Μήνυμα από το Ευρωκοινοβουλιο: "Να είστε ανήσυχοι και ενεργοι H' Το YOUROTRIP τελείωσε, το ταξίδι συνεχίζεται

Μήνυμα από το Ευρωκοινοβούλιο: Το YOUROTRIP τελείωσε, το ταξίδι συνεχίζεται

Η ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, μέσω του «YOU.th RO.und TRIP for climate action» (YOUROTRIP), έχει καταφέρει να φέρει κοντά τους νέους που τολμάνε να ονειρεύονται και να ψάχνουν τρόπους να αλλάξουν τον κόσμο.

ADVERTORIAL

Μέσα σε έναν κόσμο τον οποίο μοιραζόμαστε με άλλους 7,5 δισεκκατομμύρια ανθρώπους, είναι λογικό να αισθανόμαστε «μικροί», σαν σταγόνες στον ωκεανό. O J.R.R. Tolkien, όμως, κάποτε έγραψε «ακόμα και ο πιο μικρός μπορεί να αλλάξει τη ροή της ιστορίας».

 

Η ιστορία διαμορφώνεται μέρα με την μέρα από μικρά και μεγάλα γεγονότα. Και σε αυτό συμβάλουμε όλοι μας, και ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι που ακόμα δεν έχουν βυθιστεί στην καθημερινότητα, αλλά οραματίζονται και προσπαθούν για ένα καλύτερο αύριο.

 

Μήνυμα από το Ευρωκοινοβουλιο: "Να είστε ανήσυχοι και ενεργοι H' Το YOUROTRIP τελείωσε, το ταξίδι συνεχίζεται

 

Η ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, μέσω του «YOU.th RO.und TRIP for climate action» (YOUROTRIP), έχει καταφέρει να φέρει κοντά τους νέους που τολμάνε να ονειρεύονται και να ψάχνουν τρόπους να αλλάξουν τον κόσμο. Νέους ανθρώπους που, αντιμέτωποι με τις δυσοίωνες προβλέψεις και εκτιμήσεις για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, επιθυμούν να δράσουν πριν να είναι αργά.

 

Οι νέοι του YOUROTRIP, έχουν σκεφτεί λύσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε τοπικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο για τον μετριασμό του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, που κατά κύριο λόγο αφορούν στην μείωση εκπομπών CO2 στην ατμόσφαιρα, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην προώθηση της κυκλικής οικονομίας, στην «πράσινη» μετακίνηση, στην διαχείριση των υδάτων, της χλωρίδας και της πανίδας, και βεβαίως στην κλιματική δικαιοσύνη.

 

Στις 17 Μαΐου βρέθηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο για να παρουσιάσουν τις προτάσεις αυτές, προκειμένου να ληφθούν υπόψη κατά τον σχεδιασμό των πολιτικών και δράσεων για τη νεολαία και το περιβάλλον. Ο Ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, υποδέχτηκε τους 18 εκπροσώπους των Τοπικών Συμβουλίων Νέων και άκουσε προσεκτικά τις ιδέες και τα αιτήματά τους. Αναγνώρισε την ανάγκη για δράση για το κλίμα, ενώ επισήμανε τα βήματα που έχει κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση προς αυτή την κατεύθυνση με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, την ανάδειξη του περιβάλλοντος ως προτεραιότητα στα Ευρωπαϊκά προγράμματα, κ.α.

 

Μήνυμα από το Ευρωκοινοβουλιο: "Να είστε ανήσυχοι και ενεργοι H' Το YOUROTRIP τελείωσε, το ταξίδι συνεχίζεται

 

Επιπλέον, ο κ. Κυμπουρόπουλος τόνισε ότι μπορεί η Ελλάδα σαν χώρα και η Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα να μην συμβάλουν τόσο στην επιδείνωση του φαινομένου, αλλά η κλιματική κρίση μας αφορά και επηρεάζει όλους, και συνεπώς οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε στην προσπάθεια επίλυσης του φαινομένου. Τέλος, επικρότησε το ενδιαφέρον και την προσπάθεια των νέων, τους ενθάρρυνε να συνεχίσουν να είναι ανήσυχοι και ενεργοί, να σκέφτονται και να προτείνουν λύσεις, και έδωσε κατευθύνσεις για το πως οι ιδέες και οι προτάσεις τους μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.  

 

Με την επίσκεψη αυτή στο Ευρωκοινοβούλιο, το πρόγραμμα YOUROTRIP μπορεί να ολοκληρώνεται, αλλά τόσο η ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ όσο και οι νέοι των Τοπικών Συμβουλίων Νέων θα συνεχίσουν να σκέφτονται να προσπαθούν και να δρουν για ένα καλύτερο κόσμο.

 

Το YOUROTRIP είναι ένα πρόγραμμα Erasmus+ Support for Policy Reform - European Youth Together που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μάθε περισσότερα στο  https://yourotrip.eu/

 

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ