Happyplants: Φυτά ιδανικά για ελληνικές συνθήκες

Happyplants: Φυτά ιδανικά για ελληνικές συνθήκες

Το νέο online plant-shop έχει σχεδιαστεί για να επιλέγουμε τα φυτά που μας ταιριάζουν και μπορούμε να φροντίσουμε, με eco friendly, ethical και sustainable τρόπο.

Τέσσερις φίλοι που αγαπούν τα φυτά κάνουν την επιλογή και τη φροντίδα τους πιο εύκολη και προσβάσιμη από πότε με έναν περιβαλλοντικά βιώσιμο και πανέξυπνο τρόπο. Η ομάδα αποτελείται από τους Βασίλη, Κωνσταντίνο, Γιάννη, Γιώργο, αλλά και τον Gomez, το plant-dog του Happyplants. Η παρέα συνδυάζει τη βαθιά εξειδίκευση γύρω από τα φυτά εσωτερικού χώρου με την εμπειρία σε διάφορους κλάδους της τεχνολογίας και του design.

 

Happyplants: Φυτά ιδανικά για ελληνικές συνθήκες

 

—Τι είναι τα Happyplants; Πώς σας ήρθε η ιδέα για το πρότζεκτ;

To Happyplants είναι ένα νέο online plant-shop που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε ο καθένας από εμάς να μπορεί να επιλέξει τα φυτά που του ταιριάζουν και μπορεί να φροντίσει, να τα αγοράσει και να τα παραλάβει χωρίς τον παραμικρό κόπο! Όλα τα παραπάνω γίνονται με έναν eco friendly, ethical και sustainable τρόπο!

 

Οι λόγοι που μας έκαναν να ξεκινήσουμε το Happyplants ήταν δύο. Αρχικά, τόσο εμείς όσο και διάφοροι φίλοι μας είχε τύχει να επιθυμήσουμε κάποιο φυτό, μα η επιλογή του κατάλληλου μόνο εύκολη δεν ήταν τελικά! Σκεφτήκαμε, λοιπόν, ότι θα ήταν ωραίο να υπήρχε μια λύση που να αφαιρεί όλα τα πιθανά εμπόδια όσον αφορά την επιλογή και τη φροντίδα ενός φυτού με έναν βολικό και σύγχρονο τρόπο.

 

Ταυτόχρονα, ζούμε σε μια εποχή όπου η αστικοποίηση και το καθημερινό στρες κάνουν την ανάγκη σύνδεσής μας με τη φύση πιο επιτακτική από ποτέ. Άλλωστε, πριν από λίγο καιρό, σε μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αποκαλύφθηκε ότι σχεδόν το 88% του πληθυσμού της Αθήνας δεν έχει πρόσβαση στο πράσινο κι αυτό έχει σημαντικές επιπτώσεις για την υγεία. Εμείς θέλαμε να αντιδράσουμε σε αυτό, αρχικά βάζοντας φυτά στα σπίτια των Αθηναίων, ενώ τα μελλοντικά μας σχέδια περιλαμβάνουν και δράσεις αστικής φύτευσης, ώστε να αλλάξει το σκηνικό στις πόλεις όπου ζούμε.Όλα τα παραπάνω «γέννησαν» το Happyplants.gr.

 

Είμαστε εδώ για να φέρουμε τα φυτά κοντά σε αυτούς που τα χρειάζονται περισσότερο, δηλαδή στους ανθρώπους της Αθήνας, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία γνωριμίας και αγοράς φυτών. Η εμπειρία επιλογής και γνωριμίας με το φυτό δεν συγκρίνεται με τίποτα. Πέρα από πρακτικές οδηγίες για τη φροντίδα τους, στο Happyplants βρίσκεις μυστικά αλλά και παράδοξα για τους υποψήφιους συγκατοίκους σου, ξεκινώντας έτσι μια πραγματική σύνδεση με τα φυτά που θα αγοράσεις. Μάλιστα, όσον αφορά την επιλογή του ιδανικού φυτού, στο Happyplants καινοτομήσαμε, δημιουργώντας ένα πρωτοποριακό plant quiz μέσω Μessenger, όπου, απαντώντας σε τέσσερις απλές ερωτήσεις, ο καθένας από εμάς μπορεί να βρει τα φυτά που θέλει και μπορεί να φροντίσει! Μάλιστα, το ποσοστό επιτυχίας για κάθε χρήστη ξεπερνά το 95%, δηλαδή όλοι βρίσκουν πραγματικά τα ιδανικά για εκείνους φυτά!

 

 

—Με ποιον τρόπο γίνεται η επιλογή των φυτών;

Προς το παρόν, στο Happyplants φιλοξενούμε φυτά εσωτερικού χώρου κατάλληλα τόσο για ανθρώπους που αναζητούν το πρώτο τους φυτό και επιθυμούν κάτι βολικό όσο και για εκείνους που ψάχνουν κάτι πιο απαιτητικό και εξεζητημένο. Συνεργαζόμαστε με τοπικούς παραγωγούς, προσφέροντας φυτά υψηλής ποιότητας, προσαρμοσμένα στο ελληνικό κλίμα. Λόγω του ότι τα φυτά καλλιεργούνται στην περιοχή της Αττικής, προσαρμόζονται στο κλίμα της χώρας και είναι πιο ανθεκτικά από αυτά του εξωτερικού. Εκτός αυτών, προσφέρουμε και υπηρεσίες ικανές να βοηθήσουν σε οτιδήποτε χρειαστεί γύρω από την επιλογή και φροντίδα των φυτών. Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν landscaping εσωτερικών χώρων, plant nursing, plant petting κ.ά. για ιδιώτες και επιχειρήσεις!

 

Τα φυτά εσωτερικού χώρου, πέρα από το ότι ομορφαίνουν τον χώρο μας, έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στην καταπολέμηση του καθημερινού στρες και ότι καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από τους αστικούς ρύπους, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση της υγείας. Σε μια εποχή που ο σύγχρονος τρόπος ζωής μάς απορροφά όλο και περισσότερο, η ύπαρξη φυτών στον χώρο μάς βοηθά να διατηρήσουμε την ευεργετική σύνδεσή μας με τη φύση.

 

 

—Πες μας λίγα λόγια για τον αντίκτυπο που έχει το πρότζεκτ στο περιβάλλον.

Φροντίζουμε για το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, εστιάζοντας σε τρεις άξονες. Πρώτον, ενώ τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου έρχονται στη χώρα μας από το εξωτερικό, στο Happyplants επιλέγουμε τοπικούς παραγωγούς κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταναλώνονται πολύ λιγότερα καύσιμα και να εκλύονται λιγότεροι ρύποι κατά τη μεταφορά των φυτών. Επίσης, λόγω του ότι καλλιεργούνται στην Αττική, τα φυτά μας είναι εγκλιματισμένα στις ελληνικές συνθήκες και δεν είναι τόσο ευαίσθητα όσο αυτά του εξωτερικού. Ένα πιο ανθεκτικό φυτό είναι πιο δύσκολο να χαλάσει.

 

Όσο λιγότερα φυτά χαλάνε, τόσο λιγότερα χρειάζεται να αντικαταστήσει κανείς, εξοικονομώντας έτσι πόρους που αφορούν την καλλιέργεια, τη μεταφορά και τη συσκευασία του φυτού. Τέλος, η συσκευασία και μεταφορά των φυτών γίνεται με γνώμονα την εξοικονόμηση υλικών συσκευασίας, ώστε στο τέλος της ημέρας να παραδίδουμε πραγματικά «πράσινα» φυτά! Εκτός αυτών, φιλοδοξία μας είναι να έχουμε και έναν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούμαστε και θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να γίνουν οι πόλεις μας λίγο πιο βιώσιμες. Ήδη έχουμε έρθει σε συνεννόηση με τον δήμο Αχαρνών, ώστε τα φυσικά δέντρα σε γλάστρα που έχουν αγοραστεί στο πλαίσιο της χριστουγεννιάτικης καμπάνιας μας να επιστρέψουν μετά τις γιορτές σε περιοχές που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πυρκαγιές! 

 

Happyplants: Φυτά ιδανικά για ελληνικές συνθήκες

 

—Υπάρχει κάποια ιδιαιτερότητα στις γλάστρες των φυτών;

Είμαστε πολύ περήφανοι για τα κασπό που έχουμε στο site! Θα βρεις χειροποίητα, που φτιάχνονται σε τοπικά εργαστήρια κεραμικής, και κάποια από νέους designers. Θα δεις τεχνικές που αυτήν τη στιγμή είναι πολύ hot στο εξωτερικό, όπως τα χειροποίητα Terrazo του Γιώργου και τα ζωγραφισμένα στο χέρι abstract σχέδια της ομάδας Υφή ceramics. Φυσικά, και για το κομμάτι του convenience έχουμε συνεργασία με τη Lechuza, που έχει τις διάσημες αυτοποτιζόμενες γλάστρες που μπορούν να κρατήσουν χωρίς πότισμα το φυτό σου για δύο εβδομάδες. Είμαστε ανοιχτοί σε νέες συνεργασίες και βασικά απευθύνουμε μια ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους νέους καλλιτέχνες που θέλουν να προβάλουν κάπου τα κεραμικά, τα κασπό και τις γλάστρες τους!

 

—Τώρα τα Χριστούγεννα στέλνετε και έλατα;

Βεβαίως, αλλά, με την άδειά σας, στοχεύουμε τα πάρουμε πίσω μετά τις γιορτές… για καλό σκοπό όμως! Καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών, στο Happyplants μπορεί να βρει κανείς μια ποικιλία από αληθινά χριστουγεννιάτικα δέντρα σε γλάστρα αλλά και all time classic christmassy φυτά, όπως το αλεξανδρινό και ο κάκτος των Χριστουγέννων. Και το καλύτερο; Μετά την πάροδο των εορτών στο Happyplants οργανώνουμε εθελοντική δενδροφύτευση σε συνεργασία με τον δήμο Αχαρνών, ώστε ο καθένας να φυτέψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο του σε περιοχές που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Εναλλακτικά, θα παραλάβουμε δωρεάν τα δέντρα και θα τα φυτέψουμε! 

 

Happyplants: Φυτά ιδανικά για ελληνικές συνθήκες

 

—Μια καλή συμβουλή για το έλατό μας;

Καλό θα ήταν να το τοποθετήσετε κάπου κοντά σας, ώστε να ακούει κι εκείνο τις παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες playlists και να απολαμβάνει τις συζητήσεις του γραφείου! Κατά τα άλλα, στα έλατα αρέσουν τα ηλιόλουστα σημεία, το πότισμα με παγάκια, όταν η επιφάνεια του χώματός τους είναι πλέον στεγνή, η ασφαλής απόσταση από θερμαντικά σώματα κ.λπ.

 

—Όταν τελειώσουν τα Χριστούγεννα, τι μπορούμε να κάνουμε για να μην πάει χαμένο;

Ελάτε να το φυτέψουμε παρέα στις πυρόπληκτες περιοχές, σε συνεργασία με τον δήμο Αχαρνών, ή βρείτε του ένα νέο «σπίτι», σε μια δροσερή αυλή ή και σε μπαλκόνι!

 

Happyplants: Φυτά ιδανικά για ελληνικές συνθήκες

 

—Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον.

Στην παρούσα φάση, οι υπηρεσίες μας είναι αποκλειστικά online και εξυπηρετούμε επιλεγμένες περιοχές της Αττικής. Στα άμεσα σχέδιά μας είναι η πανελλαδική κάλυψη, ενώ στο μέλλον θέλουμε να δημιουργήσουμε και τον φυσικό μας χώρο, όπου, πέρα από φυτά, θα διοργανώνουμε workshops για τη φροντίδα των φυτών, την αγγειοπλαστική κ.λπ., αλλά και ενημερωτικά events, εκδηλώσεις κ.ά. Παράλληλα, θέλουμε να εμπλουτίσουμε την γκάμα των φυτών μας και να καινοτομήσουμε με νέες υπηρεσίες στο κομμάτι της φροντίδας των φυτών και, φυσικά, να πάρουμε πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τις πόλεις μας να γίνουν πιο πράσινες και βιώσιμες! Μπορεί να μην έχουμε ακόμα φυσικό κατάστημα, αλλά είμαστε πάντα διαθέσιμοι για οποιαδήποτε ερώτηση μέσω mail αλλά και στα social media.

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ