Κάτι νέο έρχεται στην περιοχή Μαβίλη – Πανόρμου και σε αφορά!

Το «Zero Waste Future» κάνει στάση στην Πλατεία Μαβίλη και την οδό Πανόρμου

Η Coca-Cola εδώ και 4 χρόνια βάζει το δικό της λιθαράκι στο σύστημα ανακύκλωσης και σύντομα θα τη βρείτε σε μια κεντρική περιοχή της πόλης.

ADVERTORIAL

Τι σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τις φράσεις «συλλογή 1.000 τόνων ανακυκλώσιμων υλικών» ή «ενημέρωση περισσότερων από 1 εκατ. πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας»;

 

Η απάντηση είναι το πρόγραμμα Zero Waste Future, που πραγματοποιεί η Coca-Cola στην Ελλάδα εδώ και μία 4ετία, και έχει καταφέρει να συλλέξει έως σήμερα πάνω από 1.000 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών και να ευαισθητοποιήσει περισσότερους από 1 εκατ. πολίτες.

 

Κάτι νέο έρχεται στην περιοχή Μαβίλη – Πανόρμου και σε αφορά!

 

 

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

 

Όλα ξεκίνησαν το 2018, από την Θεσσαλονίκη, όπου το Zero Waste Future έκανε τα πρώτα του βήματα, σημειώνοντας σημαντική ανταπόκριση από τους πολίτες και τους κατοίκους της πόλης. Έκτοτε, η κοινωνική πλατφόρμα έχει «ταξιδέψει» σε 24 περιοχές ανά την Ελλάδα, προσκαλώντας τους πολίτες και τις τοπικές επιχειρήσεις να υιοθετήσουν μία Zero Waste φιλοσοφία και τρόπο ζωής.

 

Πρόσφατα, το Zero Waste Future πραγματοποίησε την παρέμβασή του στο Γκάζι, μία περιοχή που αντιμετώπιζε σημαντικό θέμα με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Σήμερα «ταξιδεύει» σε έναν ακόμα προορισμό, την περιοχή που εκτείνεται από την πλατεία Μαβίλη έως την οδό Πανόρμου με στόχο να προάγει στην πράξη τις αρχές της υπεύθυνης ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας στον αστικό ιστό.

 

Κάτι νέο έρχεται στην περιοχή Μαβίλη – Πανόρμου και σε αφορά!

 

Εκεί, η Coca-Cola μαζί με τον Δήμο Αθηναίων, την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation) θα προχωρήσει στην τοποθέτηση ειδικών κάδων τεσσάρων χωριστών ρευμάτων για την απόρριψη πλαστικών μπουκαλιών (PET), χάρτινων, μεταλλικών και άλλων πλαστικών υλικών και συσκευασιών, με στόχο την αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης.

 

Παράλληλα, οι τοπικές επιχειρήσεις καφεστίασης και φιλοξενίας θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα και να εκπαιδευτούν σε θέματα υπεύθυνης διαχείρισης απορριμμάτων, μέσα από digital sessions και διάθεση ειδικού εξοπλισμού. Μέχρι στιγμής, ήδη 400 επιχειρήσεις καφεστίασης έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα για να αποτελέσουν μέλη του 1ου Zero Waste Future Δικτύου στη χώρα μας.

 

Κάτι νέο έρχεται στην περιοχή Μαβίλη – Πανόρμου και σε αφορά!

 

Επιπλέον, από τις αρχές Δεκεμβρίου και για περίπου έξι μήνες, οι κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων, θα έχουν την ευκαιρία να εντοπίσουν το «πράσινο» όχημα της κοινωνικής πλατφόρμας Zero Waste Future που κινείται σε 15 διαφορετικά σημεία-πλατείες, να ζυγίσουν τα ανακυκλώσιμα υλικά τους και να κερδίσουν εκπτωτικά κουπόνια για να τα αξιοποιήσουν στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις του προγράμματος.

 

Κάτι νέο έρχεται στην περιοχή Μαβίλη – Πανόρμου και σε αφορά!

 

Κι όσον αφορά το μέλλον, η κοινωνική πλατφόρμα της Coca-Cola προοδεύει και διευρύνεται παρά τις αντίξοες συνθήκες. Έτσι, το 2022 αναμένεται να επεκταθεί και σε ακόμη περισσότερες πόλεις και τομείς της καθημερινότητας μας.

 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ