Ασφάλεια αυτοκινήτου και Roadtrip στο εξωτερικό

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για την ασφάλεια αυτοκινήτου και το roadtrip στο εξωτερικό

Η ασφαλιστική αγορά εξελίσσεται διαρκώς και το να βρει κανείς ασφάλεια αυτοκινήτου online, γίνεται μέσα σε 30’’ από την οθόνη κινητού ή υπολογιστή απλά με ένα κλικ στο Pricefox.gr.

ADVERTORIAL

Τα ταξίδια στο εξωτερικό με αυτοκίνητο δεν είναι απλά μια απόδραση από την καθημερινότητα αλλά μια εμπειρία ζωής. Για να εξασφαλίσει λοιπόν κάθε οδηγός πως το ταξίδι του δεν θα έχει δυσάρεστες εκπλήξεις, θα πρέπει πρώτα από όλα να είναι σίγουρος για την ασφάλεια του αυτοκινήτου του. Τι γίνεται όμως αν υπάρξει η άτυχη στιγμή και εμπλακούμε σε ένα τροχαίο ατύχημα;

 

Βεβαιώσου ότι έχεις τα Απαραίτητα Έγγραφα μαζί σου

 

Για ταξίδι σε ευρωπαϊκές χώρες είναι απαραίτητα τα τέσσερα παρακάτω έγγραφα για κάλυψη από ατυχήματα και ελέγχους. Τα έγγραφα αυτά είναι:

 

Σε όσους δεν έχει χρειαστεί να ταξιδέψουν στο εξωτερικό ίσως δεν είναι γνωστή η Πράσινη Κάρτα. Πρόκειται για το πιστοποιητικό διεθνούς ασφάλισης του αυτοκινήτου, που καλύπτει την αστική ευθύνη του οχήματος έναντι τρίτων σε περίπτωση που γίνει τροχαίο ατύχημα και όχι την ασφάλιση άλλων ζημιών όπως αν κλαπεί ή πάρει φωτιά το όχημα.

 

Ασφάλεια αυτοκινήτου και Roadtrip στο εξωτερικό

 

Προσοχή στις Εξαιρέσεις

* Για τις χώρες Ε.Ο.Χ (Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος: τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και Νορβηγία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν) και για την Ελβετία, δεν είναι απαραίτητο να έχει ένας οδηγός τη Πράσινη Κάρτα, πρέπει όμως το ασφαλιστήριο συμβόλαιο να έχει γραμμένα όλα τα απαραίτητα στοιχεία με λατινικούς χαρακτήρες.
 

* Σε περίπτωση ατυχήματος εντός της Βαλκανικής χερσονήσου (Ρουμανία, FYROM, Αλβανία) παύει να ισχύει η διαδικασία του φιλικού διακανονισμού και η αποζημίωση θα πρέπει να διεκδικηθεί από την ασφαλιστική της εκάστοτε χώρας που συνέβη το ατύχημα.

 

Εξασφάλισε την Οδική Βοήθεια που σε Καλύπτει στο Εξωτερικό

 

Επειδή κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού υπάρχει και η πιθανότητα να δημιουργηθεί κάποια βλάβη, ή να χρειαστεί μια αλλαγή λάστιχου, μια πραγματικά χρήσιμη κάλυψη για έναν οδηγό είναι η κάλυψη της οδικής βοήθειας. Η συγκεκριμένη κάλυψη ισχύει σε όποια χώρα της Ευρώπης και αν ταξιδέψει ένας οδηγός και συμβεί βλάβη ή ατύχημα. Πιο συγκεκριμένα η οδική βοήθεια καλύπτει τα παρακάτω:

 

  • Επιτόπια επισκευή αυτοκινήτου και εξυπηρέτηση στο σημείο ακινητοποίησης
  • Μεταφορά του αυτοκινήτου σε συνεργείο της περιοχής (μετακίνηση όσες φορές χρειαστεί)
  • Επαναπατρισμός του αυτοκινήτου εντός και εκτός της Ελλάδας
  • Παροχή βοήθειας σε περίπτωση έλλειψης καυσίμου και απώλειας κλειδιών
  • Κάλυψη εξόδων διαμονής και επιστροφής στον τόπο μόνιμης διαμονής
  • Φύλαξη του οχήματος σε περίπτωση που το συνεργείο είναι κλειστό
     

Αν ωστόσο ένας οδηγός αποφασίσει να μην αγοράσει ασφάλεια αυτοκινήτου με οδική βοήθεια πριν το ταξίδι του, σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη σε περίπτωση που χρειαστεί οδική βοήθεια.

 

Ασφάλεια Αυτοκινήτου -Οδική Βοήθεια - Πράσινη Κάρτα με ένα Κλικ


Η ασφαλιστική αγορά εξελίσσεται διαρκώς και το να βρει κανείς ασφάλεια αυτοκινήτου online, γίνεται μέσα σε 30'' από την οθόνη κινητού ή υπολογιστή απλά με ένα κλικ στο Pricefox.gr. Μια από τις πιο γνωστές εταιρείες οδικής βοήθειας η Mapfre παρέχει ένα από τα πιο ολοκληρωμένα πακέτα οδικής βοήθειας στην αγορά. Το Pricefox συνεργάζεται με την Mapfre παρέχοντας στους καταναλωτές οδική βοήθεια, μόνο με 1,67€ το μήνα.

 

Η έκδοση της πράσινης κάρτας γίνεται δωρεάν και μπορεί να εκδοθεί ακόμη και την ίδια μέρα. Οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι του Pricefox.gr είναι στην διάθεση των καταναλωτών 24/7, ώστε να τους δώσουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες τόσο για την έκδοση πράσινης κάρτας όσο και για να λύσουν οποιαδήποτε απορία έχουν για το συμβόλαιο τους ή σε περίπτωση που προκύψει κάποιο ατύχημα.

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ