Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ταξίδεψε με τους Μικρούς Ήρωες της Stoiximan στους Φούρνους Ικαρίας

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ταξίδεψε με τους Μικρούς Ήρωες της Stoiximan στους Φούρνους Ικαρίας Facebook Twitter
Η κοινωνική μας συνεισφορά είναι αναπόσπαστο μέρος της λειτουργίας μας και με μεγάλη χαρά βρεθήκαμε φέτος στους Φούρνους για να δώσουμε στα παιδιά του νησιού τη δυνατότητα να ενδυναμώσουν την αγάπη τους για τον αθλητισμό μέσα από την αθλητική τους δραστηριότητα στο νέο πολυγήπεδο.
0

ADVERTORIAL

— Είναι ο αθλητισμός ένα όχημα ώστε οι «μικροί ήρωες» να μεγαλώσουν και να πετύχουν τα όνειρά τους;
Ο αθλητισμός θα μπορούσε να εξελιχθεί στο κατεξοχήν όχημα ώστε όλα τα παιδιά να αναπτύσσονται στη βάση υγιών προτύπων και αρχών, όπως η ομαδικότητα, ο σεβασμός, ο συναγωνισμός. Για λίγα παιδιά θα είναι ο τελικός προορισμός, όμως θεωρώ ότι πρέπει να είναι αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού όλων. Βασική προϋπόθεση για όλα αυτά είναι οι υποδομές, δηλαδή να έχουν τα παιδιά τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον αθλητισμό μέσα στο γήπεδο, παίζοντας και μαθαίνοντας. Γι’ αυτόν τον λόγο η δουλειά που κάνουμε τα τελευταία χρόνια με τους Μικρούς Ήρωες της Stoiximan θεωρώ ότι είναι κομβικής σημασίας, ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η νησιωτική Ελλάδα που τα παιδιά έχουν εκ των πραγμάτων λιγότερα ερεθίσματα και λιγότερες ευκαιρίες.    

— Τι αντίκτυπο παρατηρείτε ότι έχουν οι συγκεκριμένες ενέργειες στους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας και πόσο σημαντική είναι η στήριξή τους από φορείς όπως η Stoiximan;
Είναι πολύ δύσκολο να μεταφέρω τις στιγμές που βιώνουμε στα ακριτικά νησιά μέσα από την υποδοχή και τη λαχτάρα των κατοίκων τους. Αρκεί ένα τέτοιο ταξίδι για να καταλάβει κανείς ότι κάθε ενέργεια που κάνουμε, κάθε βοήθεια που δίνουμε, πιάνει πραγματικά τόπο. Εδώ ακριβώς νομίζω ότι έγκειται η μεγάλη σημασία του προγράμματος της Stoiximan, στην κάλυψη πραγματικών αναγκών στις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, ιδιαίτερα των αναγκών που έχουν άμεση σύνδεση με τα παιδιά. Συμμετέχω ήδη 4 χρόνια ως πρεσβευτής του προγράμματος και θεωρώ ότι όλοι εμείς που μπορούμε να συμβάλουμε στη διάδοση θετικών μηνυμάτων για κοινωνική συνεισφορά έχουμε χρέος να είμαστε παρόντες.  

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ταξίδεψε με τους Μικρούς Ήρωες της Stoiximan στους Φούρνους Ικαρίας Facebook Twitter

— Πώς μπορεί το συγκεκριμένο εγχείρημα να γιγαντωθεί;
Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να γιγαντωθεί και δεν αναφέρομαι μόνο στην ακριτική Ελλάδα αλλά και συνολικά στην κοινωνία. Τα τελευταία χρόνια, μεγάλες εταιρείες όπως η Stoiximan πρωτοστατούν στην υλοποίηση ενεργειών κοινωνικής συνεισφοράς. Αυτό που κάνει τις προσπάθειές τους να ξεχωρίζουν είναι η συνέπεια, η συνεχής παροχή βοήθειας σε περιοχές ή ανθρώπους σε ανάγκη. Σήμερα όλο και περισσότερες εταιρείες στην Ελλάδα αντιλαμβάνονται ότι μέρος της λειτουργίας τους πρέπει να είναι και η βοήθεια στην κοινωνία. Θεωρώ ότι και ο δικός μας ρόλος, των ανθρώπων που μέσα από την επαγγελματική μας σταδιοδρομία αποτελούμε πρότυπο, πρέπει να προσανατολίζεται στο να διευρύνουμε τα θετικά κοινωνικά μηνύματα και να βρισκόμαστε δίπλα σε τέτοιες πρωτοβουλίες και προγράμματα.  

— Σκέφτηκες ποτέ πόσο μεγάλο αντίκτυπο θα είχαν το ήθος και η προσφορά σου στον αθλητισμό όχι μόνο στο μπάσκετ αλλά στον κόσμο γενικότερα;
Η αλήθεια είναι ότι εκείνη την περίοδο δεν μπορούσα να αντιληφθώ την επιρροή που έχουμε οι αθλητές, ακόμη και χρόνια μετά το τέλος της καριέρας μας. Σίγουρα όμως είχα πάντοτε στο μυαλό μου, εντός και εκτός των γηπέδων, ότι θα μπορούσε να αποτελεί θετικό ή αρνητικό παράδειγμα. Γι’ αυτό και πάντοτε προσπαθούσα να περνάω θετικά μηνύματα μέσα από την αγωνιστική μου παρουσία. Οι αθλητές ανέκαθεν αποτελούσαν πρότυπο, ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, και δεν μπορώ παρά να σημειώσω πόσο χαίρομαι όταν βλέπω αθλητές, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, να αναλαμβάνουν κοινωνική και φιλανθρωπική δράση. Ο αθλητισμός δεν πρέπει να σταματάει στις γραμμές του γηπέδου αλλά να είναι το διαρκές, θετικό μήνυμα προς την κοινωνία. 

«Η κοινωνική μας συνεισφορά είναι αναπόσπαστο μέρος της λειτουργίας μας και με μεγάλη χαρά βρεθήκαμε φέτος στους Φούρνους για να δώσουμε στα παιδιά του νησιού τη δυνατότητα να ενδυναμώσουν την αγάπη τους για τον αθλητισμό μέσα από την αθλητική τους δραστηριότητα στο νέο πολυγήπεδο», σημείωσε ο Πάνος Κωνσταντόπουλος, αντιπρόεδρος της Stoiximan, ο οποίος για ακόμα μια χρονιά συμμετείχε στο ταξίδι της +πλευσης και των Μικρών Ηρώων.

Good Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς η ανάπλαση των κλειστών πάρκινγκ δίνει μια ανάσα στο κέντρο της πόλης

Good Living / Πώς η ανάπλαση των κλειστών πάρκινγκ δίνει μια ανάσα στο κέντρο της πόλης

H πρόσφατη επαναλειτουργία του πάρκινγκ της πλατείας Κοτζιά και το νέο πάρκινγκ στον Σταθμό Λαρίσης που πρόκειται να ανοίξει σύντομα αποδεικνύουν την αναγκαιότητα μιας πρωτοβουλίας στο ζήτημα της στάθμευσης.
THE LIFO TEAM
Το Kalavrita Botanica Hotel & Spa καλλιεργεί την οικολογική συνείδηση στους επισκέπτες του

Good Living / Το Kalavrita Botanica Hotel & Spa καλλιεργεί την οικολογική συνείδηση στους επισκέπτες του

Με φιλοσοφία συνδεδεμένη με το περιβάλλον, την αυτάρκεια αλλά και τη γνώση, το ξενοδοχείο επένδυσε στη βιωσιμότητα και διακρίθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Zero Waste Horeca, που υλοποιείται από την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος της Coca-Cola.
THE LIFO TEAM
«Alkyna Lifestyle Beach Resort»:

Good Living / Το «Alkyna Lifestyle Beach Resort» φέρνει τη βιωσιμότητα στην κερκυραϊκή φιλοξενία

Μέλος των βραβευμένων Ella Resorts, το ξενοδοχείο διακρίθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Zero Waste HoReCa που υλοποιείται από την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος της Coca-Cola.
THE LIFO TEAM
«Στη Lidl Ελλάς πιστεύουμε στην ομαδικότητα γιατί είμαστε πιο δυνατοί μαζί παρά μόνοι»

Good Living / «Στη Lidl Ελλάς πιστεύουμε στην ομαδικότητα γιατί είμαστε πιο δυνατοί μαζί παρά μόνοι»

H Νικολέττα Κολομπούρδα, Chief People Officer & Μέλος της Διοίκησης Lidl Ελλάς μιλά για την πιστοποίηση της εταιρείας ως Top Employer και τη σημασία της ενσυναίσθησης σε έναν κόσμο ραγδαίας τεχνολογικής ανάπτυξης.
THE LIFO TEAM
Το γραφείο του 2030: Τεχνητή νοημοσύνη, ανθρωπιά και η νέα έννοια του Best Workplace

Good Living / Το γραφείο του 2030: Τεχνητή νοημοσύνη, ανθρωπιά και η νέα έννοια του Best Workplace

Το γραφείο του 2030 δεν θα έχει τοίχους, ούτε ωράρια. Θα έχει αλγόριθμους που σε καταλαβαίνουν, συνεργάτες που είναι μισοί άνθρωποι και μισοί κώδικας, και μια κουλτούρα που βάζει την ευεξία πάνω από το deadline.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ
ΕΥΔΑΠ: Ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και προτεραιότητα στους ανθρώπους της

Good Living / ΕΥΔΑΠ: Ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και προτεραιότητα στους ανθρώπους της

Με τις αξίες της ισότητας και της υπευθυνότητας να πρωταγωνιστούν, η κουλτούρα της Εταιρείας αντανακλά την αποστολή της, δηλαδή το να παρέχει ασφαλές και καθαρό νερό για όλους.
THE LIFO TEAM