Τοσκάνη | Ετοίμασε βαλίτσες για ένα αξέχαστο roadtrip στη μαγευτική βόρεια Ιταλία

Τοσκάνη | Ετοίμασε βαλίτσες για ένα αξέχαστο roadtrip στη μαγευτική βόρεια Ιταλία

10 πράγματα που πρέπει να κάνεις εκεί και ένας τρόπος να περιηγηθείς!

Όσο όμορφη κι αν φαντάζεσαι πως είναι η Τοσκάνη, η πραγματικότητα θα καταφέρει να σε εκπλήξει!

 

Σαν βγαλμένη από πίνακα, γεμάτη σειρές από κυπαρίσσια, αμπελώνες και ελαιόδεντρα, μαγευτικά μεσαιωνικά χωριουδάκια αλλά και ζηλευτά αγροτόσπιτα στη μέση του 'πουθενά', η Τοσκάνη είναι το όνειρο κάθε ταξιδευτή και ένα roadtrip είναι ο τέλειος τρόπος να απολαύσεις στο έπακρο όλα όσα έχει να σου προσφέρει. Και δεν είναι και μακριά! Ξεκινώντας από την Ελλάδα και προχωρώντας παραλιακά, γύρω από τις ακτές της Αδριατικής Θάλασσας, μπορείς να φτάσεις στον προορισμό σου χωρίς να αφήσεις την άνεση του αμαξιού σου. Μα και όταν πια θα έχεις φτάσει, θα έχεις άπλετη ελευθερία κινήσεων για να εξερευνήσεις κάθε γραφική γωνιά της.

 

Η επαρχία της Τοσκάνης βρίσκεται στο βορειοδυτικό τµήµα της Ιταλίας, όπου ανατολικά υψώνονται τα Απέννινα όρη και δυτικά βρέχεται από θάλασσα. Πρωτεύουσά της, είναι η περίφηµη Φλωρεντία που, µαζί µε τη Σιένα και το Σαν Τζιµινιάνο, αποτελούν την "Ιερή Τριάδα" των ταξιδευτών! Η Τοσκάνη όμως είναι πολλά παραπάνω από 2-3 πόλεις αφού εκεί μπορείς να βιώσεις τη μαγεία έξι Μνηµείων Παγκόσµιας Πολιτιστικής Κληρονοµιάς της Unesco (το ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας, της Σιένα, του Σαν Τζιµινιάνο, της Πιέντσα, τον καθεδρικό ναό της Πίζας, την περιοχή Val d'Orcia) και 120 προστατευµένες περιοχές φυσικού κάλλους!

 

Τοσκάνη | Ετοίμασε βαλίτσες για ένα αξέχαστο roadtrip στη μαγευτική βόρεια Ιταλία

 

Καταλαβαίνεις, λοιπόν, γιατί ένα ταξίδι με αυτοκίνητο είναι ο μόνος τρόπος να την απολαύσεις όπως της αξίζει! Και πριν βιαστείς να πεις πως δεν έχεις αμάξι, να σου θυμίσω πως κυνηγώντας Flames μέσα από το ανανεωμένο app του F2G μπορείς να διεκδικήσεις δεκάδες δώρα αλλά και το μεγάλο μηνιαίο δώρο, ένα FIAT500! H Χρυσούλα Καμαρίτη από το Ρέθυμνο Κρήτης, έχει ήδη παραλάβει το αυτοκίνητο της και φτιάχνει βαλίτσες για το πρώτο της ταξίδι! Αναρωτιέσαι ποια είναι; Μα φυσικά η πρώτη μεγάλη νικήτρια "κυνηγός" των Flames που κατάφερε να κάνει δικό της ένα FIAT500, κερδίζοντας όχι μονάχα ένα αυτοκίνητο αλλά το 'μαγικό κλειδί' για αμέτρητες νέες συναρπαστικές εμπειρίες.  Εσύ, τι περιμένεις;

 

Φαντάσου να παίρνεις αγκαζέ το αγαπημένο σου πρόσωπο, να μπαίνετε μέσα στο νέο σου FIAT500 και να ξεκινάτε! Το απόλυτο ιταλικό αυτοκίνητο με φόντο το απόλυτο ιταλικό τοπίο. Τώρα που έχεις το όχημα, φτιάξε και πρόγραμμα. Δες παρακάτω 10 εμπειρίες που αξίζει να ζήσεις στην ρομαντική τοσκανική γη: 

 

Τοσκάνη | Ετοίμασε βαλίτσες για ένα αξέχαστο roadtrip στη μαγευτική βόρεια Ιταλία

 

 

1

Τα στενάκια του Σαν Τζιμινιάνο
Το μεσαιωνικό χωριό με τους 15 πύργους και τους γραφικούς δρόμους μοιάζει με ατέλειωτο σκηνικό βγαλμένο από ταινία. Άφησε το αυτοκίνητο έξω ακριβώς από τα σύνορά του και περιηγήσου με τα πόδια μέχρι να πέσει ο ήλιος!

 

2

Ο Δρόμος του Κιάντι
Μερικά από τα καλύτερα Ιταλικά κρασιά παράγονται εδώ, στους αμπελώνες μεταξύ Φλωρεντίας και Σιένας. Μην χάσεις την ευκαιρία να απολαύσεις δύο, τρία, τέσσερα ποτηράκια... εδώ δεν χωρούν κανόνες! Μόνο θυμήσου να πάρεις έναν υπνάκο και να ξεμεθύσεις πριν ξαναβγείς στον δρόμο!

 

3

Τα αριστουργήματα της γκαλερί Ουφίτσι

Η καρδιά της ιταλικής τέχνης, και ιδίως της Αναγέννησης, χτυπά στην Φλωρεντία! Κλείσε από νωρίς το εισιτήριό σου και αφιέρωσε μία ολόκληρη ημέρα για να απολαύσεις τα πολυάριθμα αριστουργήματα που στεγάζονται στους διαδρόμους της γκαλερί Ουφίτσι.

 

4

Η θεϊκή τρούφα στο Σαν Μινιάτο

Η πανάκριβη, σπάνια λευκή τρούφα του Σαν Μινιάτο αποτελεί μία από τις πιο έντονες, γήινες, πολυτελείς γεύσεις στον κόσμο. Θα χάσεις την ευκαιρία να την απολαύσεις "στην πηγή του"; 

 

5

Η εκδρομή στην Κορτόνα
Η αρχαία πόλη της Κορτόνα είναι ένα σημαντικό αξιοθέατο στην πεδιάδα της Βαλντικιάνα, με απότομους δρόμους που προσφέρουν αξέχαστη θέα στη λίμνη Τρασιμένο. Συστήνω συχνές στάσεις στην άκρη του δρόμου για να απαθανατίσεις το νέο σου αμάξι με φόντο τον παράδεισο!

 

Τοσκάνη | Ετοίμασε βαλίτσες για ένα αξέχαστο roadtrip στη μαγευτική βόρεια Ιταλία

 

6

Το προσκύνημα στη Λα Βέρνα
Δεν χρειάζεται να είσαι θρήσκος για να απολαύσεις την επιβλητική γαλήνη και την υπέροχη θέα στα Απένινα Όρη που προσφέρει το μοναστήρι των Φραγκισκανών μοναχών στη Λα Βέρνα. Απόλαυσε εκεί ένα ηλιοβασίλεμα και ένα μοναστηριακό γεύμα που θα σου μείνει αξέχαστο!

7

Η πεζοπορία στην οροσειρά Άλπι Απουάνε
Αν αγαπάς τη φύση, αξίζει να αφιερώσεις ένα πρωινό για να απολαύσεις τα υπέροχα τοπία και τη μοναδική πανίδα των Άλπι Απουάνε. 

 

8

Η "κλισέ" φωτογραφία στην Πίζα

Ναι, ναι, εκείνη που 'σπρώχνεις', με τον δείκτη σου, τον διάσημο κεκλιμμένο πύργο! Γιατί όχι, άλλωστε; Περιηγήσου στο Campo dei Miracoli χωρίς τις "τύψεις του τουρίστα" αφού πρόκειται για ένα πραγματικά αξιοθαύμαστο θέαμα.

 

 

9

Τα τείχη της Λούκα
Η μικρή πόλη της Λούκα έχει μερικά από τα ομορφότερα κτίρια ρομανικού ρυθμού στην Ευρώπη. Απόλαυσε την πόλη είτε με τα πόδια είτε με ποδήλατο και κάνε τον κύκλο του ιστορικού κέντρου και τα 4 χμ των τειχών που το περιβάλλουν.

 

10

Το Μπάνιο Βινιόνι
Η Τοσκάνη διαθέτει υπέροχα κέντρα σπα, αλλά στο Μπάνιο Βινιόνι θα απολαύσεις την απόλυτη εμπειρία ευεξίας και χαλάρωσης στις φυσικές ιαματικές πηγές, εντελώς δωρεάν! Ξεκουράσου, απόλαυσε ένα υπέροχο γεύμα και μπες ξανά στο αμάξι σου για μία ακόμα περιπέτεια!

 

Ξεκίνα σήμερα κιόλας να κυνηγάς Flames μέσα από το myF2G app, εξαργύρωσέ τα στους διαγωνισμούς και διεκδίκησε το επόμενο FIAT 500! Μάθε περισσότερα εδώ

 

Τοσκάνη | Ετοίμασε βαλίτσες για ένα αξέχαστο roadtrip στη μαγευτική βόρεια Ιταλία
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ