Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και BlackLight φέρνουν το πρόγραμμα «Μαθαίνω Χωρίς να Βλέπω» σε 2.000 μαθητές της Κρήτης

Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και BlackLight φέρνουν το πρόγραμμα «Μαθαίνω Χωρίς να Βλέπω» σε 2.000 μαθητές της Κρήτης Facebook Twitter
0
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού, ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την BlackLight, την κοινωνική επιχείρηση που ιδρύθηκε από τυφλά άτομα, για την υλοποίηση του προγράμματος «Μαθαίνω Χωρίς να Βλέπω» σε σχολεία της Κρήτης.

Το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα έχει ως βασικό σκοπό την εξοικείωση των παιδιών με την τυφλότητα, την καλλιέργεια μιας συμπεριληπτικής νοοτροπίας και κατ’ επέκταση την καταπολέμηση των φαινομένων σχολικού αποκλεισμού παιδιών με αναπηρία. Πρόκειται για ένα πολυαισθητηριακό βιωματικό εργαστήριο για παιδιά κάθε σχολικής βαθμίδας, όπου οι μαθητές, μεταξύ άλλων, μπαίνουν στη θέση ενός τυφλού ατόμου φορώντας μάσκες σκίασης με τις οποίες καλούνται να κινηθούν, να επικοινωνήσουν, να παίξουν και να μάθουν. Με αυτή την αντιστροφή ρόλων, τα παιδιά αναπτύσσουν την ενσυναίσθησή τους, καλλιεργούν τη συμμετοχικότητα και τη δημιουργικότητά τους και αναπτύσσουν την έννοια της αλληλεγγύης και την κριτική τους σκέψη. Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι 2.000 μαθητές και μαθήτριες από 20 σχολεία του Νομού Ηρακλείου να αναπτύξουν κουλτούρα κατανόησης και αποδοχής στην τυφλότητα και τη διαφορετικότητα, μέσα από το παιχνίδι και βιωματικές δράσεις. 

Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και BlackLight φέρνουν το πρόγραμμα «Μαθαίνω Χωρίς να Βλέπω» σε 2.000 μαθητές της Κρήτης Facebook Twitter

Εκ μέρους του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η Διευθύντρια Βιώσιμης Ανάπτυξης Δανάη Καλαντίδη, δήλωσε: «Είναι τιμή μας να συνεργαζόμαστε με τη BlackLight σε αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία. Μέσα από το "Μαθαίνω Χωρίς να Βλέπω" θέλουμε να συμβάλουμε στην προώθηση της ένταξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στην Κρήτη αλλά και στην καλλιέργεια μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς, όπου η κατανόηση και η στήριξη ατόμων με προβλήματα όρασης θα είναι αυτονόητες αξίες».

Από την πλευρά της BlackLight, η διευθύνουσα σύμβουλος, Χρυσέλλα Λαγαρία, σημείωσε: «Η υλοποίηση του προγράμματος αυτού στην Κρήτη, θα ανοίξει νέους δρόμους για την ενσωμάτωση των τυφλών παιδιών στα σχολεία της περιφέρειας, εξοικειώνοντας παράλληλα τη νέα γενιά με την αναπηρία. Ευχαριστούμε θερμά τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την πολύτιμη υποστήριξή του».

Η Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Οκτωβρίου, καθιερώθηκε το 1969 από τον ΟΗΕ ως ημέρα ευαισθητοποίησης για την αυτονομία και την κοινωνική ένταξη των ατόμων με οπτική αναπηρία. Το λευκό μπαστούνι είναι σύμβολο ανεξαρτησίας και ελευθερίας, γιατί επιτρέπει σε άτομα με αναπηρία όρασης να κινούνται με ασφάλεια και να αισθάνονται αυτοπεποίθηση στον δημόσιο χώρο.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της BlackLight: www.Black -Light.gr ή επικοινωνήστε στο [email protected].

Good Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

2.000 δέντρα για τη Γη: ΒΙΚΟΣ και we4all δίνουν ξανά ζωή σε Χίο και Βόρεια Εύβοια

Good Living / 2.000 δέντρα για τη Γη: ΒΙΚΟΣ και we4all δίνουν ξανά ζωή σε Χίο και Βόρεια Εύβοια

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης, το φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ και η we4all υλοποιούν στοχευμένες δενδροφυτεύσεις σε Χίο και Βόρεια Εύβοια, δίνοντας ουσιαστική ώθηση στην αποκατάσταση περιοχών που έχουν πληγεί.
THE LIFO TEAM
Πέντε χρόνια δράσης της Motor Oil στην Αμυγδαλέζα: Μια πρωτοβουλία για τα ελληνικά δάση

Good Living / Πέντε χρόνια δράσης της Motor Oil στην Αμυγδαλέζα: Μια πρωτοβουλία για τα ελληνικά δάση

Με ένα πρόγραμμα ουσιαστικής υποστήριξης στο Δασικό Εκκοκκιστήριο και τα Φυτώρια Αμυγδαλέζας και Πάρνηθας, η Motor Oil γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Γης συμβάλλοντας στην αναγέννηση των δασών της χώρας μας.
THE LIFO TEAM
Μια διαφορετική Δευτέρα στο γραφείο: Επίσκεψη στο καταφύγιο της ΑΝΙΜΑ με το The Collective 

Good Living / Μια διαφορετική Δευτέρα στο γραφείο: Επίσκεψη στο καταφύγιο της ΑΝΙΜΑ με το «The Collective»

Ακολουθήσαμε τους εθελοντές της Kaizen Gaming στον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής και είδαμε πώς η προσφορά αλλάζει τη ζωή των ανθρώπων και των ζώων.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Iστορία μιας γεύσης, ιστορία μιας πόλης: Πώς ο Σπυρίδων Παυλίδης έφερε τη σοκολάτα στην Αθήνα

Good Living / Iστορία μιας γεύσης, ιστορία μιας πόλης: Πώς ο Παυλίδης έφερε τη σοκολάτα στην Αθήνα

Από το πρώτο κατάστημα στην Αιόλου στο εργοστάσιο στην Πειραιώς που υπάρχει μέχρι σήμερα, η Υγείας Παυλίδη δεν είναι απλώς η πρώτη σοκολάτα που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Είναι η γεύση που νιώθουμε ότι γνωρίζουμε από πάντα.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Πόσο καλά γνωρίζεις τη σοκολάτα Υγείας Παυλίδη;

Good Living / Πόσο καλά γνωρίζεις τη σοκολάτα Υγείας Παυλίδη;

Είναι από τις γεύσεις που έχουν χαρακτηρίσει τα παιδικά μας χρόνια για γενιές και γενιές. Μπορούμε να την ξεχωρίσουμε ανάμεσα σε δεκάδες άλλες σοκολάτες, να αναγνωρίσουμε τη χαρακτηριστική της συσκευασία από μακριά, σε οποιοδήποτε ράφι. Τη γνωρίζουμε, όμως, πραγματικά; Κάνε το quiz και δες πόσα ξέρεις (ή πόσα σου θυμίζει) για την αγαπημένη σοκολάτα Υγείας Παυλίδη.
THE LIFO TEAM
Το Internet όπως θα έπρεπε να είναι: γρήγορο, άμεσο, για όλους

Good Living / Το Internet όπως θα έπρεπε να είναι: γρήγορο, άμεσο, για όλους

To Nova 5G Home Internet είναι η επόμενη γενιά οικιακής σύνδεσης που φέρνει το 5G μέσα στο σπίτι & την επιχείρησή σου, με ταχύτητες που φτάνουν έως 500 Mbps, χωρίς να χρειάζεται να υπάρχει οπτική ίνα στην περιοχή σου
THE LIFO TEAM