COSMOTE Fiber

Με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι και ταχύτητες 1Gbps ζούμε το «τώρα» και πλησιάζουμε το μέλλον

Στην εποχή της ταχύτητας, τα θέλουμε όλα τώρα. Και το COSMOTE Fiber, το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, φέρνει την επανάσταση στο σταθερό Internet, με ταχύτητες 1 Gbps, τώρα.

ADVERTORIAL

Λίγο η τελευταία διετία που άλλαξε ριζικά τη ζωή μας, λίγο η τεχνολογία που εξελίσσεται γρηγορότερα απ' όσο περιμέναμε, λίγο η υπομονή που, συλλογικά ίσως, αποφασίσαμε πως δεν έχουμε - όλα τους, μας έχουν δημιουργήσει μία αποστροφή προς την αναμονή. Δεν έχουμε καμία διάθεση να περιμένουμε. Αντίθετα, τα θέλουμε όλα τώρα. Να διαβαστεί τώρα το μήνυμα που στείλαμε, να κανονίσουμε τώρα να βγούμε ραντεβού, να μας δώσουν τώρα το deadline για εκείνο το project στη δουλειά ώστε να οργανωθούμε, να κατέβει τώρα η ταινία, να «φορτώσει» τώρα το παιχνίδι που παίζουμε online. 

 

Οι ανάγκες που έχουμε σήμερα, βασίζονται ακριβώς σ' αυτό το «τώρα». Και μπορούμε να το έχουμε οπουδήποτε - από το σπίτι ως το γραφείο, κι από την ενημέρωση ως την ψυχαγωγία.

 

COSMOTE Fiber

 

Γνωρίζοντας καλά τις ανάγκες μας, η COSMOTE φέρνει την επανάσταση στο σταθερό Internet, καθώς διαθέτει εμπορικά σε οικιακούς και εταιρικούς πελάτες, για πρώτη φορά, ταχύτητες 300Mbps, 500 Mbps και 1 Gbps, στο COSMOTE Fiber, το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών της χώρας. Πρόσβαση σε ταχύτητες 1Gbps έχουν σήμερα περισσότερα από 730.000 σπίτια και επιχειρήσεις, δηλαδή πάνω από 1,8 εκατ. πολίτες.

 

Τα πλεονεκτήματα του FTTH για το σπίτι και την επιχείρηση

 

Η εμπορική διάθεση των ταχυτήτων 1 Gbps μας δίνουν το «τώρα» που χρειαζόμαστε, φέρνοντάς μας, παράλληλα, κοντά στο μέλλον. Με τόσο μεγάλη ταχύτητα Internet, θα ζούμε στο «τώρα», τόσο στο σπίτι όσο και στο γραφείο. Το downloading και το uploading θα ολοκληρώνονται σε ελάχιστο χρόνο, καθώς οι οπτικές ίνες παρέχουν σταθερότητα σύνδεσης χωρίς επιρροές από εξωγενείς παράγοντες, όπως η υγρασία, το κρύο και τα μαγνητικά πεδία. Αυτό σημαίνει ότι μία σύνδεση με 100% οπτική ίνα έως την πρίζα του σπιτιού ή της επιχείρησης δίνει εγγυημένη ταχύτητα.

 

Επιπλέον, θα πάψουμε να επιλέγουμε ποια από τις συσκευές μας να χρησιμοποιήσουμε, καθώς ακόμη κι όταν είναι online ταυτόχρονα πολλές συσκευές, laptop, κινητό, smart TV και «τρέχουν» παράλληλα «βαριές» εφαρμογές, η ταχύτητα παραμένει σταθερή. Η ποιότητα της σύνδεσης διευκολύνει επίσης σημαντικά τη χρήση των υπηρεσιών και εφαρμογών video conference, καθώς δεν υπάρχουν πλέον διακοπές ή καθυστερήσεις.

 

COSMOTE Fiber

 

Αν ακόμη αναρωτιόμαστε γιατί να κάνουμε μία σύνδεση FTTH, ας έχουμε στον νου μας πως τα δίκτυα οπτικής ίνας καταναλώνουν 10 έως 15 φορές λιγότερη ενέργεια για τη ροή δεδομένων από τα δίκτυα χαλκού – είναι, δηλαδή, πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

 

Και έτσι, ένας κόσμος που γίνεται πιο γρήγορος για όλους, είναι τελικά κι ένας κόσμος καλύτερος για όλους. Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα οικιακών πελατών θα βρείτε εδώ, ενώ αντίστοιχα για τις επιχειρήσεις εδώ.

 

Οι επενδύσεις που μας φέρνουν πιο κοντά στην Κοινωνία των Gigabit

 

Οι ταχύτητες 1 Gbps δεν αναβαθμίζουν απλώς κάθε διαδικτυακή μας εμπειρία, αλλά βελτιώνουν τις επιδόσεις της χώρας στους διεθνείς δείκτες και ιδιαίτερα την απόκλιση της Ελλάδας από τον μέσο όρο του ευρωπαϊκού Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, DESI. Με τη διείσδυση και χρήση των υπερ-υψηλών ταχυτήτων Internet, η χώρα μας θα μπορέσει να σταθεί ισάξια στη διεθνή αγορά και να παραμείνει σε τροχιά ανάπτυξης.

 

Προκειμένου να «τρέξει» ο ψηφιακός μετασχηματισμός της κοινωνίας και των επιχειρήσεων, ο Όμιλος ΟΤΕ υλοποιεί τη μεγαλύτερη επένδυση σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα. Με το επενδυτικό του πλάνο που ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ μέχρι το 2027, θα καλύψει τα 2/3 των γραμμών FTTH της Ελλάδας. Μάλιστα, έως το τέλος της χρονιάς, πρόσβαση σε υποδομές FTTH θα έχουν σχεδόν 1 εκατομμύριο σπίτια κι επιχειρήσεις, ενώ μέχρι το 2027 θα φτάσουν τα 3 εκατομμύρια.

 

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ