Πώς να κάνετε «level up» στη μνήμη του υπολογιστή σας

Πώς να κάνετε «level up» στη μνήμη του υπολογιστή σας

Στο Πλαίσιο θα βρείτε τον τύπο μνήμης RAM που ταιριάζει στον υπολογιστή σας.

ADVERTORIAL

 

Ένας εύκολος τρόπος να δώσετε νέα ζωή στον υπολογιστή σας, είναι με την αναβάθμιση της μνήμης RAM.

 

Κάθε υπολογιστής διαθέτει μνήμη RAM, στην οποία αποθηκεύονται προσωρινά δεδομένα ώστε να γίνεται ταχύτερη και αποδοτικότερη η χρήση προγραμμάτων που ανοίγετε συχνά ή ακόμη και δεδομένα εντός προγράμματος – για παράδειγμα τα video games κάνουν μεγάλη χρήση της μνήμης RAM λόγω του απίστευτου όγκου δεδομένων που διαχειρίζονται ανά πάσα στιγμή.

 

Αν βρίσκετε πως ο υπολογιστής καθυστερεί, κολλάει ή γενικότερα τα βρίσκει δύσκολα σε καθημερινές ή εξειδικευμένες εργασίες, τότε πιθανότατα μια αναβάθμιση της μνήμης RAM να βοηθήσει την κατάσταση. Καθώς πολλά προγράμματα είναι «ζωντανοί οργανισμοί», δηλαδή δέχονται ενημερώσεις κι αναβαθμίσεις με το πέρασμα του χρόνου, δεν είναι δεδομένο πως ένα πρόγραμμα που μέχρι πριν ένα χρόνο έτρεχε «νεράκι» στον υπολογιστή σας δεν θα απαιτεί περισσότερα από εκείνον αργότερα.

 

Τι μνήμη RAM ταιριάζει στον υπολογιστή μου;

Αρχικά, αναβάθμιση της μνήμης RAM δέχονται όλα τα desktops όπου υπάρχει πρόσβαση στη μητρική πλακέτα και μια μεγάλη μερίδα των laptops – στη δεύτερη περίπτωση, καθορίζεται από τον κατασκευαστή. Δηλαδή, πιο λεπτά και συμπαγή laptops δεν μπορούν να ανοιχθούν και να προστεθεί επιπλέον μνήμη. Παρόλα αυτά, η αλλαγή ή αναβάθμιση σε σταθερούς υπολογιστές είναι εύκολη υπόθεση.

 

Θέλεις να κάνεις level up στη μνήμη του υπολογιστή σου; Δες εδώ!

 

Για να διαλέξετε μνήμη RAM, πρέπει πρώτα να σκεφτείτε τρία πράγματα: τύπο RAM, διαθέσιμες θύρες και λειτουργικό σύστημα. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι μνήμης RAM είναι οι DDR3 και το νεότερο πρότυπο DDR4. Έπειτα, οι διάφορες εκδόσεις των Windows καθορίζουν πόση μνήμη μπορεί να διαβάσει το σύστημα – τα Windows 10 προσφέρουν απίστευτη ελευθερία, ενώ τα Windows 7 έχουν όριο από 8GB έως 192GB ανάλογα με την έκδοση. Αφότου βρείτε ποιος τύπος μνήμης RAM μπορεί να ταιριάξει με τη μητρική πλακέτα του υπολογιστή σας, τα πράγματα είναι εύκολα.

 

Αναβάθμιση για βασικές εργασίες

Αν ο σταθερός υπολογιστής σας χρησιμοποιείται για βασικές εργασίες, όπως σερφάρισμα στο internet και προγράμματα γραφείου (επεξεργασία κειμένου κλπ) τότε η επιλογή μιας μνήμης RAM είναι πολύ εύκολη υπόθεση. Ένα μοντέλο σαν το Corsair XMS3 4GB DDR3 μπορεί να καλύψει τέτοιου είδους ανάγκες, δίνοντας ικανοποιητική «ανάσα» στη συσκευή χωρίς μεγάλο κόστος.

 

Θέλεις να κάνεις level up στη μνήμη του υπολογιστή σου; Δες εδώ!

 

Με την υπογραφή της Corsair, υπεύθυνη για μερικά από τα πιο εντυπωσιακά μοντέλα της αγοράς, η ποιότητα είναι δεδομένη όπως και η απόδοση. Ενσωματώνει heatsinks για να διαχειρίζεται καλύτερα τη θερμότητα και να μην επηρεάζεται η απόδοσή της από αυτή, ενώ μπορεί να συνεργαστεί άψογα με τους πλέον δημοφιλείς επεξεργαστές της Intel Core i3/i5/i7. Είναι τύπου DDR3 οπότε προορίζεται για λίγο παλιότερα συστήματα, με το μικρό της κόστος να σημαίνει πως το σύστημα μπορεί να αντέξει αρκετό καιρό ακόμη χωρίς ολική ανανέωση.

 

Αντίστοιχα, για νεότερα συστήματα όπου υποστηρίζεται τύπος DDR4, η TeamGroup Value 8GB 2400MHz DDR4 θα καλύψει παρόμοιες ανάγκες με ακόμη μεγαλύτερη άνεση. Αυτό διότι η διαφορά μεταξύ DDR3 και DDR4 είναι αρκετά μεγάλη και εύκολα γίνεται αντιληπτή από τον χρήστη, μιλώντας πάντοτε για την απόδοση του συστήματος όμως προσοχή: δεν γίνεται να εγκατασταθεί μνήμη τύπου DDR3 σε μητρική που υποστηρίζει DDR4 ή το αντίστροφο.

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ