Υπάρχουν δάπεδα που δημιουργήθηκαν αξιοποιώντας τον άνθρακα και τα έφερε στην Ελλάδα η EKA HELLAS

Υπάρχουν πλακίδια μοκέτας που δημιουργήθηκαν αξιοποιώντας τον άνθρακα και τα έφερε στην Ελλάδα η EKA HELLAS Facebook Twitter
0

Η EKA Hellas, αντιπροσωπεύει στην ελληνική αγορά εταιρείες που επιλέγουν ανακυκλώσιμα υλικά για τη δημιουργία των προϊόντων τους, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής και κοινωνικής πολιτικής τους.

Μία από αυτές είναι η Interface, ένα brand που παράγει και κατασκευάζει πλακίδια βινυλικού δαπέδου LVT και μοκέτας, με σύγχρονο design και εξαιρετική ποιότητα. 


Η Interface, όντας ο μεγαλύτερος κατασκευαστής πλακιδίων μοκέτας στον κόσμο, αξιοποιεί τον άνθρακα μετατρέποντας τον σε δομικό στοιχείο για τα υποστρώματα υποστήριξης CQuest για τα παραγόμενα πλακίδια μοκέτας των συλλογών της. 

Υπάρχουν πλακίδια μοκέτας που δημιουργήθηκαν αξιοποιώντας τον άνθρακα και τα έφερε στην Ελλάδα η EKA HELLAS Facebook Twitter

 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Είμαστε σε μια αποστολή. Nα μειώσουμε το αποτύπωμα του άνθρακα στο περιβάλλον μας. Για να επιτευχθεί αυτό, αντικαθιστούμε τα συστήματα Carpet Tile Backings (υπόστρωμα μοκετών) με την κυκλοφορία των νέων υποστρωμάτων τύπου CQuest™. Βασιζόμενοι στην επιστήμη των υλικών, αλλάξαμε το σκεπτικό μας και προσθέσαμε νέα καινοτόμα υλικά, ώστε να δημιουργήσουμε τα νέα Carpet Tile Backings με πολύ χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα - μακριά από τους καθημερινούς ρύπους άνθρακα και την αντιστροφή αυτού, με τη χρήση του άνθρακα για την παραγωγή των υποστρωμάτων. Στην αρχή της έρευνάς μας, προσθέσαμε νέα υλικά με βιολογική βάση, σε συνδυασμό με περισσότερο ανακυκλωμένο υλικό από φύρα παλαιότερων παραγωγών μοκέτας.  Στη συνέχεια, μετρήσαμε πώς αυτά τα υλικά επηρεάζουν το αποτύπωμα του άνθρακα. Αυτά τα νέα υλικά, τα οποία μετρούνται σε  αυτόνομη βάση, είναι καθαρά αρνητικά στον άνθρακα – μειώνοντας το αποτύπωμα του και καταλήγοντας σε υποστρώματα αρνητικά σε άνθρακα (carbon negative backings)».


Η Interface από τον Σεπτέμβριο 2021 προέβη στην αλλαγή όλων των Carpet Tile Backings (υποστρωμάτων), αντικαθιστώντας τα με τα νέας τεχνολογίας CQuest Bio backings. Εκτός από περιβαλλοντική συνείδηση δεν σταματά να πρωτοπορεί στο σχεδιασμό πλακιδίων και LVT δίνοντας μας τη δυνατότητα να συνδυάσουμε βινυλικό δάπεδο με μοκέτα μαζί στην ιδιά επιφάνεια. 

EKA HELLAS ΕΚΑ Facebook Twitter


Η εφαρμογή μοκέτας και βινυλικού σε πλακίδια κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια και στην ξενοδοχειακή βιομηχανία έναντι των παραδοσιακών μοκετών σε ρολό, κυρίως λόγω των σημαντικών πλεονεκτημάτων τους, όπως η εύκολη αντικατάσταση λερωμένων ή φθαρμένων τμημάτων του δαπέδου, η ταχύτητα και η ευκολία στην τοποθέτηση τους, η μείωση στη φύρα και γενικά στις απώλειες υλικού και χρόνου.


Η EKA Hellas κατέχει ηγετική θέση στην αγορά διαρρύθμισης εργονομικών επαγγελματικών  χώρων  μέσα  από  την  εφαρμογή  τεχνογνωσίας  και  εμπειρίας  των εταιρειών Steelcase (Ολοκληρωμένες λύσεις  επαγγελματικών  χώρων)  και Interface, (LVT & πλακίδια μοκέτας), τις οποίες αποκλειστικά αντιπροσωπεύει στην Ελληνική αγορά.

Εκτός από μια ολοκληρωμένη γκάμα επιλογών Office &  Hospitality Solutions για την βέλτιστη λειτουργία των γραφειακών χώρων και αιθουσών συνεδριάσεων, διαθέτει προϊόντα υψηλών ηχοαπορροφητικών ιδιοτήτων  για  την  οροφή  και  τα  τοιχώματα, που επιτρέπουν τη μείωση της αντήχησης καθώς και τη μείωση ή την εξάλειψη του echo effect. Επίσης, διαθέτει έπιπλα εξωτερικού χώρου της εταιρείας Extremis από το Βέλγιο, πολύ γνωστή για το design και την ποιότητά της. 

EKA HELLAS ΕΚΑ Facebook Twitter
Έπιπλο εξωτερικού χώρου από την εταιρεία Extremis

ΕΚΑ ΗELLAS
Showroom: 1 Kifisias Avenue, Marousi

www.ekahellas.com 



 

Good Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια θέση δίπλα στον Καβάφη

Good Living / Μια θέση δίπλα στον Καβάφη

Η LIFO, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση, σε προσκαλεί να έρθεις στο σημείο, μπροστά από την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη, να συναντήσεις τον Κ.Π. Καβάφη και να βγάλεις μια φωτογραφία μαζί του. Δες τη να δημοσιεύεται στο LIFO.gr και γίνε ένας από τους δέκα τυχερούς που θα κερδίσουν συλλεκτικά δώρα από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
THE LIFO TEAM
2.000 δέντρα για τη Γη: ΒΙΚΟΣ και we4all δίνουν ξανά ζωή σε Χίο και Βόρεια Εύβοια

Good Living / 2.000 δέντρα για τη Γη: ΒΙΚΟΣ και we4all δίνουν ξανά ζωή σε Χίο και Βόρεια Εύβοια

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης, το φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ και η we4all υλοποιούν στοχευμένες δενδροφυτεύσεις σε Χίο και Βόρεια Εύβοια, δίνοντας ουσιαστική ώθηση στην αποκατάσταση περιοχών που έχουν πληγεί.
THE LIFO TEAM
Πέντε χρόνια δράσης της Motor Oil στην Αμυγδαλέζα: Μια πρωτοβουλία για τα ελληνικά δάση

Good Living / Πέντε χρόνια δράσης της Motor Oil στην Αμυγδαλέζα: Μια πρωτοβουλία για τα ελληνικά δάση

Με ένα πρόγραμμα ουσιαστικής υποστήριξης στο Δασικό Εκκοκκιστήριο και τα Φυτώρια Αμυγδαλέζας και Πάρνηθας, η Motor Oil γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Γης συμβάλλοντας στην αναγέννηση των δασών της χώρας μας.
THE LIFO TEAM
Μια διαφορετική Δευτέρα στο γραφείο: Επίσκεψη στο καταφύγιο της ΑΝΙΜΑ με το The Collective 

Good Living / Μια διαφορετική Δευτέρα στο γραφείο: Επίσκεψη στο καταφύγιο της ΑΝΙΜΑ με το «The Collective»

Ακολουθήσαμε τους εθελοντές της Kaizen Gaming στον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής και είδαμε πώς η προσφορά αλλάζει τη ζωή των ανθρώπων και των ζώων.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ