Dog’s Voice: Τα αδέσποτα έχουν πλέον τη δική τους φωνή!

Dog’s Voice: Τα αδέσποτα έχουν πλέον τη δική τους φωνή! Facebook Twitter
0

Με πληθυσμό αδέσποτων ζώων που ξεπερνά τα 400.000.000 σε όλο τον κόσμο, η διαχείριση του υπερπληθυσμού ζώων συντροφιάς αναδεικνύεται ως μια από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές προκλήσεις διεθνώς.

To Dogs' Voice (Ελένη Δέδε και Ευδοκία Πεχλιβανίδη), είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την προστασία των ζώων συντροφιάς που σχεδιάζει τεχνολογία διαχείρισης αστικής πανίδας για κράτη, περιφέρειες και δήμους, η οποία διασυνδέει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και μέσω της ανάλυσης δεδομένων επιτρέπει την παραγωγή πολιτικών διαχείρισης σε πραγματικό χρόνο.


Πώς λειτουργεί: Η πλατφόρμα διασυνδέει όλα τα μέρη που εμπλέκονται στη διαχείριση και προστασία ζώων συντροφιάς (υπουργεία, δήμους, δημότες, κτηνιάτρους και φιλοζωικά σωματεία). Κάθε μέρος έχει διαφορετικά δικαιώματα πρόσβασης, δηλαδή εισάγει διαφορετικού τύπου δεδομένα, τα οποία αφορούν στη διαχείριση αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς. Η πλατφόρμα επεξεργάζεται τα δεδομένα, παρέχει ολοκληρωμένη πληροφόρηση σε επίπεδο δήμου, περιφέρειας, κράτους για ζητήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, τη μεταβολή του πληθυσμού αδέσποτων ζώων, τα επίπεδα ευζωίας, την απόδοση των υφιστάμενων πολιτικών διαχείρισης και την απορρόφηση κονδυλίων.

Όραμα του Dogs' Voice είναι οι περιβαλλοντικά βιώσιμες και υπεύθυνες πόλεις, όπου άνθρωποι και ζώα συντροφιάς θα συμβιώνουν αρμονικά.


Για τη συμμετοχή τους στον Διαγωνισμό, οι ίδιες θεωρούν ότι ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να επανεξετάσουν το μοντέλο αλλά και τους στόχους τους. Όπως δηλώνουν: «Η παρουσίαση της ιδέας μας στην επιτροπή αξιολόγησης, η δικτύωση με άλλες ομάδες και καταρτισμένους επαγγελματίες και τέλος η διάκρισή μας στις δέκα καλύτερες προτάσεις του Διαγωνισμού, μας ενέπνευσαν και μας έδωσαν ισχυρό κίνητρο για τη συνέχεια».


H πρόταση Dog's Voice πήρε μέρος στον 9ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, για την ενίσχυση και στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, ειδικά των νέων, και την καλλιέργεια κουλτούρας καινοτομίας, και έλαβε ένα από τα έξι χρηματικά ποσά (€1.500), που απονεμήθηκαν για το πέμπτο βραβείο.
Ο 10ος Διαγωνισμός Καινοτομίας και Τεχνολογίας βρίσκεται σε εξέλιξη. Μπορείτε να στείλετε και εσείς τη δική σας ατομική ή ομαδική πρωτότυπη επιχειρηματική πρόταση στο Διαγωνισμό μέχρι 10 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 15.00.


Για να δείτε τις θεματικές ενότητες και περισσότερες λεπτομέρειες, πατήστε εδώ

Good Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τα social media δεν δημιουργούν τον ναρκισσισμό, τον εκμεταλλεύονται»

Good Living / «Τα social media δεν δημιουργούν τον ναρκισσισμό, τον εκμεταλλεύονται»

Ο Στέλιος Στυλιανίδης, Ιδρυτής της ΕΠΑΨΥ και Ομότιμος Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχιατρικής, μιλά για τη βία των ανηλίκων, τις συνθήκες εκδήλωσής της αλλά και τη σημασία της κατανόησής της, με αφορμή το πρόγραμμα “It’s up to You(th)”.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Εφηβική βία: Το να μιλάς σημαίνει να μη μένεις μόνος με αυτό που σε βαραίνει

Good Living / Εφηβική βία: Το να μιλάς σημαίνει να μη μένεις μόνος με αυτό που σε βαραίνει

Με αφορμή το πρόγραμμα “It’s Up to You(th)", η Ψυχολόγος, MSc, PhD (c) Βικτώρια Κατσιαμάκη εξηγεί τη σημασία του να κερδίζεις την εμπιστοσύνη των εφήβων και γιατί το να συνειδητοποιείς ότι «κάτι δεν πάει καλά» είναι ήδη ένα σπουδαίο πρώτο βήμα.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Από το προαύλιο στον διαδικτυακό εκφοβισμό, χρειάζεται να «ακούσουμε» τη βία των ανηλίκων

Good Living / Από το προαύλιο στον διαδικτυακό εκφοβισμό, χρειάζεται να «ακούσουμε» τη βία των ανηλίκων

Με το πρόγραμμα «It’s Up to You(th)» η ΕΠΑΨΥ προσφέρει υποστήριξη σε εφήβους και τις οικογένειές τους ώστε να αντιμετωπίσουν περιστατικά βίας και νεανικής παραβατικότητας.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Οι μαθητές και οι μαθήτριες που αξιοποιούν την τεχνολογία ως εργαλείο φροντίδας

Good Living / Οι μαθητές και οι μαθήτριες που αξιοποιούν την τεχνολογία ως εργαλείο φροντίδας

Οι τρεις ομάδες που ξεχώρισαν στον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Generation Next του Ιδρύματος Vodafone, με κεντρική θεματική «Η τεχνολογία ως σύμμαχος: Η ψηφιακή ευημερία μέσα από τη χρήση της τεχνολογίας».
THE LIFO TEAM
Έρευνα: Γιατί οι σημερινοί χρήστες προϊόντων καπνού και νικοτίνης στρέφονται σε εναλλακτικά προϊόντα;

Good Living / Έρευνα: Γιατί οι σημερινοί χρήστες προϊόντων καπνού και νικοτίνης στρέφονται σε εναλλακτικά προϊόντα;

Δεν εγκαταλείπουν απαραίτητα τη νικοτίνη, αλλά επανεξετάζουν τον τρόπο κατανάλωσής της, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η υγεία, η κοινωνική αποδοχή, αλλά και η εικόνα.
THE LIFO TEAM