Ένας μήνας με τα Samsung Galaxy Ζ Flip 4 και Fold 4

Πώς τα Foldable Smartphones της Samsung αναβαθμίζουν την καθημερινότητά μας εδώ και έναν μήνα

Τα Samsung Galaxy Ζ Flip 4 και Fold 4, πρακτικά και έξυπνα σχεδιασμένα, μας προσφέρουν μία ξεχωριστή εμπειρία χρήσης.

 

Το smartphone είναι αναμφισβήτητα η προέκταση του χεριού μας. Το έχουμε παντού μαζί μας και στηρίζουμε ένα πολύ μεγάλο μέρος του προγράμματος και της καθημερινότητας μας σε αυτό.

 

Ένας μήνας με τα Samsung Galaxy Ζ Flip 4 και Fold 4

 

Γι’ αυτόν τον λόγο, η οθόνη τους όλο και μεγαλώνει και όπως είναι λογικό μαζί με την οθόνη, μεγαλώνει και το μέγεθος της συσκευής. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένα μεγάλο κινητό πιάνει περισσότερο χώρο όμως μπορεί και προσφέρει καλύτερη εμπειρία χρήσης.

 

Ένας μήνας με τα Samsung Galaxy Ζ Flip 4 και Fold 4

 

Τα νέα αναδιπλούμενα smartphones της Samsung φροντίζουν να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία που μπορεί να έχει κάποιος, έχοντας ένα smartphone που το μέγεθος της οθόνης του αγγίζει εκείνο ενός tablet, όμως μπορεί να το έχει χωρίς κανένα πρόβλημα στην τσέπη του.

 

Ένας μήνας με τα Samsung Galaxy Ζ Flip 4 και Fold 4

 

O λόγος φυσικά για το Samsung Galaxy Ζ Fold 4. Το smartphone που μπορεί και εκτοξεύει την παραγωγικότητα σου όπου και αν είσαι. Είναι πιο ελαφρύ σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση και η οθόνη του ή μάλλον οι οθόνες του (μιας και έχει μία εξωτερική Dynamic AMOLED 2X 6.2 ιντσών αλλά και μία εσωτερική εύκαμπτη Dynamic AMOLED 2X οθόνη των 7.6 ιντσών) είναι ανανεωμένες έτσι ώστε να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης. HDR 10+, εκπληκτική φωτεινότητα και ζωντανά χρώματα είναι μερικά από τα στοιχεία που τραβάνε τα βλέμματα. Ακόμα όμως ένα στοιχείο που κάνει την οθόνη του Fold 4 να ξεχωρίζει είναι ότι πλέον αντέχει και στο νερό οπότε μπορείς να το πιάνεις άφοβα ακόμα και με βρεγμένα χέρια.

 

Όπως είναι λογικό όταν μιλάμε για ένα τέτοιο smartphone, είμαστε σίγουροι ότι το multitasking θα είναι στο DNA του. Έτσι είναι! Η Samsung έχει προσθέσει όλα όσα μπορεί να χρειάζεται κάποιος για να κάνει την δουλειά του αβίαστα με αποτέλεσμα πολλές φορές να νομίζει ότι χρησιμοποιεί κανονικό υπολογιστή. Η νέα μπάρα εφαρμογών στο κάτω μέρος και η εύκολη δημιουργία κι εναλλαγή παραθύρων βοηθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό ενώ αν συνδέσεις την συσκευή με μία οθόνη μέσω του καλωδίου USB-C ή ασύρματα αν υποστηρίζεται, βάζεις ένα keyboard και ένα mouse και έχεις ένα κανονικότατο περιβάλλον που μοιάζει με windows.

 

Αφού μιλάμε για smartphone δεν θα μπορούσε να λείπει και η βελτιωμένη κάμερα που πλέον είναι στα 50MP και είναι ιδανική τόσο για φωτογραφίες αλλά και βίντεο ανεξάρτητα από τον φωτισμό μιας και η λειτουργία Nightography κάνει την νύχτα μέρα.

 

Η μπαταρία του δεν έχει αλλάξει όμως για όλα αυτά που κάνει μπορεί και αντέχει με αρκετή χρήση, σχεδόν μία ολόκληρη μέρα αφού ο επεξεργαστής Snapdragon 8+ Gen 1 που διαθέτει καταναλώνει μικρότερη ενέργεια.

 

Ένας μήνας με τα Samsung Galaxy Ζ Flip 4 και Fold 4

 

Εκτός όμως από το Z Fold 4, είδαμε και το μικρό και ακόμα πιο φορητό αναδιπλούμενο αδερφάκι του, Z Flip 4. Ένα smartphone που η Samsung έχει φροντίσει να καλύψει τις ανάγκες που μπορεί να έχει ένας creator. Έτσι η νέα βελτιωμένη Flex Cam του, έχει πολλές δυνατότητες μιας και προσφέρει την ευελιξία και την ευκολία καταγραφής για ακόμα πιο δημιουργικές λήψεις τόσο φωτογραφιών όσο και βίντεο. Και εδώ το Nightography κάνει αισθητή την παρουσία του και μπορεί και αποτυπώνει καθαρά όλες τις νυχτερινές σου στιγμές.

 

Ένας μήνας με τα Samsung Galaxy Ζ Flip 4 και Fold 4

 

Η βελτιωμένη εξωτερική του οθόνη αν και μικρή, υπόσχεται να βελτιώσει τον ψηφιακό τρόπο ζωής σου μιας και δεν χρειάζεται πλέον να ανοίγεις την συσκευή για να βλέπεις τις ειδοποιήσεις σου. Όλα βρίσκονται εκεί εύκολα και απλά. Η εσωτερική του οθόνη από την άλλη, υπόσχεται μεγαλύτερη εμπειρία προβολής χάρη στα ακόμα πιο λεπτά της πλαίσια και τα εντυπωσιακά της χρώματα.

 

Ένας μήνας με τα Samsung Galaxy Ζ Flip 4 και Fold 4

 

Σε γενικές γραμμές τα νέα Foldable Smartphones της Samsung είναι βελτιωμένα σε κάποια σημεία, με σημαντικότερα ίσως τις επιδόσεις, την αντοχή της οθόνης και την αυτονομία της μπαταρίας, όμως κατά τα άλλα δε διαφέρουν και πολύ εμφανισιακά από τα προηγούμενα μοντέλα.

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ