ΑΡ-ΑΧΕ όσο και αν σε πιεζει ο αντίπαλος!

Greek Legends League Summer Split 2021: Ο μεγάλος τελικός πλησιάζει

Στο πλαίσιο του Μεγάλου Τελικού θα ανακοινωθεί και ο Axe MVP του Summer Split 2021 με τρεις παίκτες από κάθε φιναλίστ να συμμετέχουν στην ψηφοφορία.

ADVERTORIAL

«eSports»: Τι είναι τελικά; Είναι κανονικό άθλημα ή απλά ένα παιχνίδι στον υπολογιστή για τα παιδιά; Αυτές και πολλές ακόμα ερωτήσεις κάνουν όσοι ακούνε τον όρο «eSports» για πρώτη φορά.

 

Ένας πολύ απλός ορισμός για το τι είναι τα esports θα μπορούσε να είναι ότι είναι διάφορα παιχνίδια ομαδικά και μη, που παίζουν οι παίκτες μεταξύ τους μέσω υπολογιστή ή κάποιας κονσόλας.

 

ΑΡ-ΑΧΕ όσο και αν σε πιεζει ο αντίπαλος!

 

Ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια σε όλο τον κόσμο είναι το League of Legends. Πρόκειται για ένα παιχνίδι στρατηγικής MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) όπου οι παίκτες φτιάχνουν δυο ομάδες (μάλλον εννοείτε είτε των τριών, είτε των πέντε παικτών η κάθε μία τους) με σκοπό να κατακτήσουν τη βάση του αντιπάλου. Στην Ελλάδα, ο αριθμός των gamers είναι κοντά στους 450.000 και η πλειοψηφία συμμετέχει σε πρωταθλήματα για ψυχαγωγία αλλά και χρηματικά έπαθλα.

 

ΑΡ-ΑΧΕ όσο και αν σε πιεζει ο αντίπαλος!

 

Οι παίκτες υψηλού επιπέδου, στα eSports, θεωρούνται αθλητές και στο εξωτερικό έχουν την αναγνώριση που έχουν αθλητές  «κανονικών» αθλημάτων όπως είναι το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο, ενώ οι μισθοί τους δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτούς που έχουν οι αντίστοιχοι αθλητές. Φυσικά και η φυσική τους κατάσταση είναι παρόμοια με αυτή ενός επαγγελματία αθλητή. Αν σκεφτεί κανείς ότι κατά μέσο όρο ο καρδιακός παλμός ενός παίκτη την ώρα του παιχνιδιού είναι ανάμεσα σε 160-180bpm, καταλαβαίνουμε ότι η κούραση μπορεί να είναι πολύ μεγάλη ακόμα και αν μας φαίνεται ότι «πατάει απλά μερικά κουμπάκια».

 

Κι ερχόμαστε στην Ελλάδα όπου το μοναδικό επίσημο αναγνωρισμένο και οργανωμένο πρωτάθλημα είναι το Greek Legends League που συμμετέχουν οι 8 καλύτερες ομάδες της χώρας μας.

 

Τα ματς από τις αρχές Ιουνίου που ξεκίνησε το Greek Legends League Summer Split 2021 ήταν αρκετά εντυπωσιακά, με πολλές ανατροπές - όμως, οι παίκτες δεν είχαν ίχνος ιδρώτα, αφού το AXE ήταν δίπλα τους και φρόντιζε να μένουν cool σε κάθε πίεση του αντιπάλου. Στον μεγάλο τελικό που θα γίνει στις 27 Ιουλίου, έχουν φτάσει η Ανόρθωση, που κυνηγάει αυτό που κανείς δεν έχει πετύχει έως τώρα, το three peat και η Team Phantasma, που θέλει να πάρει το αίμα της πίσω μετά το 3-0 του περασμένου Δεκεμβρίου.

 

ΑΡ-ΑΧΕ όσο και αν σε πιεζει ο αντίπαλος!

 

Ο τελικός είναι Best of 5 και ο πρωταθλητής της καλοκαιρινής περιόδου του 2021, θα πάρει απευθείας εισιτήριο για το Main Stage του EU Masters. Η Ανόρθωση έφτασε έως τον Μεγάλο Τελικό επικρατώντας της WLGaming eSports στα Playoffs με ένα reverse sweep που καταγράφεται πολύ σπάνια ενώ στο roster της έχει τον Axe MVP των τελικών του Spring Split 2021, Dom1nant. Από την άλλη, η Team Phantasma είναι η πρώτη ομάδα που φτάνει σε τελικό με αμιγώς ελληνικό roster.

 

Η μετάδοση του τελικού θα ξεκινήσει στις 18:00 με το πρώτο καλωσόρισμα του κοινού να γίνεται στις 18:20 ζωντανά από το studio του Gamers Lounge. Έπειτα από το pre-game που θα βάλει το κοινό στο κλίμα της αναμέτρησης, έρχεται η πρώτη μάχη στο Summoner’s Rift, στις 19:00. Είστε έτοιμοι για επικά battles, λοιπόν; Οι παίκτες πάντως είναι πανέτοιμοι και για το μόνο που δεν αγχώνονται είναι για τον «ιδρώτα» τους, αφού το AXE τους έχει καλυμμένους σε αυτό.

 

Μάλιστα, στο πλαίσιο του Μεγάλου Τελικού θα ανακοινωθεί και ο Axe MVP του Summer Split 2021 με τρεις παίκτες από κάθε φιναλίστ να συμμετέχουν στην ψηφοφορία. Οπότε έχουμε από την Ανόρθωση τους Dom1nant, J0J0C και iLevi, ενώ από την Team Phantasma τους Bako, Peppe και Kaba.

 

Κάθε ομάδα του Greek Legends League θα πάρει μέρος στην ψηφοφορία, μαζί με το talent line-up των μεταδόσεων και φυσικά το κοινό που θα ψηφίσει μέσω των social media της διοργάνωσης.

 

Τα λέμε στις 27 Ιουλίου!  

 

AXE-Logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ