Γνωρίστε τα παιδιά που δημιουργούν ένα καλύτερο μέλλον για όλους

Γνωρίστε τα παιδιά που πρωταγωνιστούν ως νέα πρότυπα του σήμερα

Η H&M, μέσα από μια παγκόσμια πρωτοβουλία φέρνει στο επίκεντρο τις προσπάθειες όλων των παιδιών που αναλαμβάνουν δράση για ένα καλύτερο κόσμο.

ADVERTORIAL

Τα παιδιά είναι το μέλλον. Είναι οι άνθρωποι που θα μας διαδεχθούν και που ήδη έχουν αρχίσει να χτίζουν τον κόσμο που θα ζήσουν. Εμείς, από την πλευρά μας, οφείλουμε να είμαστε δίπλα τους, να τα στηρίζουμε και να τους δίνουμε ελευθερία.

 

Ωστόσο, ο κόσμος στον οποίο μεγαλώνουν δεν είναι εύκολος. Χρειάζονται ακόμη πολλοί αγώνες για την κοινωνική ισότητα, τη βιωσιμότητα, την εκπαίδευση και πολλούς άλλους τομείς. Τα παιδιά του σήμερα, όμως, φαίνεται πως είναι έτοιμα να κάνουν όλους αυτούς τους αγώνες - κι εμείς είμαστε έτοιμοι να τα ενδυναμώσουμε ανά πάσα στιγμή. 

 

Αυτό κάνει και η H&M από την περασμένη άνοιξη, μέσα από μια παγκόσμια πρωτοβουλία που έχει σκοπό να φέρει στο επίκεντρο τις προσπάθειες όλων των παιδιών που αναλαμβάνουν δράση για ένα καλύτερο κόσμο.

 

Γνωρίστε τα παιδιά που γίνονται τα νέα μας πρότυπα για το μέλλον

 

Άλλωστε, εκείνοι είναι οι άνθρωποι που μπορούν να μας διδάξουν τα περισσότερα, μέσα από τις δικές τους ιστορίες, την αισιοδοξία, τη συνεργασία και την ελεύθερή τους σκέψη. Κι αυτό το βλέπουμε και μέσα από μια ξεχωριστή ταινία - μια ταινία που δημιουργήθηκε από τον διπλά υποψήφιο για Όσκαρ σκηνοθέτη Bryan Buckley, όπου παιδιά και νέοι μοιράζονται τις δικές τους εμπειρίες, μέσα από την προσπάθειά τους να ηγηθούν μιας καλύτερης και ισότιμης κοινωνίας και πλανήτη.

 

 

 

 

Ας γνωρίσουμε λίγο καλύτερα όμως μερικά από αυτά τα παιδιά, μέσα από τα δικά τους λόγια και από τις ιστορίες τους που ξεχώρισαν ανάμεσα σε πολλές και επιλέχθηκαν από την H&M Ελλάδος:

 

«Αν υπάρχει θέληση, τότε υπάρχει τρόπος!»

Φαίδρα και Χλόη, 16 και 14

 

Γνωρίστε τα παιδιά που γίνονται τα νέα μας πρότυπα για το μέλλον

 

Η Φαίδρα και η Χλόη, ετών 16 και 14, ζουν στην Αθήνα και είναι αδελφές. Κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, αναζήτησαν τρόπο να αξιοποιήσουν εθελοντικά το χρόνο τους για καλό σκοπό, έτσι, απευθύνθηκαν στο Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός, και έκαναν τη διάθεσή τους για προσφορά πραγματικότητα μέσω του προγράμματος Teens for Teens. Το πρόγραμμα Teens for Teens δημιουργήθηκε εν μέσω πανδημίας από τον Δεσμό για τους νέους και τις νέες που επιθυμούσαν να προσφέρουν εθελοντική εργασία. Η ιδέα ήταν, νέοι να δημιουργήσουν μια δική τους ομάδα συνεργασίας και να αναλάβουν μια αποστολή για τη συλλογή και προσφορά αγαθών για παιδιά της ηλικίας τους που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις.

 

Η Φαίδρα και η Χλόη ανέλαβαν να συγκεντρώσουν μια λίστα από τρόφιμα, ρούχα και είδη προσωπικής υγιεινής για τις ανάγκες του Κέντρου Ημέρας για άστεγους ασυνόδευτους εφήβους στο κέντρο της Αθήνας, το Velos Youth. Τα κορίτσια όμως όχι μόνο ανταποκρίθηκαν θετικά στην ιδέα να αναλάβουν μια αποστολή «Teens for Teens», αλλά το τελικό αποτέλεσμα της δράσης τους ήταν πραγματικά πολλαπλάσιο και αντάξιο μιας επαγγελματικής ομάδας ανεύρεσης πόρων. Απευθύνθηκαν με επιστολές σε μεγάλες εταιρείες, παρουσιάζοντας την προσπάθειά τους και κατάφεραν μέσα σε 3 μήνες να εξασφαλίσουν δωρεές για την κάλυψη όχι μόνο των συγκεκριμένων αναγκών που υπήρχαν στη λίστα αλλά και επιπλέον ειδών, σε σημαντικά μεγαλύτερες ποσότητες, καλύπτοντας τελικά τις ανάγκες όχι ενός αλλά έξι φορέων.

 

Η συμβουλή τους σε άλλα παιδιά που θέλουν ν' αλλάξουν το μέλλον είναι ότι η προσφορά είναι κάτι που σε γεμίζει και πάντα βρίσκεται χρόνος και τρόπος αρκεί να υπάρχει θέληση.

 

H συμβουλή τους για τους μεγάλους είναι να παροτρύνουν και να στηρίζουν τα παιδιά τους όταν θέλουν να αναλάβουν δράση.

 

«Βρείτε αυτό που αγαπάτε και ασχοληθείτε με τον εθελοντισμό μέσα από αυτό»

Δημήτρης, 14 χρονών

 

Γνωρίστε τα παιδιά που γίνονται τα νέα μας πρότυπα για το μέλλον

 

Ο Δημήτρης, μόνιμος κάτοικος Κεφαλονιάς, είναι 14 χρονών και παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι εθελοντής δασοπυροσβέστης στην Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Κεφαλονιάς. Διακρίνεται για την αγάπη του για τη φύση, τις υπαίθριες δραστηριότητες, και για το ανήσυχο πνεύμα του. Ο Δημήτρης αποφάσισε να συμμετέχει με τον δικό του τρόπο στο κίνημα Teens for Teens του ΜΚΣ Δεσμός.

 

Περήφανος Κεφαλονίτης, αποφάσισε να λάβει δράση για να βοηθήσει το νησί του. Έτσι λοιπόν, έκανε τον γύρο της Κεφαλονιάς με κανό καγιάκ προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για την στήριξη του παιδιατρικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας, καθώς και για την Εθελοντική Ομάδας Δασοπυρόσβεσης Κεφαλονιάς στην οποία είναι εθελοντής.

 

Ξεκίνησε στις 3 Μαΐου 2021 και για 7 μέρες, έχοντας δίπλα του τον προπονητή του Γιώργο Ποταμιάνο, πραγματοποίησε το εγχείρημά του. Ολοκλήρωσε το 7ήμερο ταξίδι του γύρω από την Κεφαλονιά (192km) και ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού συγκέντρωσε 19.500 € από δωρητές από όλο το κόσμο. Τα χρήματα θα διατεθούν για την στήριξη και ενίσχυση της παιδιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου του νησιού που εξυπηρετεί Κεφαλονιά και Ιθάκη, καθώς και της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Κεφαλονιάς.

 

Η συμβουλή του σε άλλα παιδιά που θέλουν ν' αλλάξουν το μέλλον είναι να βρουν αυτό που αγαπάνε και να προσφέρουν μέσω αυτού. Γιατί έτσι ποτέ δεν θα βαρεθούν, αντιθέτως, θα θέλουν να προσφέρουν όλο και περισσότερο.

 

Η συμβουλή του για τους μεγάλους είναι να στηρίζουν τα παιδιά τους όταν αυτά έχουν ιδέες προσφοράς.

 

«Μην φοβάστε το διαφορετικό και το άγνωστο, ακούστε τα παιδιά και θα γίνετε ξανά…παιδί»

Γιάννης, 11 ετών

 

Γνωρίστε τα παιδιά που γίνονται τα νέα μας πρότυπα για το μέλλον

 

Ο Γιάννης είναι 11 ετών, ζει στις Σέρρες και είναι αγωνιστής της οικολογίας. Τρέφει μεγάλη αγάπη και σεβασμό στη φύση και σε οτιδήποτε έχει ζωή. Καθώς ο πλανήτης μας έχει ανάγκη για προστασία, τώρα περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό ένα παιδί στην ηλικία του Γιάννη, να έχει τόσο ισχυρή περιβαλλοντική συνείδηση. Είναι σημαντικό να μεγαλώνει με ευαισθησία προς τη φύση και το περιβάλλον, καθώς έτσι θα συμβάλλει στη διάσωσή τους και θα θέσει νέες βάσεις για ένα μέλλον καλύτερο για όλους.

 

Η συμβουλή που έχει να δώσει σε άλλα παιδιά που θέλουν ν' αλλάξουν το μέλλον είναι να μη φοβούνται το διαφορετικό και το άγνωστο και να ακούν τους ήχους της φύσης. Να σέβονται το μέρος που ζουν, τη γη μας και τα πλάσματα που μοιραζόμαστε αυτό το σπίτι. Τα παιδιά του σήμερα πρέπει να αγαπούν τη φύση.

 

Η συμβουλή του προς τους μεγάλους είναι να ακούν τα παιδιά, και θα γίνουν κι αυτοί ξανά…παιδιά.

 

«Πιστέψτε στα όνειρά σας και προσφέρετε στους άλλους»

Νάγια, 5 ετών

 

Γνωρίστε τα παιδιά που γίνονται τα νέα μας πρότυπα για το μέλλον

 

Η Νάγια είναι 5 ετών, είναι εθελόντρια και ζει στην Αθήνα. Δημιουργεί βραχιολάκια για κορίτσια ορφανά που ζουν σε ιδρύματα. Το κάνει με αγάπη για προσφορά και για να τα κάνει χαρούμενα. Ο εθελοντισμός είναι κάτι που σπάνια συναντούμε σε τόσο μικρές ηλικίες - κι όμως η Νάγια αποδεικνύει πως δεν έχει σημασία η ηλικία, όταν απλώς θέλεις πραγματικά να προσφέρεις. Η Νάγια αποτελεί ένα πραγματικό πρότυπο, υπενθυμίζοντάς μας πως κάθε μικρή κίνηση μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στους άλλους.

 

Η συμβουλή της σε άλλα παιδιά που θέλουν ν' αλλάξουν το μέλλον είναι να πιστεύουν στα όνειρα τους και να προσφέρουν.

Η συμβουλή της προς τους μεγάλους είναι να βοηθούν τα μικρά παιδιά και πιο πολύ αυτά που ζουν χωρίς γονείς. Τα παιδιά είναι το μέλλον.

 

 

Τα παιδιά αυτά γίνονται τα πρότυπά μας. Μας εμπνέουν, μας δίνουν κίνητρο και μας μαθαίνουν να βλέπουμε τον κόσμο με διαφορετική ματιά - πιο ίση, πιο αλληλέγγυα, πιο αισιόδοξη.

 

 

Επισκεφτείτε την ψηφιακή πλατφόρμα της H&M για να δείτε εμπνευσμένες ιστορίες προτύπων και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία.

Προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την ευρύτερη κοινότητα σχετικά με την υποστήριξη του σκοπού των παιδιών και των νέων, η H&M προσφέρει το 50% -των εσόδων από μια νέα σειρά αειφόρων t-shirts που κυκλοφορεί παγκοσμίως από τα μέσα Ιουλίου στη UNICEF. Τα μπλουζάκια με γραφικά σχέδια που αναπτύχθηκαν από την -σχεδιαστική ομάδα του παιδικού τμήματος της H&M, είναι εμπνευσμένα από τα νέα μας πρότυπα, και εκφράζουν μερικές από τις σοφές σκέψεις τους, ενισχύοντας περαιτέρω τη φωνή τους.

 

Η συλλογή των t-shirts είναι διαθέσιμη online στο hm.com από τα μέσα Ιουλίου και στην Ελλάδα.

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ