Φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος: Τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Γης με δενδροφύτευση στον Δήμο Σιντικής

Δενδροφύτευση στον Δήμο Σιντικής Facebook Twitter
0
ADVERTORIAL

Η κλιματική αλλαγή δεν είναι ένα αόριστο φαινόμενο που αφορά μόνο τους ειδικούς -είναι κάτι που συμβαίνει και επηρεάζει πολλές πτυχές της καθημερινότητά μας. 

Η Παγκόσμια Ημέρα Γης, στις 22 Απριλίου, είναι απλώς μια αφορμή για να αναλογιστούμε το πώς συμπεριφερόμαστε στο φυσικό περιβάλλον, το μεγάλο μας «σπίτι». 

Και, πράγματι, έχουμε γίνει όλοι πιο ενσυνείδητοι -συζητάμε για τη βιωσιμότητα, ανακυκλώνουμε με μεγαλύτερη προσοχή, φροντίζουμε να μην σπαταλάμε νερό και αποφεύγουμε να πετάμε φαγητό. 

Κυρίως, όμως, είμαστε πιο απαιτητικοί με τις εταιρείες των οποίων τα προϊόντα επιλέγουμε. Εκτός από την ατομική μας δράση είναι σημαντικό να νιώθουμε ότι υποστηρίζουμε ομίλους που μέσα από τη φιλοσοφία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης συμβάλλουν στην προστασία της φυσικής μας κληρονομιάς. 

Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος αποδεικνύει σταθερά τη διαχρονική του δέσμευση στη βιώσιμη ανάπτυξη, έχοντας δημιουργήσει το πολυδιάστατο πρόγραμμα «Ο Β-οίκος της ζωής μας» με κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις. 

Δενδροφύτευση στον Δήμο Σιντικής Facebook Twitter

Μία από τις πιο πρόσφατες δράσεις του ήταν η δενδροφύτευση που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Σιντικής, μια περιοχή που επλήγη από την καταστροφική πυρκαγιά του καλοκαιριού στο όρος Όρβηλος.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης στις 22 Απριλίου, στο πλαίσιο των εορτασμών για την 83η επέτειο της Μάχης των Οχυρών, μέλη της τοπικής κοινότητας και μαθητές του ΕΠΑ.Λ Ροδόπολης ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ξαναδώσουν ζωή στον τόπο τους και φύτεψαν 1.000 δενδρύλλια!

Δενδροφύτευση στον Δήμο Σιντικής Facebook Twitter
Δενδροφύτευση στον Δήμο Σιντικής Facebook Twitter

Η δράση της μάρκας Βίκος, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον οργανισμό we4all αποτελεί την πέμπτη αποκαταστατική δενδροφύτευση σε πληγείσα περιοχή -αντίστοιχες δράσεις έχουν γίνει τόσο στη Βόρεια Εύβοια όσο και στη Μάνη. 

Συνολικά, από το 2021, έχουν φυτευτεί 5.000 δέντρα σε πληγείσες περιοχές, ενώ εκτός από τις δράσεις του προγράμματος, το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος έχει στηρίξει 5 Πανελλήνιες Εθελοντικές Φυτεύσεις με 4.000 δενδρύλλια.

Δενδροφύτευση στον Δήμο Σιντικής Facebook Twitter

Για τους λάτρεις της στατιστικής, αυτό σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός δέντρων της Βίκος σε συνεργασία με την we4all φτάνει τα 9.000, μέγεθος που αποδεικνύει ότι το μήνυμα μηνύματος «Συμβιώνουμε αρμονικά, επιχειρούμε υπεύθυνα» που στέλνει η εταιρεία, έχει προ πολλού περάσει από τη θεωρία στην πράξη. 

Αν μάλιστα ανατρέξουμε μερικά χρόνια πίσω, θα ανακαλύψουμε ότι η Βίκος έχει συνεισφέρει στη φύτευση 16.600 δέντρων σε ολόκληρη την Ελλάδα, από το 1996 μέχρι σήμερα. 

Εκτός από τα μακροπρόθεσμα οφέλη που έχει η φύτευση ενός και μόνο δέντρου στον πλανήτη, οι δράσεις του φυσικού μεταλλικού νερού Βίκος με τον οργανισμό we4all συμβάλλουν και στην μεγαλύτερη προβολή της δενδροφύτευσης ως βιώσιμης πρακτικής, ευαισθητοποιώντας και ενθαρρύνοντας όλο και περισσότερους ανθρώπους να αναλάβουν δράση για το περιβάλλον. 

Δενδροφύτευση στον Δήμο Σιντικής Facebook Twitter
Δενδροφύτευση στον Δήμο Σιντικής Facebook Twitter

Έτσι, το πρόγραμμα πρωτοβουλιών «Ο Β-οίκος της ζωής μας» αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, ενθαρρύνοντας τη συλλογική προσπάθεια και στοχεύοντας στην αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης. 

Άλλωστε, η προστασία του περιβάλλοντος και η στήριξη της τοπικής οικολογίας αποτελούν βασικούς πυλώνες της φιλοσοφίας της μάρκας Βίκος και διαμορφώνουν αντίστοιχα τις δράσεις και τις υπεύθυνες πρακτικές της. 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης, λοιπόν, αξίζει να ξανασκεφτούμε πώς  μπορούμε έμπρακτα όχι απλώς να προστατέψουμε τη φύση μας στο παρόν αλλά και να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον βιώσιμο και υγιές για τις επόμενες γενιές.


 

Good Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελληνικός Χρυσός: Η δημιουργία αξίας στον πυρήνα της εταιρικής στρατηγικής

Good Living / Ελληνικός Χρυσός: Η δημιουργία αξίας στον πυρήνα της εταιρικής στρατηγικής

Σε μια περίοδο που η δημόσια συζήτηση για τη βιώσιμη ανάπτυξη αποκτά ολοένα πιο καθοριστική σημασία, η ανάγκη για επιχειρήσεις που παράγουν πραγματική, μετρήσιμη αξία για την κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομία γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ.
THE LIFO TEAM
Η εργασία αλλάζει, και ίσως για πρώτη φορά προς το καλύτερο

Good Business Directory 6 / Η εργασία αλλάζει, και ίσως για πρώτη φορά προς το καλύτερο

Σύμφωνα με την International Workplace Group, το 2026 το πού θα δουλεύουμε παύει να έχει σημασία· αυτό που μετράει είναι πώς και γιατί. Ίσως, τελικά, η επόμενη επανάσταση να είναι απλώς πιο ανθρώπινη.
ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΔΟΣΗΦΑΚΗ
Don Julio Blanco & Reposado: Η διαχρονική κομψότητα της premium tequila και το νέο κεφάλαιο στο gifting

Good Living / Don Julio Blanco & Reposado: Η διαχρονική κομψότητα της premium tequila και το νέο κεφάλαιο στο gifting

Από τις πρώτες φυτείες αγαύης στο Jalisco μέχρι τις σύγχρονες εγκαταστάσεις αποστακτηρίων, κάθε μπουκάλι κουβαλά την κληρονομιά ενός ανθρώπου που τόλμησε να ονειρευτεί διαφορετικά.
THE LIFO TEAM
Η στιγμή, σου ανήκει: Πώς σχεδιάζεται η εμπειρία γύρω από τις μικρές, μεγάλες στιγμές των παικτών

Good Living / Η στιγμή, σου ανήκει: Πώς σχεδιάζεται η εμπειρία γύρω από τις μικρές, μεγάλες στιγμές των παικτών

Σε μια καθημερινότητα γεμάτη ερεθίσματα, η Stoiximan επιλέγει να επικεντρωθεί σε αυτό που τελικά μετρά περισσότερο: σε εκείνη τη μοναδική στιγμή που ο καθένας ζει με τον δικό του τρόπο.
THE LIFO TEAM
Empower Forward – Women in Sports: Ένα ταξίδι έμπνευσης και επιτυχίας που ενώνει γυναίκες και κορίτσια σε όλη την Ελλάδα

Good Living / Empower Forward – Women in Sports: Ένα ταξίδι έμπνευσης που ενώνει γυναίκες & κορίτσια σε όλη την Ελλάδα

Το πρόγραμμα, πρωτοβουλία εταιρικής υπευθυνότητας της Stoiximan σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ολοκλήρωσε την πορεία του έχοντας βρεθεί σε 10 πόλεις και έχοντας κινητοποιήσει πάνω από 1000 συμμετέχουσες.
THE LIFO TEAM
L’Oréal: H υπευθυνότητα γίνεται πυλώνας ομορφιάς, καινοτομίας και κοινωνικής δράσης

Good Business Directory 6 / L’Oréal: H υπευθυνότητα γίνεται πυλώνας ομορφιάς, καινοτομίας και κοινωνικής δράσης

Ο μεγαλύτερος όμιλος καλλυντικών παγκοσμίως χτίζει πάνω στη φιλοσοφία ότι οι άνθρωποί του αποτελούν το θεμέλιο κάθε προόδου και δημιουργεί τεχνολογίες που καθορίζουν την επόμενη μέρα της ομορφιάς.
THE LIFO TEAM
Deal maker και το 2025 ο κλάδος τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα

Good Business Directory 6 / Deal maker και το 2025 ο κλάδος τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα

Η ελληνική βιομηχανία τροφίμων και ποτών δεν αποτελεί μόνο πεδίο επενδυτικής κινητικότητας αλλά είναι και ένας από τους πιο δραστήριους κλάδους στο πεδίο της έρευνας και της καινοτομίας.
ΑΝΝΑ ΔΙΑΝΑ