Μια γουλιά καφέ σε ταξιδεύει στην άκρη του κόσμου

Μια γουλιά καφέ σε ταξιδεύει στην άκρη του κόσμου

Κάθε επίσκεψη σε ένα κατάστημα Coffee Island είναι ένα «εισιτήριο» για κάποιον εξωτικό προορισμό.

ADVERTORIAL

 

Αν περιέχεται έστω και μικρή δόση αλήθειας στην ατάκα «όσο υπάρχει ο καφές στον κόσμο, τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά» τότε τα Coffee Island με την νέα instore διαδικασία του σερβιρίσματός τους έχουν ανακαλύψει τον τρόπο να εξελίξουν το παραπάνω απόφθεγμα σε κάτι πιο ουσιώδες. Μέχρι σήμερα άλλωστε μια κουταλιά καφέ έχει γίνει η αιτία για πολλά από τα καλά που έχουν συμβεί στον κόσμο και ο λόγος είναι ότι κάθε είδος του, κάθε κόκκος ο οποίος τον απαρτίζει περιέχει μια δική του, μοναδική ιστορία βγαλμένη από τον τόπο καταγωγής του. Μπορεί η Βραζιλία να θεωρείται η χώρα του καφέ αλλά δεν είναι και η μόνη.

 

Στα Coffee Island μια επίσκεψη δεν περιορίζεται απλώς σε μια παραγγελία, ένα κλασικό «παρακαλώ ένα φρέντο εσπρέσο» και φύγαμε, αλλά είναι ολόκληρο γευστικό ταξίδι. Μια μοναδική εμπειρία που είναι πιο δημιουργική και καλεί τον καταναλωτή να αναρωτηθεί, να ψάξει λίγο παραπάνω τον καφέ και την προέλευσή του και τέλος να ταξιδέψει σε εξωτικά μέρη ύστερα από τη γευστική υπόδειξη του ουρανίσκου του.

 

 

 

Η διαδικασία είναι η εξής:

 

Διαλέγεις αρχικά το κουτάκι με τους κόκκους καφέ που επιθυμείς, ύστερα τα δίνεις στον barista να τα «χτυπήσει» και τέλος απολαμβάνεις μια μοναδική εμπειρία όπου σημασία έχει μεν το ταξίδι, αλλά κυρίως ο προορισμός.

 

Η παραγγελία είναι πλέον… Single Estate

 

Η λέξη «Single» μας προδιαθέτει για τη μοναδικότητά του, ταυτόχρονα όμως το «Estate» έρχεται να βάλει ένα μίνι trivia στην προκειμένη περίπτωση, ειδικά αν έχεις ακούσει τον όρο του Single Origin καφέ. Η διαφορά τους είναι ότι ο Single Origin είναι ο καφές από μία ευρύτερη περιοχή μίας χώρας, ενώ ο Single Estate πρόκειται για μια υποκατηγορία του και ονομάζεται ο καφές που προέρχεται από συγκεκριμένη φάρμα, έναν μεμονωμένο παραγωγό, μια μονάδα επεξεργασίας ή ένα συνεταιρισμό. Αυτό είναι που κάνει το ταξίδι του Single Estate πιο ουσιώδες, πιο εξωτικό, πιο μοναδικό από ότι του Single Origin.

 

Μια γουλιά καφέ σε ταξιδεύει στην άκρη του κόσμου

 

Οι μακροχρόνιες σχέσεις των Coffee Island με τους παραγωγούς και τις φάρμες, η γνώση για τις πρακτικές που χρησιμοποιεί ο καθένας τους κατά την παραγωγή και επεξεργασία, δεν είναι στη θεωρία αλλά αποτυπώνονται στα στοιχεία του καφέ τα οποία χαρακτηρίζουν τον ίδιο αλλά και την τοπολογία του. Στοιχεία όπως το κλίμα, ο γεωγραφικός προσδιορισμός, το έδαφος και γενικότερα οι γεωργικές πρακτικές που συντελούν στην παραγωγή του.

 

Επτά ταξίδια γεμάτα προκλήσεις και ξεχωριστό καφέ

 

Με κάθε instore επίσκεψη στα Coffee Island δεν παραγγέλνεις απλώς καφέ αλλά κλείνεις εισιτήριο για ένα γευστικό ταξίδι χωρίς μάλιστα να χρεώνεσαι έξτρα για αυτό. Ας δούμε τώρα τα ξεχωριστά Origin Estate μέρη που πρόκειται να ταξιδέψεις:

 

Η νέα ανακάλυψη ακούει στο όνομα Colombia Dulima

 

Στα βάθη της Tolima στην Κολομβία, εκεί όπου η μέρα σημαίνει καλοκαίρι και το βράδυ χειμώνας παράγεται ο καφές των Coffee Island ο οποίος διακρίνεται για τα ξεχωριστά αρώματα και τα γευστικά χαρακτηριστικά του. Το όνομά του, Dulima που σημαίνει Βασίλισσα του Χιονιού μας προδιαθέτει ότι κάτι μοναδικό έχουν δημιουργήσει οι μικροκαλλιεργητές του, κάτι που αποτυπώνεται από την πιο φρέσκια και υγρή επεξεργασία των πολύτιμων κόκκων του. Ένας καφές 100% Arabica που φέρει ως σφραγίδα το τροπικό κλίμα των Άνδεων.

 

Μια γουλιά καφέ σε ταξιδεύει στην άκρη του κόσμου

 

‌Χάρη στο omni – roast καβούρδισμά του ο Colombia Dulima προσφέρει ένα πλούσιο φλιτζάνι espresso ή μια κούπα με αρωματικό καφέ φίλτρου μα πάνω απ’ όλα την ευκαιρία να δοκιμάσεις μια διαφορετική γεύση φτιαγμένη να σε παρασύρει σε ένα απολαυστικό ταξίδι.

 

Το μοναδικό ταξίδι του Indonesia Sumatra

 

Στον κόσμο υπάρχουν μερικά μέρη που ταξιδεύεις μονάχα μέσω του καφέ και στο όρος Gayo της Ινδονησίας, μία από τις μεγαλύτερες φυτείες Arabica είναι ο σημαντικότερος λόγος για να μάθεις τα μυστικά της περιοχής. Σε εκείνα τα μέρη οι άνθρωποι νιώθουν βαθιά τη σύνδεση με τη Μητέρα Φύση και γνωρίζουν ότι μόνο αν τη διαφυλάσσουν θα μπορεί κι εκείνη να τους χαρίζει τις κατάλληλες συνθήκες για να μεγαλώνουν τα καφεόδεντρα της φάρμας τους. Ο καφές Indonesia καλλιεργείται από μια κοινότητα 500 μικροκαλλιεργητών που κατοικούν στα χωριά της περιοχής και όλοι έχουν έναν κοινό στόχο να βελτιώνουν συνεχώς την ποιότητα του καφέ που παράγουν. 

 

Μια γουλιά καφέ σε ταξιδεύει στην άκρη του κόσμου

 

Ένας καφές που χάρη στα επίπεδα θερμοκρασίας της περιοχής περνάει από semi washed επεξεργασία και προσφέρει ένα σπάνιο αρωματικό προφίλ με φράουλα, γλυκόριζα και ζαχαροκάλαμο. Μια εμπειρία που σε μεταφέρει στη μακρινή Ινδονησία και αποκαλύπτει μέσα από τα αρωματικά και γευστικά γνωρίσματα του νέου μας Single Estate για ακόμα μια φορά ένα μικρό θαύμα της φύσης που γίνεται καθημερινή συνήθεια.

 

Ο Ethiopia Guji είναι ένα μυστήριο που θες να ανακαλύψεις

 

Στη ζώνη Oromia της Αιθιοπίας, σε ένα ηφαιστειογενές μέρος και υψόμετρο στα 2 χιλιόμετρα, η Γη είναι πραγματικά ευλογημένη από τη φυλή των Oromo των οποίων η ασχολία ήταν ανέκαθεν η κτηνοτροφία και η γεωργία. Η καλλιέργεια του εδάφους είναι δεύτερη -ίσως και πρώτη- φύση για τους μόνιμους κατοίκους κάτι που αναγάγει την επεξεργασία του καφέ τους σε άλλο επίπεδο. Μπορούν να ελέγχουν και να κατανοούν την ποιότητα των κόκκων από τη στιγμή που θα τους συλλέξουν μέχρι να καταλήξουν στο φλιτζάνι. Από την άλλη, το γόνιμο έδαφος και η πυκνή βλάστηση της περιοχής είναι ένα από τα μυστικά που τον κατατάσσουν στους πιο ποιοτικούς καφέδες της Αιθιοπίας.

 

Μια γουλιά καφέ σε ταξιδεύει στην άκρη του κόσμου

 

Το μοναδικό γευστικό προφίλ του Ethiopia Guji είναι από φράουλα, lime και καραμέλα –ιδανικό για espresso ή iced filter – και προσφέρει μια ακόμα εμπειρία που κάνει την καθημερινή συνήθεια μια συνεχή ανακάλυψη και ταυτόχρονα ένα μοναδικό ταξίδι στα μυστήρια του κόσμου.

 

Το γευστικό Twist του Peru Santa Teresa

 

Από την επαρχία Cusco του Περού, ο καφές Peru Santa Teresa είναι ένας καφές 100% Arabica που έτσι και τον δοκιμάσεις τον τοποθετείς αυτόματα στην καθημερινότητά σου. Το γευστικό αρωματικό προφίλ από κέδρο, ξηρούς καρπούς και σοκολάτα, το πλούσιο σώμα και η μακρά επίγευση προέρχονται από παραγωγή ποιοτικών κόκκων με ιδιαίτερα γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά, βελτιώνοντας συνεχώς τις διαδικασίες τους χωρίς να επιβαρύνουν το φυσικό τοπίο.

 

Μια γουλιά καφέ σε ταξιδεύει στην άκρη του κόσμου

 

Η γευστική ταυτότητα του Santa Teresa διαμορφώνεται καταρχάς χάρη στο έδαφος της περιοχής και τις ιδανικές συνθήκες του περιβάλλοντος. Αν κλείσεις τα μάτια καθώς τον καταναλώνεις θα ακούσεις τη δική του ιστορία. Μια ιστορία όπου η βιωσιμότητα συνδυάζεται με την ανεπανάληπτη γεύση και την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα.

 

Ο Alta Mogiana πηγάζει από τη φύση

 

Ναι σωστά, η Βραζιλία μπορεί να είναι η χώρα του καφέ ωστόσο όταν μιλάμε για Single Estate σημασία έχει η φάρμα και η περιοχή και όχι η χώρα. Για χάρη λοιπόν του Alta Mogiana ο ουρανίσκος μας, μας ταξιδεύει στην ομώνυμη περιοχή και συγκεκριμένα στις πεδιάδες και τα βουνά του Sao Paulo, σε ένα μέρος που οι βροχοπτώσεις και φυσικά η ποιότητα του εδάφους είναι αρκετά για να εξασφαλίσουν το αρωματικό και γευστικό προφίλ του.

 

Μια γουλιά καφέ σε ταξιδεύει στην άκρη του κόσμου

 

Η αρωματική του ταυτότητα περιέχει σοκολάτα, ξηρούς καρπούς και σταφίδα για να απολαύσεις μια εμπειρία εντελώς διαφορετική. Άλλωστε, τι νόημα θα είχε η καθημερινή συνήθεια αν κάθε τόσο δεν έπαιρνε ένα διαφορετικό twist, ίσα για να σου θυμίζει πως κάθε καφές έχει τη δική του ιστορία;

 

Colombia Organic: Ένα ταξίδι για το καλό του Οικοσυστήματος

 

Όπως όλοι οι καφέδες διαφέρουν, το ίδιο ισχύει και για τα ταξίδια. Κάπως έτσι λοιπόν η αναζήτηση του τόπου από τον οποίο προέρχεται ο Single Estate, Colombia Organic σε ταξιδεύει στην Gaitana της Κολομβίας. Μια μικρή πόλη που η έκρηξη του ηφαιστείου Talima δημιούργησε ιδανικά εδάφη για την καλλιέργεια και παραγωγή του καφέ.

 

Μια γουλιά καφέ σε ταξιδεύει στην άκρη του κόσμου

 

Τα ευεργετικά και θρεπτικά συστατικά που προσφέρει η ίδια η γη είναι αρκετά για τη δημιουργία κόκκων και ο συγκεκριμένος καφές προέρχεται από μια αμιγώς οργανική αγροτική παραγωγή όπου καμία τεχνητή προσθήκη, καμία ουσία βλαβερή προς το περιβάλλον δεν παρεμβαίνει, αφήνοντας την ίδια τη φύση να κάνει το θαύμα της. Ένας 100% specialty arabica single estate  καφές, που σέβεται το περιβάλλον, κάνοντας ένα βήμα προς το βιώσιμο και αειφόρο μικροκλίμα.

 

O Rwanda Gisanga έχει άρωμα γυναίκας

 

Στη Rwanda - συγκεκριμένα στον τομέα Mbuye της περιοχής Ruhango- εκεί όπου η θέση της γυναίκας είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με τις δυτικές κοινωνίες, οι γυναίκες πρωταγωνιστούν στη διαδικασία παραγωγής (45% του εργατικού δυναμικού) ενώ ταυτόχρονα όποια ποσότητα καλλιεργείται από τα χέρια τους τα κέρδη πηγαίνουν ξεχωριστά στην ενίσχυση της γυναικείας κοινότητας.

 

Μια γουλιά καφέ σε ταξιδεύει στην άκρη του κόσμου

 

Όσον αφορά τον καφέ, οι καρποί συλλέγονται στο διάστημα Μαρτίου-Ιουλίου, η επεξεργασία τους γίνεται με το χέρι και περιέχουν κατακόκκινο χρώμα, τη γλύκα του μελιού και άρωμα γιασεμιού με νότες από μούρα. Ένας καφές μοναδικός, 100% specialty Arabica red burbon με ξεχωριστό γευστικό προφίλ, που κάθε του κόκκος παράγεται με σεβασμό στον άνθρωπο και τα δικαιώματά του, αποτελώντας παράδειγμα ακόμα και για τον δικό μας κόσμο.

 

Επτά διαφορετικοί Single Estate καφέδες λοιπόν, επτά διαφορετικά ταξίδια στην άκρη του κόσμου. Πολλές φορές ο καφές είναι ο μόνος τρόπος για να ταξιδέψεις στην άκρη του κόσμου.

 

 

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ