11 λόγοι που αγαπάμε τα Ben & Jerry’s

10 λόγοι που αγαπάμε τα Ben & Jerry’s

H Ben & Jerry’s είναι μια εταιρεία με μια σημαντική αποστολή: τη δημιουργία ευημερίας για όλους όσους συνδέονται μαζί της, από τους προμηθευτές, μέχρι τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους δικαιοδόχους, τους πελάτες, ακόμα και τους γείτονες.

ADVERTORIAL

Τα παγωτά Ben & Jerry's είναι αγαπητά σε όλο τον κόσμο και για αυτό υπάρχει λόγος.

 

Oι μοναδικές γεύσεις τους, τα ποιοτικά υλικά τους και οι αξίες που τα χαρακτηρίζουν είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που η δημιουργία των Ben Cohen και Jerry Greenfield έχει κατακτήσει μικρούς και μεγάλους. Τα Ben & Jerry's έχουν μια αποστολή η οποία χωρίζεται σε τρία βασικά μέρη, τα οποία αφορούν την οικονομία, την κοινωνία και την παραγωγή.

 

Οι λόγοι που αγαπάμε τα Ben & Jerry’s

 

Η ύπαρξη τους βασίζεται στη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, ενώ παράλληλα στοχεύουν στο να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο μέσα από τη βελτίωση της ποιότητας ζωής για όλους όσους συνδέονται με την παραγωγή ενός υπέροχου παγωτού άριστης ποιότητας. Κι όλα αυτά με απόλυτο σεβασμό στον πλανήτη και το περιβάλλον.

 

Οι λόγοι που αγαπάμε τα Ben & Jerry’s

 

Οι λόγοι που αγαπάμε τα Ben & Jerry's δεν είναι μόνο αυτοί. Όχι ότι είναι μόνο 10, όμως, μη σας ξεγελάει ο τίτλος. Απλά θα σας μιλήσουμε για 10 από αυτούς.

 

1. Παρότι η παραγωγή προϊόντων δημιουργεί απόβλητα, η Ben & Jerry's καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ελαχιστοποίηση του αρνητικού της περιβαλλοντικού αντίκτυπου.

 

2. Τρέφει σεβασμό για όλα τα άτομα εντός και εκτός της εταιρείας και για τις κοινωνίες στις οποίες ζουν.

 

Οι λόγοι που αγαπάμε τα Ben & Jerry’s

 

3. Αναγνωρίζοντας την οικονομική ανισότητα του ανθρώπινου πληθυσμού, προσπαθεί διαρκώς να δημιουργεί οικονομικές ευκαιρίες για όσους τις έχουν στερηθεί και να προωθεί νέα πρότυπα οικονομικής δικαιοσύνης που είναι βιώσιμα και μπορούν να αναπαραχθούν.

 

4. Τα υψηλής ποιότητας γαλακτοκομικά συστατικά που δημιουργούν τα παγωτά Ben & Jerry's, προέρχονται από οικογενειακές φάρμες. Γι' αυτό, η εταιρεία έχει δημιουργήσει το πρόγραμμα Caring Dairy™, ένα πρόγραμμα που βοηθά τους αγρότες να υιοθετήσουν πιο βιώσιμες πρακτικές στη φάρμα τους.

 

5. Όσο για τα αυγά που προμηθεύεται η εταιρεία για τα παγωτά της, προέρχονται από κότες σε φάρμες ελευθέρας βοσκής στις ΗΠΑ, πιστοποιημένες από τον Οργανισμό Certified Humane. Τα πρότυπα Certified Humane για τα αυγά ελευθέρας βοσκής διασφαλίζουν ότι οι κότες έχουν πρόσβαση σε υγιεινή, θρεπτική τροφή και καθαρό νερό, έχουν επαρκή χώρο για να αναπτύξουν φυσιολογική συμπεριφορά και πληρούν διάφορα άλλα κριτήρια που έχουν οριστεί από κτηνιάτρους.

 

Οι λόγοι που αγαπάμε τα Ben & Jerry’s

 

6. Τα λαχταριστά brownies που χρησιμοποιεί η Ben & Jerry's στο παγωτό της παράγονται σε ένα αρτοποιείο της Νέα Υόρκης, το Greystone Bakery, όπου η παραγωγή νόστιμων αρτοποιημάτων αποτελεί μέρος της κοινωφελούς αποστολής τους για την παροχή εργασίας και εκπαίδευσης σε κατοίκους με χαμηλά εισοδήματα του Yonkers στη Νέα Υόρκη.

 

7. Η εταιρεία υποστηρίζει τη Fairtrade (Δίκαιο και Αλληλέγγυο Εμπόριο), ένα παγκόσμιο κίνημα που προσπαθεί να διασφαλίσει ότι οι γεωργοί μικρής κλίμακας στις αναπτυσσόμενες χώρες μπορούν να τα καταφέρουν στην υπερ-ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά. 

 

8. Όλες οι επιχειρήσεις εκπέμπουν αέρια θερμοκηπίου ως αποτέλεσμα της λειτουργίας τους, το ίδιο συμβαίνει και στη Ben & Jerry’s. Η εταιρεία γνωρίζει το αποτύπωμα άνθρακα των δραστηριοτήτων της και προσπαθεί ενεργά να το μειώσει, ενώ αναφέρει την πρόοδό της σε αυτόν τον τομέα κάθε χρόνο.

 

9. Όσο για τη διαχείριση των αποβλήτων, η εταιρεία στέλνει τα μη χρήσιμα κατάλοιπα των γαλακτοκομικών προϊόντων από τα εργοστάσια του Vermont, πίσω σε δύο από τις φάρμες που την προμηθεύουν με φρέσκες πρώτες ύλες γαλακτοκομικών. Τα κατάλοιπα αυτά τοποθετούνται σε χωνευτές μεθανίου μαζί με άλλα αγροτικά κατάλοιπα - από αυτή τη διαδικασία παράγεται ενέργεια για να τροφοδοτηθούν οι φάρμες.  

 

Οι λόγοι που αγαπάμε τα Ben & Jerry’s

 

10. Μια από τις βασικές αρχές της Ben & Jerry’s είναι η υποστήριξη κοινωνικών ζητημάτων. Όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία: «Ένα είναι βέβαιο: δεν ντρεπόμαστε να μιλήσουμε, να πούμε την άποψή μας, να υπερασπιστούμε, να δημιουργήσουμε μία καμπάνια - ή ακόμα και μία γεύση - για να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία και να στηρίξουμε δράσεις για τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα που μας απασχολούν.» Εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις τρέχουσες πρωτοβουλίες της εταιρείας.

 

Οι λόγοι που αγαπάμε τα Ben & Jerry’s

 

 

Μάθετε περισσότερα για τα Ben & Jerry's εδώ και ακολουθήστε τα σε Facebook και Instagram.

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ