Reebok X Blackout crew: Μία «Always Classic» συνεργασία

Λίγο μετά τη συμμετοχή τους στον παγκόσμιο διαγωνισμό breaking, Battle of the Year, οι Blackout Crew φορούν Reebok Classics Leather και μιλούν για την εμπειρία τους στην Ιαπωνία και για τη σημασία της αυθεντικότητας στην breakdance σκηνή.

Από την Στεφανία Παπαδημητρίου

Αν έχεις επαφή με τον κόσμο του breaking, τους γνωρίζεις καλά. Ακόμη κι αν όχι, σίγουρα έχεις ακούσει το όνομά τους έστω μία φορά. Οι Blackout Crew ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη τη δεκαετία του ’90, από τον 12ο Πίθηκο και τον Pyroh, ο οποίος έφυγε τον Απρίλιο του 2020. Σήμερα, είναι μία ομάδα δέκα ατόμων (Κωνσταντίνος Ταλέας, Γεώργιος Σαράντου, Χριστόφορος Τζιούρνας, Δημήτρης Γρηγορίου, Hani Sinni, Alex Cara, Revazi Koulouchasvili, Kelment Xhelo, Ιάκωβος Τσινίδης, Σίντι Τάσος) που αφήνει το δικό της στίγμα στη διαμόρφωση της street κουλτούρας και πλέον, κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Φωτ.: Freddie F. / LiFO

Βγήκαν πρώτοι στο 19ο Battle of the Year Balkans, που πραγματοποιήθηκε στο ΑΠΘ και, με τη διάκριση αυτή, συνέχισαν στην Ιαπωνία. Στις αρχές του φετινού Δεκέμβρη, λοιπόν, πήραν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα breakdance, Battle of the Year, στην Οκινάουα. Κατέκτησαν την ένατη θέση, φτάνοντας μία μόνο θέση μακριά από την τελική φάση καθώς περνούσαν οι 8 καλύτεροι.

Πάντα πιστοί στις αξίες τους, τόσο ως χορευτές όσο κι ως άνθρωποι, διατηρούν μία «Αlways Classic» συνεργασία με τη Reebok. Οι Blackout Crew φόρεσαν Reebok Classics Leather και μίλησαν για την πορεία τους, αυτά που τους εμπνέουν και τη σημασία του να είσαι αυθεντικός σε κάθε πτυχή της ζωής σου.

Φωτ.: Freddie F. / LiFO

Πρόσφατα συμμετείχατε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα breakdance στην Ιαπωνία. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία;

Αρχικά να πούμε ότι ήταν μεγάλη μας τιμή που είχαμε την ευκαιρία να εκπροσωπήσουμε την χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Battle of the Year ανάμεσα σε κάποιες απ’τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Σε αγωνιστικό επίπεδο λοιπόν, είχαμε πολλές δυσκολίες προκειμένου να καταφέρουμε να διαγωνιστούμε. Παρόλα αυτά, κατακτήσαμε την 9η θέση, κάτι που σημαίνει ότι ήμασταν μόνο μια θέση μακριά απ’ την πρόκριση στη δεύτερη φάση των battles. Ήταν μια μαγική εμπειρία καθώς γνωρίσαμε διαφορετικές κουλτούρες, συμμετείχαμε σε video projects, δοκιμάσαμε παραδοσιακό φαγητό και επιστρέψαμε πίσω γεμάτοι νέες εμπειρίες και έμπνευση.

 

Τι σας εμπνέει, ώστε να παραμένετε δημιουργικοί;

Η βασική πηγή έμπνευσής μας είναι η καθημερινότητα. Είμαστε όλοι παιδιά που δουλεύουμε κατά κύριο λόγο σε κλάδους άσχετους με τον χορό και παλεύουμε καθημερινά για να μπορούμε να ζούμε αξιοπρεπώς. Οι δυσκολίες λοιπόν, οι άνθρωποι που εκπροσωπούμε όταν αγωνιζόμαστε και το γεγονός πως ότι κάνουμε το κάνουμε μόνοι μας έχοντας ελάχιστη υποστήριξη, είναι βασική πηγή έμπνευσης για εμάς. Είναι οι βασικοί λόγοι που μας τροφοδοτούν με δύναμη και ερεθίσματα να συνεχίζουμε.

Έχοντας πάρει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά κι έχοντας αναδειχθεί ως το καλύτερο breakdance crew στα Βαλκάνια, πώς θα χαρακτηρίζατε την ελληνική breakdance σκηνή του σήμερα; Υπάρχει κάτι που λείπει;

Στην Ελλάδα η κοινότητα του breaking δεν είναι πολύ μεγάλη, ωστόσο το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Υπάρχουν χορευτές με παγκόσμιες διακρίσεις αλλά και νέο αίμα με πολύ ταλέντο και πολλές προοπτικές εξέλιξης. Το κλίμα και η ατμόσφαιρα μεταξύ των bboys και bgirls της Ελλάδας είναι φιλικό και ενωτικό, κάτι που δε συνέβαινε σε τέτοιο βαθμό τα παλιότερα χρόνια. Υπάρχει όμως μεγάλη έλλειψη σε Crews και ομάδες κάτι το οποίο ίσως οφείλεται στις σημερινές διοργανώσεις εντός και εκτός Ελλάδας που βασίζονται κυρίως σε ατομικές κατηγορίες αλλά και στον πιο αθλητικό χαρακτήρα που αρχίζει και παίρνει το breaking τα τελευταία χρόνια.

 

Φωτ.: Freddie F. / LiFO

 

Τι σημαίνει «αυθεντικότητα» για εσάς; Πόσο σημαντική είναι και πώς τη διατηρείτε, μέσα από το προσωπικό σας στυλ;

Για εμάς, το να είσαι αυθεντικός είναι πολύ σημαντικό τόσο ως χορευτής αλλά και ως προσωπικότητα. Η αυθεντικότητα είναι ίσως το μεγαλύτερο θεμέλιο που έχουμε θέσει ως ομάδα, είτε μιλάμε για χορογραφίες είτε για μεμονωμένα characters της ομάδας, είτε για το σύνολο της αισθητικής μας που από τα πρώτα χρόνια μας μένει αναλλοίωτο. Ο βασικός λόγος που μπορούμε και συντηρούμε το στυλ μας ως ομάδα, είναι ότι δεν επηρεαζόμαστε από τάσεις και μόδες του breaking. Μένουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο αλλά και στο να μπορεί αυτός επιτευχθεί με τον δικό μας τρόπο.

Υπάρχει κάποια στιγμή σας που ξεχωρίζετε;

Μετά από τόσα χρόνια που είμαστε μαζί νιώθουμε σαν οικογένεια πια. Οι στιγμές που έχουμε ζήσει αγωνιστικά και μη είναι πάρα πολλές. Ίσως θα ξεχωρίζαμε την τελευταία μας απόπειρα να συμμετάσχουμε στο φετινό βαλκανικό πρωτάθλημα, μετά από 2 χρόνια αποχής αγωνιστικά λόγω covid, που εξαρχής το κίνητρο και ο σκοπός της αποστολής ήταν να τιμήσουμε την μνήμη του πολυαγαπημένου μας αδερφού bboy Pyroh, που ήταν ιδρυτικό μέλος της ομάδας αλλά και από τα πρώτα bboys της Ελλάδας, με στόχο να φτάσουμε μέχρι την Ιαπωνία κρατώντας το πανό με το όνομα του. Με πίστη αλλά και την αγάπη των ανθρώπων γύρω μας ο στόχος επιτεύχθηκε και καταφέραμε να κρατήσουμε το σερί από το 2017. Και κάπως έτσι βρεθήκαμε στο παγκόσμιο στην Ιαπωνία τον Δεκέμβρη του ‘22.

Τι θα συμβουλεύατε κάποιον που θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με το breakdance; Και ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που έχετε δεχθεί;

Το πιο σημαντικό για εμάς, είναι να πηγάζει από αγνά συναισθήματα η επιλογή αυτή. Από αγάπη για τον χορό και την κουλτούρα, από ανάγκη έκφρασης και όχι από πιο επιφανειακά κίνητρα όπως η αποδοχή, η φήμη ή κάποια οικονομικά οφέλη. Οι συμβουλές είναι πολλές αλλά σε γενικές γραμμές ως ομάδα δεν ξεχνάμε τις ρίζες, τις αξίες και τα πιστεύω μας και μένουμε αληθινοί σε αυτό που κάνουμε.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Αρχικά, θέλουμε να συνεχίσουμε ενεργά στον αγωνιστικό τομέα. Από εκεί και πέρα, σκοπεύουμε να δραστηριοποιηθούμε με διάφορους τρόπους κάνοντας live performances, shows, χοροθεατρικά, workshops, φωτογραφίσεις, video projects, διαφημιστικά αλλά και οποιοδήποτε άλλο project μας φανεί ενδιαφέρον.Τέλος θα ξεκινήσουμε και μαθήματα στον χώρο μας προκειμένου να αφήσουμε την κληρονομιά μας στη νέα γενιά.

Η Reebok συνεργάζεται με τους Blackout Crew από το 2021. Για την φωτογράφιση φόρεσαν Reebok Classic Leather.
Ανακαλύψτε ολόκληρη τη συλλογή Classic Leather στο Reebok.com

 

 

 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ