Rebrain Greece στο Λονδινο: Πάνω από 1000 συνεντεύξεις στην εκδήλωση για τον επαναπατρισμό Ελλήνων του εξωτερικού

Rebrain Greece στο Λονδινο: Πάνω από 1000 συνεντεύξεις στην εκδήλωση για τον επαναπατρισμό Ελλήνων του εξωτερικού Facebook Twitter
0
Με συμμάχους σημαντικές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, πραγματοποιήθηκε σημερα στο Λονδίνο το Rebrain Greece, η σημαντική εκδήλωση για τον επαναπατρισμό Ελλήνων του εξωτερικού.
 
Rebrain Greece στο Λονδινο: Πάνω από 1000 συνεντεύξεις στην εκδήλωση για τον επαναπατρισμό Ελλήνων του εξωτερικού Facebook Twitter

Η εκδήλωση στο Λονδίνο σήμερα ολοκληρώθηκε με επιτυχία καθώς πραγματοποιήθηκαν μέσα σε λίγες μόλις ώρες, πάνω από 1.000 συνεντεύξεις για επαγγελματικές ευκαιρίες στη χώρα μας. Το Rebrain Greece, μια πρωτοβουλία που στηρίζει προσωπικά η Υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, έφερε κοντά περισσότερους από 1.300 Έλληνες του εξωτερικού  με στόχο τη διασύνδεσή τους με επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και αναζητούν εξειδικευμένο προσωπικό.

Παράλληλα, το Υπουργείο Εργασίας είχε την ευκαιρία να «σκιαγραφήσει» τις εργασιακές και οικονομικές συνθήκες, που επικρατούν πλέον στην ελληνική αγορά εργασίας και να ενημερώσει τους υποψήφιους εργαζόμενους για όλες τις αλλαγές, οι οποίες έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια αλλά και να αναδείξει τις επαγγελματικές ευκαιρίες και τα κίνητρα, που έχουν θεσμοθετηθει, για την προσέλκυση καταρτισμένου προσωπικού στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, με αυτή την πρωτοβουλία, το υπουργείο Εργασίας επιχειρεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο έλλειψης εργαζομένων με υψηλές δεξιότητες. Βασικός στόχος είναι οι επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό που ζει στην Ελλάδα, αλλά και να επαναπατρίσουν εργαζόμενους με προσόντα που έφυγαν από τη χώρα μας κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης και χάραξαν σημαντικό μέρος της επαγγελματικής σταδιοδρομίας τους στο εξωτερικό. Όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι της αγοράς εργασίας, τα στελέχη που εργάζονται στο εξωτερικό μπορούν με τον επαναπατρισμό τους να μεταλαμπαδεύσουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία, που έχουν αποκτήσει, απαραίτητες προϋποθέσεις για τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών επιχειρήσεων και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές https://platform.rebraingreece.gr/

Good Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το Πασχαλινό Αυγό της ΑΒ Βασιλόπουλος η χαρά των παιδιών γίνεται προσφορά

Good Living / Με τα «Πασχαλινά Αβγά» της ΑΒ Βασιλόπουλος η χαρά των παιδιών γίνεται προσφορά

Φέτος, συμβάλλουμε έμπρακτα στην ενίσχυση του έργου του «Χαμόγελου του Παιδιού», συνεισφέροντας 0,30€ με κάθε αγορά Πασχαλινού Αβγού και η ΑΒ Βασιλόπουλος διπλασιάζει το συνολικό ποσό.
THE LIFO TEAM
Το επόμενο υγιεινό γεύμα σου βρίσκεται σε ένα feelgood παστέλ μπουκάλι

Good Living / Το επόμενο υγιεινό γεύμα σου βρίσκεται σε ένα feelgood προϊόν από την ΟΛΥΜΠΟΣ

Αν προσπαθείς να συνδυάσεις busy καθημερινότητα και ισορροπημένη διατροφή, το ρόφημα DRINK EAT ΟΛΥΜΠΟΣ σου το κάνει εύκολο, με ενέργεια, θρεπτικά συστατικά και πλούσια γεύση σε πρακτική συσκευασία.
THE LIFO TEAM
Ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων προς επιχορήγηση για οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών

Good Living / Ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων προς επιχορήγηση για οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών

€2,5 εκ. για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας στην Ελλάδα και την Κύπρο μέσω του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος VOICES, με συγχρηματοδότη και συντονιστή το Ίδρυμα Μποδοσάκη.
THE LIFO TEAM
Campeón Gaming: Όταν ο χώρος εργασίας γίνεται εμπειρία – ένα νέο κεφάλαιο στην καρδιά της Αθήνας

Good Living / Τα νέα γραφεία της Campeón Gaming επαναπροσδιορίζουν την εμπειρία εργασίας

Στην Πλατεία Κοτζιά, σε ένα κτίριο που κάποτε λειτουργούσε με μια εντελώς διαφορετική λογική, η Campeόn Gaming σε συνεργασία με την Archi4m, δημιούργησαν έναν χώρο υψηλής αισθητικής που αποπνέει δημιουργικότητα και καινοτομία.
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ
Το 3×3 Schools powered by ΔΕΗ επιστρέφει για τέταρτη χρονιά

Good Living / Το 3×3 Schools powered by ΔΕΗ επιστρέφει για τέταρτη χρονιά

ΔΕΗ και Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) ταξιδεύουν σε είκοσι πόλεις στην Ελλάδα, δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές να γνωρίσουν το 3x3, το ολυμπιακό άθλημα που ξεκίνησε από τις γειτονιές του κόσμου.
THE LIFO TEAM
dfgh

Good Living / Το OPEN HOUSE Athens επιστρέφει: Μια μοναδική εμπειρία εξερεύνησης της αρχιτεκτονικής της Αθήνας

Δημόσιοι και ιδιωτικοί χώροι – ιστορικά και σύγχρονα κτίρια, κατοικίες, γραφεία, ξενοδοχεία και πολιτιστικές εγκαταστάσεις – ανοίγουν τις πόρτες τους, προσφέροντας δωρεάν ξεναγήσεις.
THE LIFO TEAM