Ένα success story τριών παιδικών φίλων που έχει άρωμα καφέ

Ένα success story τριών παιδικών φίλων που έχει άρωμα καφέ

Η Kudu Coffee Roasters, πήρε το όνομά της από τα KUDU, δηλαδή της Αιθιοπικές αντιλόπες που σύμφωνα με ένα διάσημο μύθο ήταν τα πρώτα ζώα που ανακάλυψαν και έφαγαν τον κόκκο του καφέ.

ADVERTORIAL

Γνωρίστηκαν σε μια κατασκήνωση, όταν ήταν παιδιά. Μεγαλώνοντας ο καθένας πήρε το δρόμο του, όμως η φιλία τους κράτησε μέσα στα χρόνια. Ο Νίκος, ο Χρήστος και ο Τρύφωνας, ο καθένας με διαφορετική επαγγελματική δραστηριότητα, είχαν να μοιράσουν εκτός από τις κοινές παιδικές αναμνήσεις και την αγάπη τους για τον καφέ.

 

Όταν ανακάλυψαν ότι ο καφές θα μπορούσε να ενώσει την επαγγελματική τους πορεία, ήξεραν μέσα τους ότι δε θα μπορούσαν να ασχοληθούν με έναν οποιοδήποτε καφέ. Αποφάσισαν λοιπόν να συνεργαστούν ώστε να καβουρδίσουν και να μεταποιήσουν καφέδες ανώτερης ποιότητας.

 

Είχαν πολλά να μάθουν, να εξερευνήσουν, να πειραματιστούν με διάφορες ποικιλίες και επεξεργασίες καφέ, με σκοπό να αποκτήσουν την τεχνογνωσία και να δημιουργήσουν το δικό τους roastery, όμως αυτό ήταν και το ποιοτικό στοίχημα που έβαλαν όταν ξεκινούσαν τη νέα τους επιχείρηση.

 

Ένα success story τριών παιδικών φίλων που έχει άρωμα καφέ

 

Τα ταξίδια στις χώρες που παράγεται ο καφές, σε παγκόσμιες κλαδικές εκθέσεις, αλλά και οι γαστρονομικοί προορισμοί που επέλεξαν από την αρχή της συνεργασίας τους, τους έφεραν γρήγορα ένα βήμα πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό.

 

Κάπως έτσι λοιπόν, γεννήθηκε η Kudu Coffee Roasters, η οποία πήρε το όνομά της από τα KUDU, δηλαδή της Αιθιοπικές αντιλόπες που σύμφωνα με ένα διάσημο μύθο ήταν τα πρώτα ζώα που ανακάλυψαν και έφαγαν τον κόκκο του καφέ στην Αβησσυνία το 300μ.Χ, τη σημερινή Αιθιοπία.

 

Ένα success story τριών παιδικών φίλων που έχει άρωμα καφέ

 

Οι επισκέψεις στον τόπο παραγωγής του καφέ και η αγωνιώδη προσπάθεια εξεύρεσης των καλύτερων ποικιλιών καφέ στον κόσμο, ήταν αυτό που γρήγορα έκανε την KUDU Coffee να αναγνωριστεί στην εγχώρια αγορά.

 

«Επισκεπτόμαστε ακόμα και μικρά χωριά σε χώρες που ευδοκιμεί ο καφές αν πρόκειται από εκεί να προμηθευτούμε κάτι μοναδικό. Γευόμαστε όλες τις σοδειές των παραγωγών πριν καν συσκευαστούν για να ταξιδέψουν», ανέφερε ο Νίκος Φέρρας, CEO της Kudu Coffee Roasters και ο ένας εκ των τριών δημιουργών της εταιρείας.

 

Όμως, η δουλειά τους δεν σταματά στην εύρεση ενός εξαιρετικού κόκκου. Κάθε βήμα για να φτάσει ο καφές από το καφεόδεντρο στη συσκευασία ακολουθείται με ευλάβεια, θυμίζοντας ιεροτελεστία.

 

Ένα success story τριών παιδικών φίλων που έχει άρωμα καφέ

 

Η Kudu ξεκίνησε φτιάχνοντας τρία βασικά χαρμάνια όπου τροφοδοτούσαν μαγαζιά στην ελληνική επικράτεια και σε σύντομο χρονικό διάστημα έφτασε να έχει πάνω από 30 καφέδες από διαφορετικές προελεύσεις ανά τον κόσμο.

 

Το 2017, μια κρίσιμη χρονιά για την εταιρία, αποφασίστηκε η καθετοποιημένη ανάπτυξη στην παραγωγή και η μετεγκατάσταση της στην Λυκόβρυση Αττικής όπου πλέον τετραπλασίασε τον όγκο παραγωγής. Σήμερα προμηθεύει περισσότερα από 230 σημεία λιανικής και χονδρικής πώλησης καφέ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα προϊόντα μας εξάγονται και εκτός Ελλάδας, σε πάνω από 10 χώρες στο εξωτερικό, όπως το Κατάρ, το Μπαχρέιν, το Λουξεμβούργο, την Πολωνία, την Βαρσοβία, το Βερολίνο και το Λονδίνο. Είναι πολύ ευχάριστο να ταξιδεύεις εκτός της χώρας σου και να αντικρίζεις το καφέ σου στα ράφια ή να πίνεις ένα espresso σε ένα coffee shop», μας εξηγεί ο Νίκος Φέρρας.

 

Ένα success story τριών παιδικών φίλων που έχει άρωμα καφέ

 

Όλη η ομάδα της KUDU Coffee, βάζει καθημερινά το πάθος και το μεράκι της για να δημιουργήσει ένα καφέ προσεγμένο σε κάθε του βήμα, γεγονός που έχει αναγνωριστεί με ουκ ολίγα βραβεία.

 

«Κάθε χρόνο η εταιρεία μας συμμετέχει στους πανελλήνιους διαγωνισμούς καφέ. Έχουμε πάρα πολλές διακρίσεις τα τελευταία χρόνια. Φέτος κατακτήσαμε τον τίτλο του Πανελλήνιου Πρωταθλητή Roasting, του Πανελλήνιου Πρωταθλητή στον καφέ φίλτρου, όπως και του Πανελλήνιου Πρωταθλητή στον καφέ στο μπρίκι. Τι πιο σπουδαίο να επιβραβεύονται οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς για τους μπαρίστα της εταιρίας σου!» μας αναφέρει ο Χρήστος Χαριτόπουλος, CFO της Kudu Coffee.

 

Ένα success story τριών παιδικών φίλων που έχει άρωμα καφέ

 

Η αγάπη για αυτό που κάνουν, η γνώση, η επιμονή στην τελειότητα και η καινοτομία, είναι οι αξίες που συνέβαλαν στο να δημιουργήσουν ένα ποιοτικό αποτέλεσμα που ξεχωρίζει και μπορεί να ικανοποιήσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.


Μπορεί να χρειαζόμαστε μερικά λεπτά για να πιούμε έναν καφέ, αλλά για την Kudu Coffee ο καφές είναι μια ολόκληρη ιδεολογία, στην οποία συμβάλλουν δεκάδες άνθρωποι, από τον παραγωγό μέχρι τον barista, οι οποίοι εργάζονται για ένα μοναδικό κοινό σκοπό. Να πάνε την απόλαυση του καφέ σε ένα άλλο επίπεδο.

 

Μπορείτε να βρείτε και να δοκιμάσετε τους καφέδες τους εδώ.

 

*Εκτός από espresso και φίλτρου σε συσκευασίες των 250gr, κυκλοφόρησαν και κάψουλες espresso για όσους θέλουν να απολαμβάνουν specialty καφέ στο σπίτι.

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ