Βήματα για την ιδανική βάση μακιγιάζ

Βήματα για την ιδανική βάση μακιγιάζ

Contouring, strobing, πούδρες λάμψης, βάση για μακιγιάζ: Πολλά προϊόντα, μεγάλο νεσεσέρ κι εσείς να «παλεύετε» για τα σωστά βήματα. Πώς, λοιπόν, θα πετύχετε την τέλεια βάση για μακιγιάζ; Διαβάστε παρακάτω.

 

Εννοείται πως έχετε καθαρίσει και ενυδατώσει το πρόσωπό σας, όπως πρέπει, και τώρα ήρθε η ώρα του μακιγιάζ. Πάμε να δούμε βήμα βήμα πως θα κάνετε τη βάση για το μακιγιάζ σας λαμπερή, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα λάμψης και όχι μόνο.

 

Έχετε ολοκληρώσει τη βάση σας με το make up, το concealer και φυσικά με την πούδρα προσώπου, η οποία όχι μόνο θα κάνει το μακιγιάζ σας να αντέξεις ώρες, αλλά θα προσφέρει κι ένα ματ αποτέλεσμα.

 

Οι πούδρες, όμως, έχουν και μια ακόμη ιδιότητα, αυτή της πούδρας λάμψης. Τι προσφέρει μια πούδρα λάμψης; Αυτό ακριβώς που λέει και το όνομά της. Κάνει το πρόσωπό σας να λάμπει, αρκεί φυσικά να την εφαρμόσετε σωστά. Πού, λοιπόν, πρέπει να τοποθετείτε τις πούδρες λάμψης;

 

Σκεφτείτε σε ποια μέρη του προσώπου σας αντανακλάται το φως. Για να μην παιδεύεστε, έχουμε την απάντηση. Τα σημεία αυτά είναι τα κόκαλα των ζυγωματικών, το τόξο των φρυδιών, η ράχη της μύτης, το κέντρο του πηγουνιού και το μέτωπο κοντά στη γραμμή των μαλλιών. Σε αυτά τα σημεία, λοιπόν, θα εφαρμόσετε την πούδρα λάμψης.

 

Ένας ακόμη χρυσός κανόνας για την εφαρμογή οποιουδήποτε προϊόντος λάμψης είναι να τα εφαρμόζετε σιγά σιγά. Τι σημαίνει αυτό; Να τοποθετείτε ελάχιστη ποσότητα προϊόντος σταδιακά, ώστε να αποκτήσετε το αποτέλεσμα που θέλετε. Είναι πιο εύκολο να επιτύχετε έτσι το τέλειο λουκ, παρά να πρέπει να διορθώσετε κάτι.

 

Οι παραπάνω κανόνες ισχύουν για όλα τα προϊόντα λάμψης, οπότε, κάπως έτσι χτίζεται η γερή βάση για το μακιγιάζ σας. Κάπου εδώ όμως έρχονται και προστίθενται τα contouring προϊόντα. Μην αγχώνεστε. Εδώ θα ξεδιαλυθούν όλες οι απορίες σας.

 

Contouring: μην το παρακάνετε

 

Το πιο βασικό στοιχείο που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας για τα controuring προϊόντα, αλλά και συνολικά για τα προϊόντα λάμψης, είναι να μην το παρακάνετε και να προσπαθείτε να πετύχετε ένα φυσικό αποτέλεσμα. Πώς θα γίνει αυτό; Σχεδιάζοντας και ορίζοντας σωστά τα σημεία που θέλετε να λάμψουν λιγάκι παραπάνω. Αρχικά, χρειάζεστε ένα ολοκληρωμένο σετ με contouring προϊόντα λάμψης προϊόντων, τα οποία θα σας βοηθήσουν να ορίσετε τα δυνατά σημεία του προσώπου σας που χρειάζονται λίγη παραπάνω λάμψη για ένα εκτυφλωτικό look.


Το contouring, ή φωτοσκίαση, όπως είναι στα ελληνικά, θέλει εξάσκηση και φυσικά εξοικείωση. Αν, λοιπόν, είστε αρχάριες, προτιμήστε προϊόντα λάμψης, εύκολα στη χρήση, όπως μια παλέτα με συγκεκριμένα χρώματα ή κάποιο στικ. Να θυμάστε πως τα σκούρα χρώματα λειτουργούν ως τη σκιά στα σημεία που θέλετε να κρύψετε, όπως για παράδειγμα τα μεγάλα μάγουλα. Από την άλλη, με τις διάφορες λευκές αποχρώσεις φωτίζετε τα σημεία που θέλετε, όπως ακριβώς συμβαίνει, δηλαδή, και με τις πούδρες λάμψης. Με το contouring, λοιπόν, δημιουργείτε κοψίματα στο μακιγιάζ σας. Φυσικά, μη ξεχνάτε να επιλέγετε προϊόντα λάμψης στις σωστές αποχρώσεις της επιδερμίδας σας. Let it glow!

Ομορφιά
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ