!

Να γιατί έχεις ήδη αργήσει να φορέσεις αντηλιακό φέτος!

Πολύ γλυκό το έθιμο με το γνωστό άσπρο και κόκκινο βραχιολάκι όμως ένα απλό "μαρτάκι" δεν μπορεί να προστατεύσει το δέρμα σου από τις ακτίνες του ήλιου!

 

Και όπως φροντίζει να μας θυμίζει η ΚΟΡΡΕΣ κάθε 1η Μαρτίου, ο ήλιος είναι χειρότερος από τον χρόνο, όσον αφορά τη γήρανση και τη βλάβη της επιδερμίδας. Γι'αυτό σήμερα, κάτω από τον πρώτο ήλιο της Άνοιξης, μαζί με το παραδοσιακό μαρτάκι φόρεσε και το αντηλιακό σου. Ακόμα καλύτερα, μην αφήσεις ούτε μία μέρα του χρόνου να περάσει χωρίς αντηλιακό, μιας που ο ήλιος μπορεί να σε βλάψει ακόμα και πίσω από τα σύννεφα. Το φετινό "March Ribbon" της ΚΟΡΡΕΣ φέρει όλη τη χαρά του ήλιου, σε κίτρινο και πράσινο χρώμα, είναι όμως και δεμένο με το μήνυμα #stopsunageing! 

 

StopSunAgeing | 12 λόγοι να αρχίσεις να βάζεις αντηλιακό από σήμερα κιόλας!

 

Κι αν ακόμα δεν έχεις συνειδητοποιήσει την επίδραση που έχει ο ήλιος στο δέρμα σου 365 ημέρες τον χρόνο, διάβασε τα πιο σημαντικά 12 "sun facts" και μετάδωσέ τα σε όλους όσους αγαπάς:

 

Sun Fact #1

H έκθεση στον ήλιο προκαλεί βλάβη σε όλα τα σημαντικά συστατικά στοιχεία του δέρματος, όπως επιδερμίδα, χόριο, αιμοφόρα αγγεία, σμηγματογόνους αδένες.


Sun Fact #2

Η επαναλαμβανόμενη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία είναι πρωταρχικός παράγοντας γήρανσης του δέρματος και συνοδεύεται με τη σταδιακή μείωση της λειτουργίας των επιδερμικών βλαστοκυττάρων, που είναι απαραίτητα για τη συνεχή ανανέωση και επούλωση της επιδερμίδας.


Sun Fact #3

Ολόκληρο το φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας καταστρέφει την ελαστίνη του δέρματος και προκαλεί σημάδια γήρανσης - πανάδες, δυσχρωμίες, ρυτίδες, ξηρότητα.


Sun Fact #4

Ο αριθμός των ρυτίδων στο πρόσωπό μας είναι και συνάρτηση των συνολικών ωρών έκθεσης στον ήλιο κατά τη διάρκεια της ζωής μας.


Sun Fact #5

Έως 20 χρόνια προσθέτουν στην αντιλαμβανόμενη ηλικία οι κηλίδες του δέρματος.


Sun Fact #6

80% της ορατής γήρανσης του δέρματος οφείλεται στη UV ακτινοβολία.

 

StopSunAgeing | 12 λόγοι να αρχίσεις να βάζεις αντηλιακό από σήμερα κιόλας!


Sun Fact #7

23% των βλαβών από τον ήλιο πραγματοποιείται ως την ηλικία των 18 ετών, προσθέτοντας +10% για κάθε δεκαετία ζωής που ακολουθεί.


Sun Fact #8

75% της φθοράς από την ηλιακή ακτινοβολία προκαλείται όταν δεν βρισκόμαστε στην παραλία - κατά τη διάρκεια της οδήγησης, ενός περιπάτου ή της φροντίδας του κήπου.


Sun Fact #9

80% της UVA ακτινοβολίας φθάνει στο δέρμα ακόμα και τις ημέρες με συννεφιά - είναι ακτινοβολία που διαπερνά τα σύννεφα, αλλά και επιφάνειες όπως το τζάμι του αυτοκινήτου.


Sun Fact #10

Οι ακτίνες UVB βλάπτουν το δέρμα όλο το χρόνο καθώς η ανάκλασή τους σε επιφάνειες όπως το χιόνι, ο πάγος, ακόμα και το τσιμέντο αυξάνει την αρνητική επίδρασή τους.


Sun Fact #11

15' έκθεσης στις ακτίνες UVB κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και τη χρονική περίοδο μέγιστης έντασης, 11.00 – 14.00, είναι αρκετά για να προκαλέσουν φθορά στο δέρμα.


Sun Fact #12

Η θερμοκρασία του περιβάλλοντος δεν είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει την UV ακτινοβολία. Η έκθεση στον ήλιο χωρίς τη χρήση αντηλιακού ακόμα και τους χειμωνιάτικους μήνες μπορεί να προκαλέσει την ίδια βλάβη στο δέρμα όπως και το καλοκαίρι.

 

Τώρα που έχεις μια καλύτερη κατανόηση για το τι κάνει καθημερινά ο ήλιος στο δέρμα σου, δες τη νέα σειρά αντηλιακών ΚΟΡΡΕΣ με Κίτρο αλλά και τη νέα αντηλιακή κρέμα προσώπου με χρώμα της σειράς Κόκκινο Σταφύλι

(Illustration: Sara Andreasson)

 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ