Το νέο MG3 Hybrid+ είναι γεννημένο best-seller

Το νέο MG3 Hybrid+ είναι γεννημένο best-seller

Με υβριδική τεχνολογία, 195 ίππους και τιμή από 19.950 ευρώ, το νέο MG3 Hybrid+ μας συστήθηκε επί ελληνικού εδάφους.

 

Ήταν Σεπτέμβριος του 2023, όταν ο Όμιλος Συγγελίδη ανακοίνωνε ότι επαναφέρει την MG Motor στην Ελλάδα. Μία ιστορική μάρκα, η οποία πλέον ανήκει στον κινέζικο Όμιλο SAIC, ωστόσο έχει διαγράψει πορεία σχεδόν ενός αιώνα στην ιστορία της αυτοκίνησης.

Το comeback της MG στη χώρα μας ήταν εμφατικό, καθώς με την φιλοσοφία «value for money», τις ιδιαίτερα δελεαστικές τιμές των μοντέλων της, τον υπερπλήρη εξοπλισμό και την 7ετή εργοστασιακή τους εγγύηση, έχει καταφέρει να κερδίσει την εκτίμηση του ελληνικού κοινού μέσα σε 8 περίπου μήνες.

 

Το νέο MG3 Hybrid+ είναι γεννημένο best-seller

 

Σε αυτό το πλαίσιο, η MG παρουσίασε το MG3 Hybrid+ σε πανευρωπαϊκή εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Πρόκειται για ένα 5θυρο hatchback, με μήκος 4,11 μέτρων, το οποίο εφοδιάζεται με ένα υβριδικό σύνολο 195 ίππων και ετοιμάζεται να ταράξει τα νερά στην κατηγορία «B».

Δυναμικό και μοντέρνο εντός και εκτός

Σχεδιαστικά, το εμπρός μέρος ξεχωρίζει με τον δυναμισμό που προσδίδει στο νέο μοντέλο, ενώ οι διαστάσεις του «μαρτυρούν» ένα σχετικά ευρύχωρο εσωτερικό, το οποίο ισχύει και στην πράξη όπως διαπιστώσαμε. Επιπλέον, ο χώρος των αποσκευών προσφέρει χωρητικότητα 241 λίτρων.

 

Το νέο MG3 Hybrid+ είναι γεννημένο best-seller

 

 

Πίσω από το τιμόνι, μία ψηφιακή οθόνη 7 ιντσών καλύπτει όλες τις ανάγκες πληροφόρησης του οδηγού, ενώ στο κέντρο του ταμπλό, κυριαρχεί η οθόνη αφής των 10,25 ιντσών του συστήματος infotainment. Τα βασικά στοιχεία εξοπλισμού περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων δορυφορική πλοήγηση, δυνατότητα σύνδεσης smartphone μέσω Apple CarPlay/Android Auto κ.α.

 

Το νέο MG3 Hybrid+ είναι γεννημένο best-seller

 

Με υβριδική τεχνολογία και 195 ίππους

Το MG3 Hybrid+ εφοδιάζεται με κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων, ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, με συνολική ισχύ 195 ίππων και μέση κατανάλωση στα 4,4 λίτρα/100 χιλιόμετρα. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 1,83 kWh, αρκετά μεγάλη για υβριδικό, το οποίο σημαίνει ότι αυξάνει την αυτονομία στην ηλεκτρική κίνηση, ειδικά όταν κινείσαι εντός πόλης, ενώ για το 0-100 χιλιόμετρα/ώρα απαιτούνται 8 δευτερόλεπτα. Στο δρόμο το MG3 Hybrid+ αποδείχτηκε σβέλτο και παιχνιδιάρικο, ενώ σε ότι αφορά το υβριδικό σύνολο, 5 είναι τα σενάρια λειτουργίας του:

  • EV: Λειτουργεί μόνο με ηλεκτρική ενέργεια, για όσο διάστημα το επιτρέπει η φόρτιση.
  • Σε σειρά: Ο κινητήρας λειτουργεί για την παραγωγή ενέργειας, η οποία τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα για κίνηση.
  • Σε σειρά και φόρτιση: Ο κινητήρας τροφοδοτεί με ενέργεια τον ηλεκτροκινητήρα, ενώ ταυτόχρονα φορτίζει και τη μπαταρία όταν έχει χαμηλή στάθμη ενέργειας.
  • Κίνηση και φόρτιση: Η ισχύς του κινητήρα καταλήγει στους τροχούς, ενώ ταυτόχρονα φορτίζεται και η μπαταρία μέσω της γεννήτριας.
  • Παράλληλη: Τόσο ο κινητήρας όσο και ο ηλεκτροκινητήρας κινούν τους τροχούς.

 

Το νέο MG3 Hybrid+ είναι γεννημένο best-seller

 

Οι τιμές του MG3 Hybrid+ είναι οι εξής:

  • MG3 Hybrid+ Excite: Από 20.450 ευρώ
  • MG3 Hybrid+ Exclusive: Από 21.450 ευρώ
  • MG3 Hybrid+ Luxury: Από 22.950 ευρώ

Να σημειωθεί ότι για την περίοδο λανσαρίσματος (μέχρι τέλος Ιουλίου), ισχύει έκπτωση 500 ευρώ άνα έκδοση, το οποίο σημαίνει ότι η βασική έκδοση ξεκινάει από τα 19.950 ευρώ.

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Scroll to top icon