Το Unexplored Futures III φέρνει 1.000 μαθητές και μαθήτριες σε ανοιχτό διάλογο με την αγορά εργασίας

Το Unexplored Futures III φέρνει 1.000 μαθητές και μαθήτριες σε ανοιχτό διάλογο με την αγορά εργασίας Facebook Twitter
0
ADVERTORIAL

Η επαγγελματική αποκατάσταση δεν είναι εύκολη εξίσωση για έναν έφηβο. Οι επιλογές μοιάζουν συχνά χαοτικές, τα επαγγέλματα άγνωστα και η αγορά εργασίας, μακρινή. Αλλά τί συμβαίνει όταν επιτυγχάνεται η ουσιαστική σύνδεση μεταξύ της νέας γενιάς και των επαγγελματιών που χαράζουν τη δική τους επιτυχημένη διαδρομή στο οικοσύστημα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας;

Αυτό ακριβώς προσπάθησε να προσεγγίσει η Dialectica μέσα από την πρωτοβουλία Unexplored Futures III, σε συνεργασία με τον οργανισμό The Tipping Point, η οποία υλοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

«Κάθε χρόνο, το The Tipping Point προσφέρει την ευκαιρία σε χιλιάδες μαθητές/τριες να ενημερωθούν για πολλά και διαφορετικά επαγγέλματα που μπορούν να ακολουθήσουν, ώστε να μην προσπεράσουν, από άγνοια, ευκαιρίες που θα τους δώσουν νόημα στην επαγγελματική και όχι μόνο ζωή. Σε αυτή την αποστολή έχει πιστέψει και η Dialectica κάνοντας πράξη την δημιουργία πραγματικών ευκαιριών, με τους ανθρώπους της ως μέντορες για τη νέα γενιά». Δηλώνει η Αμαλία Κωνσταντακοπούλου, Co-founder & Director του The Tipping Point.

Φέτος, η πρωτοβουλία πήρε ακόμη μεγαλύτερη έκταση. 986 μαθητές και μαθήτριες από  σχολεία σε όλη την Ελλάδα – από τον Πειραιά και τη Δράμα μέχρι το Ηράκλειο και την Αγριά Βόλου – είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με 26 Dialecticans, που συμμετείχαν εθελοντικά ως μέντορες. Και το πιο σημαντικό; Δεν ήρθαν να διδάξουν ή να δώσουν οδηγίες. Ήρθαν απλώς να μιλήσουν.

«Με το Unexplored Futures, επιστρέφουμε ουσιαστική αξία στις τοπικές κοινωνίες». Αναφέρει ο Παναγιώτης Παπαχριστοφίλου, Global Head of Marketing & Communications της Dialectica. «Είναι η πλατφόρμα μας για να εμπνεύσουμε και να καθοδηγήσουμε τους νέους, διαμορφώνοντας μαζί τους ένα καλύτερο, συλλογικό αύριο. Μαζί με τους συναδέλφους-mentors της Dialectica, μοιραζόμαστε γνώση και στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά που αναζητούν τον δρόμο τους, γιατί το μέλλον χτίζεται σήμερα, μαζί τους..»

Το Unexplored Futures III φέρνει 1.000 μαθητές και μαθήτριες σε ανοιχτό διάλογο με την αγορά εργασίας Facebook Twitter

Οι ερωτήσεις που δεν γίνονται ποτέ

Πώς είναι να δουλεύεις σε ένα πολυεθνικό περιβάλλον; Τι σημαίνει "οριζόντιες δεξιότητες"; Πώς γράφω ένα βιογραφικό όταν δεν έχω καθόλου εμπειρία; Τι χρειάζεται σε μια συνέντευξη; Τι σημαίνει "αποτυγχάνω" και τί κάνω μετά;

Αυτά ήταν μερικά μόνο από τα 265 ερωτήματα που έστειλαν οι μαθητές, πριν καν αρχίσουν οι 71 live συνεδρίες. Ερωτήματα που πολλές φορές δεν τολμούν να τεθούν μέσα στην τάξη, αλλά όταν βρουν έναν κατάλληλο χώρο, ανοίγουν συζήτηση.

Κι εκεί ακριβώς μπήκαν οι μέντορες της Dialectica.

Μίλησαν για το άγχος της πρώτης συνέντευξης, την αβεβαιότητα μετά τις σπουδές, το πώς δεν ακολούθησαν ευθύγραμμες διαδρομές καριέρας οι ίδιοι. Συζήτησαν πώς είναι η καθημερινότητα σε μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη εταιρεία, αλλά και πώς λειτουργεί μια παγκόσμια ομάδα με ανθρώπους από διαφορετικά υπόβαθρα όταν ο σεβασμός και η συνεργασία δεν είναι θεωρία, αλλά προϋπόθεση.

Το Unexplored Futures III φέρνει 1.000 μαθητές και μαθήτριες σε ανοιχτό διάλογο με την αγορά εργασίας Facebook Twitter

Η αξία του να ακούγεσαι στα 17

Συχνά αναφερόμαστε για την αποστασιοποίηση των νέων από την παραδοσιακή αγορά εργασίας. Για την εργασιακή αβεβαιότητα. Την έλλειψη νοήματος. Μέσα από την πρωτοβουλία Unexplored Futures, ακούσαμε τους ίδιους τους μαθητές να μιλούν για έμπνευση, ενημέρωση, πίστη στον εαυτό τους.

«Μέσα από αυτή την συνεδρία κατάλαβα ότι δεν σημαίνει κάτι το να έχω ένα πτυχίο για ένα επάγγελμα που δεν μου αρέσει. Αντίθετα, ανα πάσα στιγμή μπορώ να κάνω πρακτική για οποιονδήποτε άλλο τομέα». 

Μαθήτρια, 7ο ΓΕΛ Πειραιά

«Η μέντορας μάς μίλησε απλά και κατανοητά». 

Μαθητής, 4ο ΕΠΑΛ Πειραιά

«Δεν ήξερα ότι οι σπουδές μπορούν να σε πάνε σε τόσους διαφορετικούς τομείς. Με ανακούφισε»

Μαθητής, 4ο ΓΕΛ Δράμας

Και οι εκπαιδευτικοί; Όλοι – μα όλοι – δήλωσαν πως θα συμμετείχαν ξανά, καθώς το σχολείο «πήρε μια βαθιά ανάσα πραγματικότητας».

Μια εταιρεία, ένας σκοπός, ένα αληθινό αποτύπωμα

Η Dialectica δεν είναι εκπαιδευτικός φορέας. Είναι μια διεθνής ηγέτιδα εταιρεία που κινείται στον χώρο της παροχής επιχειρηματικής πληροφόρησης. Αλλά αυτό ακριβώς είναι το ενδιαφέρον: Ότι μια σύγχρονη, ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία, αντί να μιλά για «κοινωνική ευθύνη», την εφαρμόζει με πράξεις. Όχι μόνο από "ψηλά", αλλά από μέσα, μέσα από τους ανθρώπους της.

Εκεί βρίσκεται και η ουσία του ESG. Όχι σε στρατηγικά reports, αλλά στην ικανότητα να καλλιεργείς συνείδηση στους ανθρώπους σου και να τη μεταφέρεις προς τα έξω.

Θες να γίνεις μέλος μιας ομάδας που δημιουργεί αντίκτυπο εντός και εκτός του γραφείου; Ανακάλυψε ευκαιρίες στην #teamDialectica.

Good Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 3×3 Schools powered by ΔΕΗ επιστρέφει για τέταρτη χρονιά

Good Living / Το 3×3 Schools powered by ΔΕΗ επιστρέφει για τέταρτη χρονιά

ΔΕΗ και Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) ταξιδεύουν σε είκοσι πόλεις στην Ελλάδα, δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές να γνωρίσουν το 3x3, το ολυμπιακό άθλημα που ξεκίνησε από τις γειτονιές του κόσμου.
THE LIFO TEAM
dfgh

Good Living / Το OPEN HOUSE Athens επιστρέφει: Μια μοναδική εμπειρία εξερεύνησης της αρχιτεκτονικής της Αθήνας

Δημόσιοι και ιδιωτικοί χώροι – ιστορικά και σύγχρονα κτίρια, κατοικίες, γραφεία, ξενοδοχεία και πολιτιστικές εγκαταστάσεις – ανοίγουν τις πόρτες τους, προσφέροντας δωρεάν ξεναγήσεις.
THE LIFO TEAM
The Ellinikon: Ένα έργο που αναπτύσσεται με σεβασμό και αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία

Good Living / The Ellinikon: Ένα έργο που αναπτύσσεται με σεβασμό και αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία

Δίνοντας φωνή στους κατοίκους των γειτονικών Δήμων μέσα από δύο έρευνες, η LAMDA μετρά μια σειρά από πρωτοβουλίες για το περιβάλλον, τον περιορισμό οχλήσεων και τη συμπερίληψη.
THE LIFO TEAM
«Τα social media δεν δημιουργούν τον ναρκισσισμό, τον εκμεταλλεύονται»

Good Living / «Τα social media δεν δημιουργούν τον ναρκισσισμό, τον εκμεταλλεύονται»

Ο Στέλιος Στυλιανίδης, Ιδρυτής της ΕΠΑΨΥ και Ομότιμος Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχιατρικής, μιλά για τη βία των ανηλίκων, τις συνθήκες εκδήλωσής της αλλά και τη σημασία της κατανόησής της, με αφορμή το πρόγραμμα “It’s up to You(th)”.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Εφηβική βία: Το να μιλάς σημαίνει να μη μένεις μόνος με αυτό που σε βαραίνει

Good Living / Εφηβική βία: Το να μιλάς σημαίνει να μη μένεις μόνος με αυτό που σε βαραίνει

Με αφορμή το πρόγραμμα “It’s Up to You(th)", η Ψυχολόγος, MSc, PhD (c) Βικτώρια Κατσιαμάκη εξηγεί τη σημασία του να κερδίζεις την εμπιστοσύνη των εφήβων και γιατί το να συνειδητοποιείς ότι «κάτι δεν πάει καλά» είναι ήδη ένα σπουδαίο πρώτο βήμα.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Από το προαύλιο στον διαδικτυακό εκφοβισμό, χρειάζεται να «ακούσουμε» τη βία των ανηλίκων

Good Living / Από το προαύλιο στον διαδικτυακό εκφοβισμό, χρειάζεται να «ακούσουμε» τη βία των ανηλίκων

Με το πρόγραμμα «It’s Up to You(th)» η ΕΠΑΨΥ προσφέρει υποστήριξη σε εφήβους και τις οικογένειές τους ώστε να αντιμετωπίσουν περιστατικά βίας και νεανικής παραβατικότητας.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ