Υπάρχουν μερικές στιγμές που αξίζουν. Όπως όταν έχεις την ευκαιρία να δεις από κοντά μία εντυπωσιακή δημιουργία, από δύο από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές στην Ελλάδα και να παρατηρήσεις ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια - το σχέδιο, τη ραφή, το ύφασμα - να ζήσεις την εμπειρία της υψηλής ραπτικής.

 

Πριν από λίγες μέρες, το σχεδιαστικό δίδυμο των των Δημήτρη Μαστρόκαλου και Γιάννη Ράπτη ή αλλιώς MI-RŌ παρουσίασαν την Couture Collection τους για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2019 με αποκλειστικό χορηγό τον Nescafé Gold, στο πλαίσιο της Athens Χclusive Designers Week και μέσα στη Σχολή Καλών Τεχνών - έναν χώρο κατάλληλο για ένα εντυπωσιακό show δημιουργικότητας και τέχνης.

 

 

 

Στη μέση του χώρου βρισκόταν ένα "βουνό" από μαύρες σακούλες σκουπιδιών, δημιουργώντας την απόλυτη αντίθεση με την πολυτέλεια μίας συλλογής Υψηλής Ραπτικής. Με έμπνευση τα πορτρέτα του Boldini, της εδουαρδιανές φόρμες και τα κρινολίνα από τη δεκαετία των 50s, η συλλογή περιλάμβανε δημιουργίες που συνδύαζαν το θηλυκό με το ανδροπρεπές, το κοστούμι, με την κόκκινη οργάντζα.

 

 

 

Ένα ρομαντικό παιχνίδι του παρελθόντος με στοιχεία του χαρακτηριστικού σχεδιαστικού ταλέντου των MI-RŌ, να διαδραματίζεται μέσα από πολυτελή υφάσματα και λαμπερές, κεντητές λεπτομέρειες, παρουσιάζοντας την έννοια της σύγχρονης κομψότητας. Ρετρό μπροκάρ και μουαρέ ταφτάδες συνυπήρξαν με βαμβακερά πουκάμισα, όπως και αχνές μουσελίνες και προσεγμένες δαντέλες συνδυάστηκαν αρμονικά με κομψά tweed.

 

 

 

Oι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν την ιδιαίτερη αυτή εμπειρία μόδας και δημιουργίας, απολαμβάνοντας το εκλεκτό χαρμάνι του Nescafé Gold. Η λαμπερή γωνία του Nescafé Gold βρισκόταν εκεί καθ' όλη τη διάρκεια του εντυπωσιακού event, ενώ ένας έμπειρος barista ήταν έτοιμος να δημιουργήσει κάθε ζεστό και πλούσιο ρόφημα που άρμοζε στην περίσταση. Μία χρυσή πινελιά, για τις στιγμές που αξίζουν.

 

 

 

Δε βλέπουμε συχνά συλλογές Υψηλής Ραπτικής στην Ελλάδα, που να περιλαμβάνουν όλα τα στοιχεία της τέχνης και της έμπνευσης από αυτήν, τόσο άρτια κεντημένα σε πολυτελή υφάσματα και περίτεχνες λεπτομέρειες. Το βράδυ εκείνης της Κυριακής του Νοεμβρίου, αποκτήσαμε μία πλούσια εμπειρία, ιδανικά συμπληρωμένη από τις χρυσές γεύσεις του Nescafé Gold που κατάφερε να δώσει την απαραίτητη πινελιά έμπνευσης και απόλαυσης.