Stoiximan Wheels of Change: Η ομάδα που αλλάζει τα πάντα

Stoiximan Wheels of Change: Η ομάδα που αλλάζει τα πάντα Facebook Twitter
0
ADVERTORIAL

Πάρα πολλοί είναι οι άνθρωποι, στα μάτια των οποίων το να τρέξουν μία διαδρομή 42 χιλιομέτρων, όπως είναι ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, ή ακόμα και πολύ μικρότερες διαδρομές, αποτελεί κάτι ακατόρθωτο. Βλέπουν φραγμούς, οι οποίοι θα τους εμπόδιζαν.

Μπορεί να είναι η έλλειψη καλής φυσικής κατάστασης, μια μικροενόχληση ή ακόμα και απλώς ότι δεν έχουν ξαναδοκιμάσει ποτέ κάτι τέτοιο. Τα εμπόδια αυτά είναι λογικό να εμφανίζονται πολύ μεγαλύτερα σε Άτομα με Αναπηρία και να τα αποτρέπουν από τη σκέψη πως μπορούν να συμμετάσχουν όχι μόνο στον Μαραθώνιο, αλλά γενικότερα στα αθλητικά δρώμενα. Η Stoiximan Wheels of Change δημιουργήθηκε με σκοπό ακριβώς να αλλάξει εξολοκλήρου αυτόν τον τρόπο σκέψης, προωθώντας τη συμπερίληψη έναντι των αποκλεισμών, με όχημα τον αθλητισμό.

«Τρέχουμε όλοι για όλους»

Το Stoiximan Wheels of Change είναι το πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας της Stoiximan, που δίνει την ευκαιρία σε Άτομα με Αναπηρία, στα οποία παρέχει ειδικά κατασκευασμένα αμαξίδια, καθώς και σε εθελοντές συνοδούς δρομείς, να τρέχουν στους μεγάλους αγώνες δρόμου, όλοι μαζί ως μία ομάδα. Όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν εκπαίδευση και καθοδήγηση μέσω προπονήσεων και συναντήσεων, ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα για την ομαλή συμμετοχή τους στα δρομικά γεγονότα σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Stoiximan Wheels of Change: Η ομάδα που αλλάζει τα πάντα Facebook Twitter

Η παρθενική συμμετοχή της ομάδας της Stoiximan Wheels of Change σε αγώνα πραγματοποιήθηκε στον περσινό 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Τρέξε Μαζί Μου». Έκτοτε συμμετείχε και σε άλλους αγώνες, όπως ο 12ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας και το Open Door Run, ενώ πριν από λίγες ημέρες έλαβε μέρος και πάλι στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Αυτήν τη φορά μάλιστα είχε στο πλευρό της τρεις ακόμα οργανισμούς, που στηρίζουν εδώ και δεκαετίες ανθρώπους με Αναπηρία ανά την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, Άτομα με Αναπηρία, ωφελούμενοι των οργανισμών ALS - Ελληνικός Σύλλογος Ατόμων με Νόσο του Κινητικού Νευρώνα, του Συλλόγου Θεραπευτικής Κολύμβησης «Ιππόκαμπος» και του Ειδικώς Αναγνωρισμένου Φιλανθρωπικού Σωματείου «Πόρτα Ανοιχτή», συμμετείχαν στον φετινό Μαραθώνιο.

Η Stoiximan Wheels of Change παρείχε αυτήν τη φορά 50 ειδικά κατασκευασμένα αμαξίδια σε Άτομα με Αναπηρία, προκειμένου να τρέξουν στον Μαραθώνιο, με την ομάδα της να αποτελείται συνολικά από περισσότερους από 1.200 εθελοντές δρομείς όλων των ηλικιών, που διένυσαν είτε την κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου (42χλμ.), είτε εκείνες των 5χλμ. και 10χλμ. Άλλωστε η Stoiximan αποτελεί επίσημο χορηγό του ΣΕΓΑΣ, αλλά και υπερήφανο υποστηρικτή του αγώνα των 5χλμ.. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι πριν τον αγώνα η Stoiximan Wheels of Change παρείχε στα μέλη της, σε συνεργασία με έμπειρους προπονητές, εβδομαδιαίες προπονήσεις στο Ολυμπιακό Στάδιο, καλύπτοντας το κόστος συμμετοχής και το πλήρες πλάνο προετοιμασίας τους.

Stoiximan Wheels of Change: Η ομάδα που αλλάζει τα πάντα Facebook Twitter

Συμμετοχή διακεκριμένων αθλητών στη Stoiximan Wheels of Change

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες βρέθηκαν και διακεκριμένοι αθλητές, όπως η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, ο Φώτης Ζησιμόπουλος, ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο Λευτέρης Πετρούνιας, η Ελισάβετ Τελτσίδου, η Μαρία Πρεβολαράκη και ο Στέργιος Μπίλας, οι οποίοι με την παρουσία τους ενίσχυσαν το μήνυμα και τον σκοπό της ενέργειας.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο βάδην και σημαιοφόρος της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το να βλέπεις από κοντά τη δράση της Stoiximan Wheels of Change στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας ήταν κάτι πάρα πολύ όμορφο. Ήταν μια επιβεβαίωση πως ο αθλητισμός μπορεί να αποτελέσει το μέσο για να αγκαλιάσουμε τη διαφορετικότητα και να σπάσουμε τις προκαταλήψεις, δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου όλοι μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα».

Αντίστοιχα, ο 4 φορές νικητής του Σπάρταθλον, Φώτης Ζησιμόπουλος, προσέθεσε: «Έχοντας τρέξει μαζί με τα παιδιά με τα αμαξίδια, έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια πόση χαρά τους δίνει αυτή η πρωτοβουλία. Κάθε χιλιόμετρο που διανύεις με αυτήν την ομάδα, είναι μια υπενθύμιση πως η αληθινή δύναμη του αθλητισμού δεν βρίσκεται μόνο στις ατομικές επιδόσεις. Παλαιότερα, όταν ένα παιδί είχε κινητικό πρόβλημα, δυστυχώς έμενε κυρίως στο σπίτι. Ευτυχώς, αυτό πλέον έχει αλλάξει, ο κόσμος είναι πιο ανοιχτός. Ήταν τιμή μου να στηρίξω αυτήν τη σπουδαία προσπάθεια. Όταν προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας, κερδίζουμε πιο πολλά από αυτά που δίνουμε».

Good Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

This was a sheet: Όταν τα λινά των ξενοδοχείων γίνονται uniforms & amenities με πράσινο αποτύπωμα

Good Living / This was a sheet: Όταν τα λινά των ξενοδοχείων γίνονται uniforms & amenities με πράσινο αποτύπωμα

Μέχρι σήμερα, έχει ήδη εκτρέψει δεκάδες χιλιάδες κιλά χρησιμοποιημένων πετσετών και σεντονιών από τα ρεύματα αποβλήτων, βοηθώντας τα ξενοδοχεία να επιδείξουν περιβαλλοντική ευθύνη.
THE LIFO TEAM
STEGI.RADIO takeover: Κέρδισε προσκλήσεις για το διήμερο μουσικό φεστιβάλ της Στέγης

Διαγωνισμοί / STEGI.RADIO takeover: Κέρδισε προσκλήσεις για το διήμερο μουσικό φεστιβάλ της Στέγης

Το Stegi.Radio επιστρέφει και καταλαμβάνει τους χώρους της Στέγης για τρίτη χρονιά. Θέλεις κι εσύ να ζήσεις από κοντά αυτή την ανεπανάληπτη εμπειρία; Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα συμμετοχής και πάρε μέρος στον διαγωνισμό για να διεκδικήσεις μία από τις 10 διπλές προσκλήσεις.
THE LIFO TEAM
Η ασπίδα της ΕΝΔΙΑΛΕ κατά του καρκίνου

Good Living / Η ασπίδα της ΕΝΔΙΑΛΕ κατά του καρκίνου

Η σωστή διαχείριση των αποβλήτων λιπαντικών από το κορυφαίο Σύστημα Συλλογικής Εναλλακτικής Διαχείρισης ΑΛΕ στην Ευρώπη, έχει μειώσει κατά 96,8% τις καρκινογόνες εκπομπές από την καύση ή/και τη διύλιση αργού πετρελαίου προς παραγωγή λιπαντικών, αποδεικνύοντας πώς η προστασία του περιβάλλοντος γίνεται εργαλείο πρόληψης και θωράκισης της δημόσιας υγείας.
THE LIFO TEAM
ΑΔΜΗΕ: Επενδύει σε προηγμένες τεχνολογίες για ένα πιο ασφαλές και ανθεκτικό ενεργειακό μέλλον

Good Living / ΑΔΜΗΕ: Επενδύει σε προηγμένες τεχνολογίες για ένα πιο ασφαλές και ανθεκτικό ενεργειακό μέλλον

Με έμφαση στην καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ο ΑΔΜΗΕ εργάζεται για την ενίσχυση της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ποιότητας ηλεκτροδότησης. 
THE LIFO TEAM
 ONE&ONLY AESTHESIS OPEN CAREER DAYS 2026

Good Living / Open Career Days 2026: Γίνε μέλος της ομάδας του One&Only Aesthesis

Την Κυριακή 1 και τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου, τα Career Days 2026, ανοίγουν τις πόρτες του resort σε υποψήφιους που θέλουν να ανακαλύψουν τη σημασία του να συμβάλλεις στη δημιουργία μιας σύγχρονης κληρονομιάς φιλοξενίας.
THE LIFO TEAM
ΔΕΗ myEnergy HeatPump: Ολοκληρωμένες λύσεις για οικονομική και βιώσιμη θέρμανση

Good Living / ΔΕΗ myEnergy HeatPump: Ολοκληρωμένες λύσεις για οικονομική και βιώσιμη θέρμανση

Το ΔΕΗ myEnergy HeatPump αποτελεί ολοκληρωμένη λύση για την εγκατάσταση αντλιών θερμότητας Novair, που ανταποκρίνονται πλήρως στις σύγχρονες ανάγκες των νοικοκυριών, προσφέροντας σταθερότητα, άνεση και ενεργειακή αυτονομία όλο τον χρόνο.
THE LIFO TEAM