Αντιοξειδωτικά Προσώπου: Η λιπαρή επιδερμίδα έχει τον δικό της «σύμμαχο»

Αντιοξειδωτικά Προσώπου: Η λιπαρή επιδερμίδα έχει τον δικό της «σύμμαχο»

Η SkinCeuticals, μετά από 6 χρόνια έρευνας, παρουσιάζει τον νέο αντιοξειδωτικό ορό Silymarin CF, με βιταμίνη C.

ADVERTORIAL

Η μάχη ανάμεσα στο καλό και στο κακό βρίσκεται παντού γύρω μας - ακόμα και στο αόρατο για το μάτι περιβάλλον των κυττάρων του δέρματος όπου οι ύπουλες ελεύθερες ρίζες βρίσκουν «απέναντί τους» τα φυσικά αντιοξειδωτικά που συνθέτει το σώμα μας και που έχουν ως αποστολή να εξουδετερώσουν τη βλαπτική δράση των ελευθέρων ριζών, το γνωστό και πολυσυζητημένο οξειδωτικό στρες.

 

 

Αντιοξειδωτικά Προσώπου: Η λιπαρή επιδερμίδα έχει τον δικό της «σύμμαχο»

 

Το πρόβλημα ξεκινάει όταν αυτή η φυσική «δεξαμενή» των προστατευτικών αντιοξειδωτικών δεν φτάνει για να προστατέψει τα κύτταρα του δέρματος από τις non stop περιβαλλοντικές επιθέσεις, δηλαδή την ηλιακή ακτινοβολία, την ατμοσφαιρική ρύπανση, τον καπνό των τσιγάρων, τις πολύ υψηλές ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, την υπέρυθρη ακτινοβολία, την ακτινοβολία που εκπέμπουν οι digital οθόνες.

 

Με τα φυσικά αποθέματα των αντιοξειδωτικών σε έλλειψη (και την πρόσληψή τους μέσα από τη διατροφή να μην είναι αρκετή για την αντιμετώπιση του οξειδωτικού στρες), οι ελεύθερες ρίζες βρίσκουν «ελεύθερο το πεδίο» να επιδοθούν στην καταστροφική δράση τους στο δέρμα δημιουργώντας φλεγμονές, μεταλλάξεις του DNA του κυττάρων, βλάβη των πρωτεϊνών, αλλαγές στην έκφραση γονιδίων – αποτέλεσμα: λεπτές γραμμές, ρυτίδες, χαλάρωση, δυσχρωμίες και σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμα και καρκίνος του δέρματος.

 

Αντιοξειδωτικά Προσώπου: Η λιπαρή επιδερμίδα έχει τον δικό της «σύμμαχο»

 

Τα καλά νέα είναι πως το δέρμα μας δεν βρίσκεται μόνο του σε αυτή τη μάχη - τα τοπικά αντιοξειδωτικά, βασισμένα στις βιταμίνες C και Ε (αντιοξειδωτικά τα οποία έχουν τη δυνατότητα να εισέρχονται στο δέρμα) έχουν τη δύναμη να παρέχουν την απαραίτητη προστασία κατά της οξείδωσης που δημιουργούν οι ελεύθερες ρίζες. Τα ακόμα καλύτερα νέα, είναι πως υπάρχει ένα skincare brand- η SkinCeuticals- αυθεντία στη δράση των αντιοξειδωτικών συστατικών.

 

Η επιστημονική έρευνα της SkinCeuticals από το 1997 επικεντρώνεται στη μελέτη των σταθεροποιημένων, καθαρών τοπικών αντιοξειδωτικών, και ειδικά της βιταμίνης C η οποία πρωταγωνιστεί σε αντιοξειδωτικούς ορούς προσώπου με σύνθεση που επιτρέπει την καλύτερη διείσδυση και απορρόφησή της από το δέρμα, προσφέροντάς του βιολογική προστασία αλλά και ορατά αποτελέσματα στην πρόληψη της γήρανσης.

 

Αντιοξειδωτικά Προσώπου: Η λιπαρή επιδερμίδα έχει τον δικό της «σύμμαχο»

 

Σήμερα, η γκάμα της SkinCeuticals μεγαλώνει με μία νέα άφιξη: μετά από 6 χρόνια έρευνας, παρουσιάζει τον νέο αντιοξειδωτικό ορό Silymarin CF, με βιταμίνη C, ο οποίος είναι ειδικά σχεδιασμένος για τις ανάγκες του λιπαρού δέρματος. Σύμφωνα με έρευνες, η οξείδωση του σμήγματος μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο δέρμα, να δημιουργήσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την εμφάνιση ατελειών και να οδηγήσει σε εξάρσεις ακμής.

 

Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι το δέρμα με τάση ακμής παρουσιάζει χαμηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών, γεγονός που σημαίνει ότι είναι πιο ευάλωτο απέναντι στο οξειδωτικό στρες. Η απάντηση της SkinCeuticals σε αυτά τα δεδομένα είναι μια συνεργιστική αντιοξειδωτική σύνθεση βιταμίνης C, σε έναν καθημερινό ορό προσώπου, ώστε τα άτομα με λιπαρό ή με τάση ακμής δέρμα, να μπορούν να εντάξουν τη βιταμίνη C στο καθημερινό τους skincare χωρίς καμία ανησυχία. Η σύνθεση αυτή περιέχει Σιλυμαρίνη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό συστατικό που προέρχεται από το γαϊδουράγκαθο, το οποίο έχει αποδειχθεί πως αναστέλλει την οξείδωση του σμήγματος.

 

Στο νέο αντιοξειδωτικό ορό Silymarin CF, πρωταγωνιστεί ένας ακριβής συνδυασμός αντιοξειδωτικών και συγκεκριμένα: 0.5% Σιλυμαρίνη κατά της οξείδωσης του σμήγματος, 15% Καθαρή βιταμίνη C, για ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία από τις ελεύθερες ρίζες, 0.5% Φερουλικό οξύ, που ενισχύει τη σταθερότητα και την αποτελεσματικότητα της βιταμίνης C και 0.5% Σαλικυλικό οξύ, που αποφράσσει τους πόρους και στοχεύει στις ατέλειες. Οι ανεξάρτητες κλινικές μελέτες «μιλούν» από μόνες τους για την αποτελεσματικότητα του Silymarin CF: με συστηματική χρήση, μειώνει τη λιπαρότητα κατά 16%, μειώνει την οξείδωση του σμήγματος μέχρι και 76%, βελτιώνει την υφή του δέρματος κατά 38% και τις λεπτές γραμμές κατά 24%.

 

Αντιοξειδωτικά Προσώπου: Η λιπαρή επιδερμίδα έχει τον δικό της «σύμμαχο»

 

Αν έχετε λιπαρή ή με τάση για ακμή επιδερμίδα, ο νέος αντιοξειδωτικός ορός Silymarin CF της SkinCeuticals είναι must στην καθημερινή φροντίδα και προστασία της από τις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες. Πώς θα το χρησιμοποιήσετε; Σύμφωνα με το πρωτόκολλο που προτείνει η SkinCeuticals εφαρμόστε κάθε πρωί, μετά τον καθαρισμό, βάλτε 4-5 σταγόνες του ορού Silymarin CF στην παλάμη σας και απλώστε το σε στεγνό πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ. Συνεχίστε με μια διορθωτική κρέμα ή ορό και οπωσδήποτε «κλειδώστε» την προστασία από τους επιθετικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες με ένα αντιηλιακό ευρέως φάσματος ενάντια στις ακτίνες UVA/UVB.

Ομορφιά
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ