Γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζουμε όσα περιέχει το νερό που πίνουμε

Γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζουμε όσα περιέχει το νερό που πίνουμε

Υπάρχει ένα νερό που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει τόσο για την αγνή του φύση, όσο και για την ιδιαίτερη γεύση του - αυτό είναι το AQUA Carpatica.

ADVERTORIAL

 

Όποιο κι αν είναι το lifestyle σας, είναι σημαντικό να παραμένετε ενυδατωμένοι. Όλοι γνωρίζουμε, άλλωστε, ότι χρειάζεται να πίνουμε αρκετό νερό - γνωρίζετε όμως τι πραγματικά περιέχει το νερό που πίνετε;

 

Δεν έχει σημασία  μόνο η ενυδάτωση, αλλά και η επιλογή του σωστού νερού για τον οργανισμό μας. Κι όμως, διαφορετικά είδη νερού έχουν διαφορετική επίδραση στο σώμα μας - και μάλιστα, κάποια μπορούν να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την γενικότερη ευεξία μας. Γι' αυτό, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ακριβώς τι περιλαμβάνει το νερό που πίνουμε έτσι ώστε, να επιλέγουμε το σωστό νερό για εμάς.

 

Έχετε σκεφτεί ποτέ τι είδους νερό συνδυάζετε με το φαγητό σας; Είναι σημαντικό το νερό που επιλέγουμε να συνδυάσουμε με ένα απολαυστικό γεύμα, να έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, να έχει ισορροπημένη γεύση και το πιο σημαντικό από όλα, να είναι πραγματικά αγνό, χωρίς ίχνη τοξικών χημικών αποβλήτων στη σύνθεσή του, νιτρικά δηλαδή. Οι γευστικοί θύλακες στο στόμα μας επηρεάζονται από το νερό που πίνουμε, με ανθρακικό ή χωρίς, και σε συνδυασμό με την ποσότητα, ή την ένταση της ανθράκωσης. Το μέγεθος, η ποσότητα και η κατανομή των φυσαλίδων - ή η έλλειψη τους - είναι στοιχεία απαραίτητα για την αίσθηση που δημιουργείται στο στόμα από νερό.

 

Μετά την αίσθηση στο στόμα, ο δεύτερος σημαντικότερος παράγοντας για τη σύνδεση του νερού με το γεύμα είναι η ποσότητα των συνολικών διαλυμένων στερεών (TDS). Η σύνθεση του νερού συνήθως περιέχει ανθρακικά άλατα, διττανθρακικά, χλωρίδια, θειϊκά άλατα, φωσφορικά άλατα, νιτρικά άλατα, ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο, κάλιο, σίδηρο, μαγγάνιο και μερικά άλλα μέταλλα.  Το TDS στο νερό κυμαίνεται από 0 από αποσταγμένο νερό έως περισσότερο από 10.000 mg/l, που έχει πολύ διακριτικό χαρακτήρα και γεύση. Όσο υψηλότερη είναι η περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα, τόσο πιο ξεχωριστή μπορεί να είναι η γεύση ενός νερού.  Ένα χαμηλό TDS (50-250 mg/l) δίνει μια καθαρή, μαλακή και ουδέτερη γεύση.  Ένα υψηλό TDS (800-1500 mg/l) δίνει μια βαρύτερη, πιο ουσιαστική αίσθηση. Τα πολύ ψηλά νερά σε TDS τα νιώθεις σαφώς βαριά και μπορεί να έχουν επίγευση, σαν ένα ιδιαίτερο, με γεμάτη γεύση.

 

Όσο περισσότερο ασβέστιο, τόσο πιο γλυκό θα είναι ένα νερό, όσο περισσότερο μαγνήσιο, τόσο πιο πικρό θα είναι, όσο περισσότερο νάτριο, τόσο πιο αλμυρό θα είναι, ενώ το σοδόνερο αντίστοιχα θα είναι ξινό. Έτσι λοιπόν, η σωστή αναλογία από κάθε συστατικό που περιέχεται στο νερό θα δώσει μια εξαιρετική γεύση, χωρίς δυσάρεστη επίγευση.

 

Σε αυτό το σημείο, ίσως να αναρωτιέστε τι ακριβώς είναι τα «νιτρικά». Τα νιτρικά (ΝΟ3) είναι ισχυρές οξειδωτικές χημικές ουσίες. Είναι πολύ ευεργετικές για τα φυτά, εξ ου και η χρήση τους στην παραγωγή λιπασμάτων και στην γεωργία (αυτά που γνωρίζουμε και ως αζωτούχα λιπάσματα). Ενώ αποτελούν βασικό διατροφικό στοιχείο για τα φυτά είναι επιβλαβή για την υγεία των ανθρώπων. Τα νιτρικά υπάρχουν και στα τρόφιμα γενικώς αλλά αποβάλλονται πιο ευκολά από το πεπτικό σύστημα. Η ύπαρξη των νιτρικών στο πόσιμο νερό, όμως, είναι πιο δραστική και έχει μεγαλύτερη αρνητική επίδραση καθ’ ότι μέσω του νερού διοχετεύονται σε όλα τα κύτταρα του οργανισμού.

 

 

Υπάρχει, όμως, ένα νερό που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει τόσο για την αγνή του φύση, όσο και για την ιδιαίτερη γεύση του. Η γεύση του AQUA Carpatica είναι ελκυστική και δεν προκαλεί καμία περίεργη επίγευση. Αυτός είναι, άλλωστε, ο λόγος που έχει τόσο πιστό κοινό παγκοσμίως.

 

Το AQUA Carpatica έχει χαρακτηριστεί και ως «θαύμα της παρθένας φύσης» καθώς οι πηγές, τόσο του Φυσικού Μεταλλικού Νερού, όσο και του Φυσικώς Ανθρακούχου Φυσικού Μεταλλικού Νερού, πληρούν όλα τα κριτήρια ποιότητας ενός άξιου, με απαλή γεύση και ιδιαίτερα καλού φυσικού νερού. Είναι, μάλιστα, το μόνο νερό στον κόσμο με μηδέν νιτρικά (Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό) ή με σχεδόν μηδενικά (Φυσικό Μεταλλικό Νερό), γεγονός που σημαίνει ότι αποτελεί ιδανικό νερό για όλους και ιδιαίτερα για τα βρέφη, μικρά παιδιά, εγκυμονούσες και θηλάζουσες μητέρες, αλλά και για όλους όσους προσέχουν την υγεία τους και θέλουν να γνωρίζουν τι ακριβώς υπάρχει στο νερό που καταναλώνουν.

 

Γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζουμε όσα περιέχει το νερό που πίνουμε

 

Όλα τα κριτήρια αυτά, είναι ευεργετικά για τον οργανισμό και ταυτόχρονα μπορούν να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την ενυδάτωσή του: όπως το ότι έχουν ισορροπημένη περιεκτικότητα σε πλούσια μεταλλικά στοιχεία (φυσικούς ηλεκτρολύτες) και πολύ μικρή περιεκτικότητα σε νάτριο. Τα νερά αναβλύζουν στην πηγή κατόπιν μιας μακρόχρονης υπόγειας γεωλογικής διαδρομής των υδάτων με φιλτράρισμα και εμπλουτισμό σε μεταλλικά στοιχεία και εμφιαλώνονται στην πηγή, σε αυστηρά προστατευόμενες περιοχές, εκεί οπού απαγορεύεται η προσέλευση και κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα.

 

Γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζουμε όσα περιέχει το νερό που πίνουμε

 

Το AQUA Carpatica υπάρχει στην αγορά εδώ και πάνω από μια δεκαετία, παγκοσμίως (Ηνωμένες Πολιτείες, Μ. Βρετανία, Ιαπωνία, Ντουμπάι, Ισπανία , Αυστραλία, Ουγγαρία, Κίνα). Μέσα σε αυτή την δεκαετία, έχει λάβει 58 διεθνή βραβεία και διακρίσεις κυρίως για τη γεύση και την ποιότητά του, γεγονός που επιβεβαιώνει την αγάπη του κόσμου για το νερό αυτό.

 

Όταν το μεγαλύτερο μέρος του οργανισμού μας βασίζεται στο νερό, λειτουργεί και ωφελείται από αυτό περισσότερο από κάθε τι, οφείλουμε όχι μόνο να μας το προσφέρουμε σε αφθονία, αλλά και με προσοχή. Προσοχή στο τι επιλέγουμε να καταναλώνουμε, στη σύσταση του νερού που πίνουμε και φυσικά σε όσα μας προσφέρει. Το AQUA Carpatica Φυσικό Μεταλλικό Νερό, όσο και το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό, μπορούν να μας προσφέρουν όλα όσα χρειαζόμαστε, σε συνδυασμό με εξαιρετικά οφέλη, την αγνότητά του και την απαλή γεύση.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για το AQUA Carpatica μπορείτε να βρείτε στο www.aquacarpatica.gr.

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ