Το μονόπετρο είναι ένα από τα πιο σημαντικά κοσμήματα μιας γυναίκας αφού κρύβει μέσα του μια υπόσχεση, φλερτάρει με την αιωνιότητα και προορίζεται για μία από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές στη ζωή ενός ζευγαριού. Έχεις όμως αναρωτηθεί πόσο σημαντικό ρόλο παίζει σε αυτό η επιλογή του κατάλληλου σχεδιαστή; 

 

Ο σχεδιαστής κοσμημάτων Ανδρέας Μαθιός μπορεί να μην ξεκίνησε γνωρίζοντας τον προορισμό του, όταν όμως αφέθηκε στη ροή της ζωής ανακάλυψε πως ο προορισμός του είναι η αγάπη αλλά και η αγάπη για... δημιουργία! Με καταγωγή από οικογένεια επιτυχημένων μηχανικών, βρέθηκε για σπουδές στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, στο οποίο μάλιστα μπήκε και με πολύ καλό βαθμό. Πολύ γρήγορα αντιλήφθηκε όμως πως δε του ταίριαζε το αντικείμενο κι ξεκίνησε να ψάχνει για διαφορετικές εκπαιδευτικές και δημιουργικές διεξόδους.

 

 

 

Νιώθοντας πλέον εγκλωβισμένος στο πεδίο σπουδών αλλά και τον τίτλο που "έπρεπε" να λάβει, έχασε πλήρως κάθε διάθεση για ζωή, δημιουργία κι εξέλιξη, αποτυγχάνοντας να βρει ευχαρίστηση στο οτιδήποτε. Κάπου εκεί, κατά την εκπόνηση της διπλωματικής του εργασίας βρέθηκε σε ένα χυτήριο πολύτιμων μετάλλων κι εκεί "κόλλησε" το μικρόβιο της χρυσοχοΐας!

 

 

 

Τελικά, το 2010 ξεκίνησε μόνος του να μελετά βιβλία κατασκευής κοσμημάτων και στη συνέχεια αφιέρωσε όλη του την ενέργεια στην εκμάθηση σχεδιαστικών προγραμμάτων για τον σχεδιασμό κοσμημάτων και την παραγωγή πρωτοτύπων μέσω της νέας τότε τεχνολογίας των 3d printers. Με ότι χρήματα είχε από καλοκαιρινές σεζόν που δούλευε σαν φοιτητής, επένδυσε σε ένα 3d printer και ξεκίνησε το 2011 να δουλεύει ως σχεδιαστής κοσμήματος, παντρεύοντας τη μηχανολογία με την Τέχνη.

 

 

 

Επειδή όμως καμία αληθινή ιστορία επιτυχίας δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, ο Ανδρέας ξεκίνησε τη νέα του καριέρα εν μέσω κρίσης και χωρίς να έχει εμπειρία και γνωριμίες στο χώρο με αποτέλεσμα τα πρώτα δυο χρόνια να μην έχει σχεδόν καθόλου εισόδημα. Δυσκολεύτηκε αλλά πίστευε στον εαυτό του! Με υπομονή, πίστη στη δουλειά, με ικανότητες κι εξωστρέφεια, ο Ανδρέας κατάφερε να κάνει μια δουλειά που διάλεξε, αγαπά και καταλαβαίνει και που μέχρι τώρα τον έχει ταξιδέψει σε πολλές παγκόσμιες εκθέσεις! Επιπλέον έχει εκθέσει δουλειά του στις μεγαλύτερες βιτρίνες και γκαλερί της χώρας και έχει εξαγωγική δραστηριότητα σε 6 χώρες της ΕΕ!

 

 

 

Μέσα από όλα αυτά ο Ανδρέας έφτασε να μετατρέπει τα όνειρα των πελατών του σε υπέροχα one of a kind μονόπετρα που μιλούν για την αγάπη με έναν τρόπο πρωτόγνωρο και διαφορετικό. Μπόρεσε έτσι να βρει και την απάντηση που χρόνια αναζητούσε και πλέον δηλώνει πως προορισμός του είναι η αγάπη για τη δημιουργία κι η δημιουργία για την αγάπη!

 

 

 

Δες ακόμα περισσότερα στο facebook page και το site του Ανδρέα Μαθιού.