Οι «Μικροί Ήρωες» γίνονται πηγή χαράς για τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα

Οι «Μικροί Ήρωες» γίνονται πηγή χαράς για τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα

Για μια ακόμη φορά, η Stoiximan με το πρόγραμμα Μικροί Ήρωες, ταξίδεψε στα ακριτικά νησιά, μαζί με τις ΜΚΟ Σύμπλευση και HOPEgenesis τις οποίες στηρίζει σταθερά τα τελευταία χρόνια.

ADVERTORIAL

 

Με όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο μας, είναι σημαντικό να υπάρχουν πρωτοβουλίες που έχουν την δύναμη να προσφέρουν χαρά και ελπίδα. Πράξεις που βασίζονται στην αλληλεγγύη, την βοήθεια και την αγάπη.

 

Η λέξη «πράξεις» είναι και η λέξη-κλειδί στην συγκεκριμένη περίπτωση. Γιατί όσο κι αν μιλάμε για έννοιες όπως οι παραπάνω, τίποτα δεν μπορεί να γίνει καλύτερο, αν δεν υποστηριχθεί από  πράξεις. Σε αυτή την φιλοσοφία βασίζεται και το πρόγραμμα «Μικροί Ήρωες» της Stoiximan, που τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει να κάνει τα όνειρα πολλών παιδιών πραγματικότητα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους αγαπημένους τους αθλητές ή να πραγματοποιήσουν έργα που θα τους βοηθήσουν να «ανθίσουν».

 

Οι Μικροί Ήρωες γίνονται πηγή χαράς για τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα

 

Για μια ακόμη φορά, λοιπόν, η Stoiximan με το πρόγραμμα Μικροί Ήρωες, ταξίδεψε στα ακριτικά νησιά, μαζί με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Σύμπλευση την οποία στηρίζει σταθερά τα τελευταία χρόνια. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια πάλης Μαρία Πρεβολαράκη μαζί με τον Πάνο Κωνσταντόπουλο, Αντιπρόεδρο της Stoiximan, ακολούθησαν το ταξίδι αυτό στο νησί της Κάσου, με σκοπό να εγκαινιάσουν ένα νέο πολυγήπεδο, χορηγία της Stoiximan. Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Κάσου είχαν την δυνατότητα όχι μόνο να γνωρίσουν από κοντά μια τόσο σπουδαία αθλήτρια, αλλά και να μάθουν βασικές τεχνικές της πάλης από εκείνη, να βγάλουν φωτογραφίες και να αθληθούν. Ταυτόχρονα, η Σύμπλευση είχε στήσει και αυτή την φορά τα ιατρεία της στο νησί έτσι ώστε, να προσφέρει δωρεάν ιατρικούς ελέγχους στους κατοίκους του.

 

Οι Μικροί Ήρωες γίνονται πηγή χαράς για τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα

 

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που οι «Μικροί Ήρωες» συναντήθηκαν με τους κατοίκους της Κάσου, αφού μέσω του προγράμματος «Οι Μικροί Ήρωες Ταξιδεύουν», τα παιδιά είχαν επισκεφτεί και φιλοξενηθεί στην Αθήνα. Παράλληλα, η Stoiximan με την ομάδα της Σύμπλευσης έχουν ταξιδέψει και σε διάφορα άλλα ακριτικά νησιά της χώρας με σκοπό να εγκαινιάσουν έργα μεγάλων υποδομών για τις τοπικές κοινότητες, όπως υλικοτεχνικό εξοπλισμό και γήπεδο μπάσκετ στους Λειψούς, γήπεδο μπάσκετ στη Σίκινο και pillars στο λιμάνι της Ηρακλειάς.

 

Οι Μικροί Ήρωες γίνονται πηγή χαράς για τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα

 

Εκτός από τα ταξίδια των «Μικρών Ηρώων», ωστόσο, η Stoiximan πραγματοποιεί ταυτόχρονα κι άλλες δράσεις, μια εκ των οποίων είναι η στήριξη του έργου  της HOPEgenesis. Έτσι, τις ίδιες μέρες με την αποστολή στην Κάσο, η HOPEgenesis βρισκόταν στο νησί των Φούρνων, ένα νησί που έχει υιοθετήσει η Stoiximan με το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες για την Ελλάδα», όπου μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά που μένουν εκεί. Από το 2018, η Stoiximan έχει υιοθετήσει συνολικά δέκα ακριτικά νησιά, καλύπτοντας τα έξοδα εγκυμοσύνης των γυναικών των νησιών αυτών, σε μια σημαντική προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το θέμα της υπογεννητικότητας. Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος, η HOPEgenesis με την υποστήριξη της Stoiximan πραγματοποιεί καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε όλη την χώρα.

 

Οι Μικροί Ήρωες γίνονται πηγή χαράς για τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα

 

Σημαντικό είναι να σημειώσουμε τα ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα των δράσεων της της Stoiximan, αλλά και των ΜΚΟ που στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια. Στη διάρκεια των 5 χρόνων ζωής του προγράμματος «Μικροί Ήρωες» της Stoiximan, έχουν ωφεληθεί περισσότεροι από 42.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα, ενώ πάνω από 55 «Μικροί Ήρωες» έχουν γεννηθεί στην ακριτική Ελλάδα.

 

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν πως όταν οι έννοιες αλληλεγγύη, βοήθεια και αγάπη, γίνονται πράξεις, τότε γεννιέται και η πραγματική ελπίδα. Κι αυτό είναι κάτι που η Stoiximan το αποδεικνύει συνεχώς.

 

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ