Δύο «πάρκα τσέπης» που κάνουν την Αθήνα πιο πράσινη

Δύο «πάρκα τσέπης» που κάνουν την Αθήνα πιο πράσινη

Η Nova και ο Δήμος Αθηναίων ένωσαν τις δυνάμεις τους για να υλοποιήσουν δύο βιοκλιματικά «πάρκα τσέπης» σε δύο γειτονιές της Αθήνας, στον Άγιο Αρτέμιο και τα Άνω Πατήσια.

ADVERTORIAL

 

Το χρώμα μιας πόλης το δίνουν πρώτα και κύρια οι άνθρωποί της αλλά και το πράσινο που ξεφυτρώνει σε διάφορες γωνιές της. Οι μικρές πράσινες οάσεις δροσιάς που συναντάμε σε διάφορα σημεία της πόλης μας είναι εκεί για να μας δίνουν κυριολεκτικά οξυγόνο αλλά και για να ομορφαίνουν το αστικό τοπίο, να κάνουν πιο ζωντανή κάθε διαδρομή ή βόλτα μας.

 

Ανάμεσα στους πολύβουους δρόμους της Αθήνας, δύο «πάρκα τσέπης» ξεφύτρωσαν πρόσφατα και για αυτό φρόντισε η Nova μαζί με τον Δήμο Αθηναίων. Έτσι, η εταιρεία που «έμαθε» το ίντερνετ και τη συνδρομητική τηλεόραση στους Έλληνες καταναλωτές, ένωσε τις δυνάμεις της με τις δημοτικές αρχές της πόλης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την Πόλη σου» για να δημιουργήσουν δύο λιλιπούτεια βιοκλιματικά πάρκα, ένα στον Άγιο Αρτέμιο (περιοχή γνωστή και ως Γούβα) και ένα ακόμα στα Άνω Πατήσια.

 

 

Μετά από 30 ημέρες εργασιών, η πόλη μέσα από αυτά τα δύο πάρκα τσέπης απέκτησε 420 επιπλέον τ.μ. πρασίνου, με περισσότερα από 600 νέα φυτά να έχουν φυτευτεί σε αυτά. Και φτιάχτηκαν με φροντίδα, ώστε οι επισκέπτες να απολαμβάνουν ακόμα περισσότερο την παραμονή τους σε αυτά. Και τα δύο πάρκα φωτίζονται με φωτοβολταϊκά πάνελ, ενώ στο πάρκο στα Άνω Πατήσια, υπάρχουν και μονόζυγα γυμναστικής, για όσους θέλουν να συνδυάσουν την επίσκεψή τους με λίγη άσκηση.

 

Κάθε μικρή ή μεγάλη παρέμβαση μετράει, για να κάνει την ποιότητα της ζωής μας καλύτερη. Η Nova το γνωρίζει καλά και θέλει να φροντίζει να αφήνει ένα θετικό αντίκτυπο στις κοινότητες που δραστηριοποιείται, με πρωτοβουλίες σαν αυτή. Κάτι που και ο ίδιος ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, θέλει να υπογραμμίσει, ευχαριστώντας και δημόσια την εταιρεία: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τη Nova, διότι χωρίς τη δική της συμβολή, δε θα μπορούσαμε να έχουμε αυτό το ιδανικό αποτέλεσμα -περισσότεροι ελεύθεροι χώροι και “οάσεις” πρασίνου για όλους τους Αθηναίους-  σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

 

 

Και η ίδια φυσικά η Nova και οι άνθρωποί της δεν ξεχνούν πως σημασία έχει πάντα ο άνθρωπος δίπλα μας. Το μαρτυρούν άλλωστε και τα λεγόμενα του CEO της Nova, Παναγιώτη Γεωργιόπουλου: «Η προσφορά στους γύρω μας δεν είναι μόνο πράξη ευθύνης, αλλά και πληρότητας για εμάς τους ίδιους. Χαιρόμαστε που ήμασταν σε θέση να προσφέρουμε αυτά τα επιμελώς σχεδιασμένα πάρκα στους πολίτες της Αθήνας. Οι εγκαταλελειμμένοι αυτοί χώροι μεταμορφώθηκαν σε κομψοτεχνήματα, δίνοντας ελπίδα και αυτοπεποίθηση ότι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε πολλά. Η Nova θα συνεχίσει να αναζητεί τέτοιες αξιόλογες προσπάθειες για να προσφέρει στους γύρω της».

 

Η Αθήνα μεταμορφώνεται, κάθε μέρα κι από λίγο. Εσείς πότε θα επισκεφθείτε τις δύο νέες, πράσινες γωνιές της Αθήνας;

 

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ