Etraveli Group: Παράθυρο στον κόσμο μέσα από το κέντρο της Αθήνας

Etraveli Group: Παράθυρο στον κόσμο μέσα από το κέντρο της Αθήνας

Με σύνθημά της το World Wide Open, η εταιρία αξιοποιεί σύγχρονες πλατφόρμες και τεχνολογίες και μέσα από μια data driven προσέγγιση κάνει τον κόσμο πιο "μικρό" για τους εκατομμύρια πελάτες που εξυπηρετεί.

ADVERTORIAL

 

Αν βρίσκεσαι στους Αμπελόκηπους και τυχαίνει να περάσεις από τα προσφάτως ανακαινισμένα γραφεία της Etraveli Group θα παρατηρήσεις οτι ολοένα και περισσότεροι συνάδελφοι βρίσκουν αφορμή να τα επισκέπτονται όλο και πιο συχνά, απολαμβάνοντας έτσι και τα οφέλη της “live” αλληλεπίδρασης με τους συναδέλφους τους. Βρεθήκαμε κι εμείς μαζί τους λίγο μετά το μεσημέρι μιας Παρασκευής, σ΄ ένα event που διοργανώθηκε για όλο το προσωπικό που εργάζεται στα γραφεία της Αθήνας. Ο ενθουσιασμός ήταν διάχυτος και η ενέργεια των ανθρώπων ήταν επίσης εντυπωσιακή. Για κάποιους το event αυτό ήταν η αφορμή να επιστρέψουν μετά από καιρό στο γραφείο, αλλά για άλλους ήταν απλά μια … Παρασκευή απόγευμα, μιας και έτσι κι αλλιώς είναι αρκετά σύνηθες πολλά απογεύματα στην εταιρία να κλείνουν με παιχνίδια ping pong που συνοδεύονται από χαρούμενα γέλια, καθώς οι εργαζόμενοι γίνονται μια παρέα.

 

 

 

Για την ιστορία…

Ίσως να έχεις ακουστά την e-Travel που αποτέλεσε για πολλά χρόνια το νούμερο ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο της Ελλάδας, γνωστό μέσα από την ιντερνετική πλατφόρμα pamediakopes.gr. Το επιτυχημένο case study της την ανέδειξε στις αγορές με αποτέλεσμα να συγχωνευτούν το 2018 με το Etraveli, έναν αντίστοιχο Σουηδικό online πράκτορα, και να δημιουργήσουν σήμερα μαζί τον όμιλο Etraveli Group ο οποίος έπειτα επεκτάθηκε τόσο στην Ινδία όσο και στον Καναδά, μέσα από την εξαγορά των εταιριών TripStack & Flightnetwork. Σήμερα, τοποθετείται ως εταιρία τεχνολογίας που ειδικεύεται στην πώληση ηλεκτρονικών εισιτηρίων, με παγκόσμια παρουσία σε περισσότερες από 70 αγορές. Πρόκειται για μια εταιρία εκ των δύο μεγαλύτερων της Ευρώπης στο κλάδο και μεταξύ των τεσσάρων πρώτων παγκοσμίως, ενώ σίγουρα θα διεκδικούσε τον απόλυτο τίτλο της πιο ταχέως αναπτυσσόμενης. Τα κεντρικά γραφεία της βρίσκονται στην Σουηδία, ενώ διατηρεί γραφεία και σε Ελλάδα, Ινδία και Καναδά, απασχολώντας συνολικά περισσότερα από 1400 άτομα.

 

Etraveli Group: Παράθυρο στον κόσμο μέσα από το κέντρο της Αθήνας

 

Οι δυνατές συνεργασίες, το επιτυχημένο business case και η επικείμενη έλευση της Booking Holdings

Αν και με τα αρχικά της να σχηματίζονται από τις λέξεις European, Travel & Interactive, η Etraveli Group έχει σταματήσει εδώ και αρκετό καιρό να στοχεύει να διατηρήσει την ηγέτιδα θέση της μόνο εντός Ευρώπης αλλά στοχεύει στο να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το μερίδιό της παγκοσμίως.Έχοντας δημιουργήσει εξαιρετικά γερές βάσεις που την καθιστούν αρκετά ανθεκτική σε εξωγενείς παράγοντες - άλλωστε είναι αξιοσημείωτο τόσο το πώς “άντεξε” μέσα στην εποχή του covid-19, ενόσω δεν πραγματοποιούνταν πτήσεις, - κατάφερε να συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία, χωρίς να χρειαστεί να λάβει κάποιο δάνειο ή να προχωρήσει σε μειώσεις προσωπικού. Εν αντιθέσει, μέσα στα τελευταία χρόνια, μόνο στην Αθήνα έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 150 προσλήψεις, διπλασιάζοντας έτσι μέσα σε μια τετραετία τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων της που αριθμεί περίπου στα 400 άτομα.

 

Etraveli Group: Παράθυρο στον κόσμο μέσα από το κέντρο της Αθήνας

 

Στην ανάπτυξή της αυτή, συνέβαλαν οι πολύ δυνατές συνεργασίες με πασίγνωστες εταιρείες όπως είναι η Kayak, η Google Flights και η Booking.com. Μάλιστα, προκειμένου να ολοκληρώσει την αποστολή της να προσφέρει ολιστικές ταξιδιωτικές εμπειρίες στους πελάτες της, η Booking Holdings, η εταιρία στην οποία ανήκει η Booking.com, υπέγραψε τον Νοέμβριο του 2021 την αγορά της Etraveli Group, γεγονός που την καθιστά τον πλέον αποκλειστικό πάροχό αεροπορικών εισιτηρίων μέσα από την πλατφόρμα της. Πρόκειται για μια συναρπαστική στιγμή στην ιστορία της εταιρίας, με την εξαγορά να αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2022, με τη συμφωνία των επιτροπών ανταγωνισμού.

 

Etraveli Group: Παράθυρο στον κόσμο μέσα από το κέντρο της Αθήνας

 

Ένας κόσμος πιο «μικρός» για τους πελάτες της εταιρίας, μιας και μέσα απ’ την οθόνη τους έρχονται πιο κοντά στους προορισμούς της επιλογής τους, αλλά πιο «μεγάλος», γεμάτος ευκαιρίες για τους εργαζόμενούς της.

Με σύνθημά της το World Wide Open, η εταιρία αξιοποιεί σύγχρονες πλατφόρμες και τεχνολογίες, εκμεταλλεύεται την εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία στον τομέα των αεροπορικών εισιτηρίων και μέσα από μια data driven προσέγγιση κάνει τον κόσμο πιο μικρό για τους εκατομμύρια πελάτες που εξυπηρετεί, συνδέοντάς τους με τους προορισμούς των ονείρων τους. Τίποτα όμως από αυτά δεν θα μπορούσε να συμβαίνει αν δεν υπήρχαν οι άνθρωποι πίσω από την εταιρία. «Αν ρωτήσεις ανθρώπους εκτός εταιρίας μπορεί να μην έχουν ακούσει για την κουλτούρα μας αλλά όσοι έχει τύχει να συνεργαστούν με κάποιο τρόπο μαζί μας θα σου μιλήσουν για μια εταιρία με εξαιρετικό κλίμα και καταπληκτικούς ανθρώπους», περιγράφει χαρακτηριστικά ο Νικόλας Μπουντούρας HR Director της Ελλάδας. Για τους ανθρώπους αυτούς η εταιρία δημιουργεί έναν κόσμο γεμάτο ευκαιρίες γνώσης, δημιουργίας, εξέλιξης, σύνδεσης, ισορροπίας.

 

Etraveli Group: Παράθυρο στον κόσμο μέσα από το κέντρο της Αθήνας

 

Από τη μία, δύναμη της εταιρίας αποτελούν οι ξεχωριστές προσωπικότητες και τα διαφορετικά background και ταλέντα των εργαζόμενων της. Στα γραφεία της Αθήνας θα βρεις ανθρώπους ανοιχτούς, απο διαφορετικές εθνικότητες να μιλάνε και να εκφράζονται στη γλώσσα τους (και ναι, μπορεί να ακούσεις και 13 διαφορετικές γλώσσες να ομιλούνται ταυτόχρονα!), να αισθάνονται ο εαυτός τους. Από την άλλη, θα δεις επίσης ανθρώπους, από διαφορετικές ειδικότητες και ρόλους - IT, commercial, sales, finance, customer services -  ανεξαρτήτως ιεραρχικών επιπέδων, να γίνονται μια ομάδα γύρω από ένα κοινό σκοπό και αργότερα μέσα στη μέρα μια παρέα γύρω από έναν τουρνουά ποδοσφαίρου στο playstation. Και αυτό είναι ένα εξίσου αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας της.

 

Etraveli Group: Παράθυρο στον κόσμο μέσα από το κέντρο της Αθήνας

 

H επικοινωνία είτε με πελάτες, συνεργάτες είτε συναδέλφους από διαφορετικά μέρη του κόσμου είναι καθημερινό φαινόμενο. Αν είσαι ο τύπος που θα ήθελες να δουλεύεις από το κέντρο της Αθήνας για όλο τον κόσμο αυτή είναι μια εταιρία για εσένα. Αρκεί να είσαι και εσύ ανοιχτός, σε συνεχής προκλήσεις, σε νέες γνώσεις, σε νέες βελτιώσεις (και ας γίνει το λάθος, πώς αλλιώς θα μάθεις;), σε νέες ιδέες. Η Etraveli Group έχει στόχο να δημιουργεί προϋποθέσεις και ευκαιρίες για να μαθαίνεις συνεχώς και να εξελίσσεσαι. Είτε αυτό σημαίνει «χώρος» και «χρόνος» για να ψάχνεσαι είτε ειδικά σχεδιασμένα σεμινάρια και διαγωνισμοί καινοτομίας (Hackathon days). Στις ομάδες δε της εξυπηρέτησης πελατών, χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οτι επενδύει σημαντικά σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης διάρκειας σχεδόν 2 μηνών, δίνοντας χώρο στον κάθε νέο σύμβουλο να προσαρμοστεί κατάλληλα.

 

 

Φυσικά, η μάθηση και εξέλιξη έρχεται και μέσα από την καθημερινή τριβή και ανάληψη νέων καθηκόντων μέσα σε αυτή την εταιρία. Θα συναντήσεις πολλούς εργαζόμενους που θα σου μιλήσουν για τα πολλά χρόνια που είναι στην εταιρία, τις διαφορετικές αρμοδιότητες που ανέλαβαν στο διάστημα αυτό καθώς και για το πώς εξελίχθηκαν μέσα από αυτές. Πολλοί από αυτούς μας είπαν οτι δεν έχουν προλάβει να βαρεθούν ούτε στιγμή, μιας και η εταιρία μεγαλώνει συνεχώς κι αυτό είναι κάτι που δημιουργεί ολοένα νέες προκλήσεις και ευκαιρίες. Κι επειδή μια εικόνα ισοδυναμεί με 1000 λέξεις αλλά ένα βίντεο, με τους εργαζόμενους της εταιρίας να μιλάνε οι ίδιοι για εκείνη, ισοδυναμεί με πολλά περισσότερα, το παρακάτω βίντεο είναι ένας τρόπος να εισχωρήσουμε λίγο περισσότερο στον «ανοιχτό» κόσμο της Etraveli Group. Καλή απόλαυση.

 

 

 

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ