Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΚΟΣΜΟΣ

Οι Hipsters πέθαναν, έρχονται οι Yuccies

Εσείς πόσο καλά γνωρίζετε την πολλά υποσχόμενη γενιά των δημιουργικών millennials;.

 

 

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά: τι σημαίνει ‘Yuccies’. Ο όρος, όπως εμφανίζεται στο άρθρο του David Infante στο Mashable, φιλοδοξεί να περιγράψει τους ‘Young Urban Creatives’. Οι yuccies, είναι παιδιά της πόλης, κατέχουν την δύναμη της μόρφωσης και πρόσφατα επαναστάτησαν στο κατεστημένο κυνηγώντας τα όνειρά τους μέσα από δημιουργικές επιχειρήσεις. Η επιτυχής έκδοση της μερίδας των ανθρώπων που τα τελευταία χρόνια δημιουργεί start-ups και ένα σωρό φινιρισμένα επιχειρηματικά projects, αυτοί είναι οι yuccies.

 

Σύμφωνα με τον συντάκτη του συγκεκριμένου άρθρου, οι hipsters πέθαναν όταν έγιναν αντικείμενο του εταιρικού marketing, όταν έγιναν mainstream και μέρος μιας βιομηχανίας. Οι yuccies, από την άλλη, είναι η ‘αστική φυλή’ που μεσουρανεί στο μεταίχμιο του hipster και του ‘γιάπη’. Είναι λιγότερο χύμα από τους hipster και περισσότερο cool από τον παραδοσιακό γιάπη. Οι yuccies θέλουν να έχουν την δημιουργικότητα του πρώτου και την επιτυχία του δεύτερου. Οι yuccies όμως δεν φύτρωσαν σε μια νύχτα. Το 2014 ένας οδηγός σχετικά με τα Hipster Επιχειρηματικά Μοντέλα, ήταν στην ουσία o πρώτος πλήρης οδηγός στο lifestyle των yuccies.

 

Οι yuccies είναι κατά κανόνα μια τάξη προνομιούχα: είχε την πολυτέλεια να επιλέξει ποιες μάχες θα δώσει και από μικρή ηλικία απέφυγε τις δυσκολίες. Από εκεί προκύπτει και ο κυνισμός που χαρακτηρίζει τόσο πολύ αυτή την κάστα.

 

Οι yuccies είναι κατά κανόνα μια τάξη προνομιούχα: είχε την πολυτέλεια να επιλέξει ποιες μάχες θα δώσει και από μικρή ηλικία απέφυγε τις δυσκολίες. Από εκεί προκύπτει και ο κυνισμός που χαρακτηρίζει τόσο πολύ αυτή την κάστα. Ένα άλλο χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης τάξης είναι το πόσο ανάγκη έχει την αναγνώριση μέσα από τα social media. Οι yuccies είναι τέκνα των κοινωνικών δικτύων και της εικόνας. Ποστάρουν για να βρουν την επιβεβαίωση από τους συνομηλίκους, τους γονείς και τους followers τους, ακόμα και αν αυτοί τους κράζουν ανά διαστήματα.

 

Συσπειρώνονται με άλλους δημιουργικούς συνομηλίκους που έχουν γνωρίσει σε συνέδρια, κύκλο φίλων ή απλά networking και ξεκινούν την πρωτότυπη επιχείρησή τους. Επιχειρήσεις που ασχολούνται με πολύχρωμες κάλτσες, organic τσίπουρο, video games για άτομα με αναπηρίες, διοργάνωση μυστικών events, όλα είναι δεκτά αρκεί να είναι καινοτόμα, θελκτικά και εφικτά...
Συσπειρώνονται με άλλους δημιουργικούς συνομηλίκους που έχουν γνωρίσει σε συνέδρια, κύκλο φίλων ή απλά networking και ξεκινούν την πρωτότυπη επιχείρησή τους. Επιχειρήσεις που ασχολούνται με πολύχρωμες κάλτσες, organic τσίπουρο, video games για άτομα με αναπηρίες, διοργάνωση μυστικών events, όλα είναι δεκτά αρκεί να είναι καινοτόμα, θελκτικά και εφικτά...

 

Η πορεία των yuccies προς την ολοκλήρωση των ονείρων τους, που μπορούν να συνοψιστούν στο δίπολο ‘δημιουργικότητα και λεφτά’, μπορεί να ακολουθήσει διάφορα μονοπάτια. Πολλοί από αυτούς, στα είκοσί και κάτι τους, ακολουθούν τον δρόμο της παραδοσιακής εργασίας σε επιχειρήσεις, χωρίς να εκμεταλλεύονται στο έπακρο την δημιουργική τους φύση. Μετά από κάποιο διάστημα όμως, αποφασίζουν να ακολουθήσουν το κάλεσμα της φύσης τους, συσπειρώνονται με άλλους δημιουργικούς συνομηλίκους που έχουν γνωρίσει σε συνέδρια, κύκλο φίλων ή απλά networking και ξεκινούν την πρωτότυπη επιχείρησή τους. Επιχειρήσεις που ασχολούνται με πολύχρωμες κάλτσες, organic τσίπουρο, video games για άτομα με αναπηρίες, διοργάνωση μυστικών events, όλα είναι δεκτά αρκεί να είναι καινοτόμα, θελκτικά και εφικτά. Νέες τεχνολογίες, DIY επιχειρηματικότητα και εξειδικευμένο (niche) marketing είναι τα εργαλεία εκείνα που κάνουν τους yuccies, επίκαιρους, δυνάμει πετυχημένους και εύστοχους παίκτες του παιχνιδιού των επιχειρηματικών εντυπώσεων. Οι yuccies θέλουν να δουλεύουν για τις δικές τους ιδέες και να ζουν από αυτές, όσο τρελές και αν ακούγονται. Η μετάβαση από το οκτάωρο μιας συμβατικής δουλειάς σε μια αυτοφυή επιχείρηση είναι η νέα ελευθερία της γενιάς των millennials.

22 σχόλια
Ταξινόμηση:
Προηγούμενα 12 Επόμενα
avatar
Ανώνυμος/η 10.6.2015 | 23:21
σε ποιον πλανητη ζει αυτη η φυλη? γιατι στην ελλαδα βλεπω παντου ανεργα παιδια με μεταπτυχιακα
kavouki kavouki 10.6.2015 | 23:58
κι όμως, ζουν ανάμεσα μας!
avatar coffeespoon 11.6.2015 | 10:21
στην ελλαδα ζει η φυλη ανεργα παιδια που πηραν το πτυχιο τους με σκονακια και αντιγραφη
avatar
Ανώνυμος/η 11.6.2015 | 17:10
εγω σκονακια και αντιγραφη τα κομματοσκυλα θυμαμαι να εκαναν και να μη πατανε σε διαλεξη . και ειναι ολοι με δουλεια και σε υψηλα ποστα σημερα. FACT.
avatar Nick the Geek 11.6.2015 | 00:15
Έμπαινε γιούτσο έμπαινε...
los pollos los pollos 11.6.2015 | 03:06
Κάθε 5 χρόνια αλλάζουμε την ταμπέλα που χαρακτηρίζει τους ευκατάστατους 20something, αυτήν δηλαδή που αντικαθιστά την λέξη "νάρκισσος"...
Vernedead Vernedead 11.6.2015 | 04:35
Οι yuccies είναι κατά κανόνα μια τάξη προνομιούχα: είχε την πολυτέλεια να επιλέξει ποιες μάχες θα δώσει και από μικρή ηλικία απέφυγε τις δυσκολίες. Πηγή: www.lifo.gr

Και αυτό τώρα είναι κάτι που παρουσιάζεται σαν ριζοσπαστικό και επαναστατικό,έτσι;Δηλαδή η συντήρηση ποια θα ήταν;Παίρνω τσεκούρι και καθαρίζω όσους δεν μου δίνουν λεφτά και προσοχή;
avatar Guardian 11.6.2015 | 12:37
Συντήρηση θα ήταν να τρώνε τα λεφτά του μπαμπά τους και να χαζολογάνε στην οικογενειακή τους επιχείρηση, χωρίς να τολμήσουν να φτιάξουν ποτέ τίποτα δικό τους, χωρίς να δοκιμαστούν σε τίποτε και χωρίς να χρειαστεί να συνεργαστούν με κανέναν
Vernedead Vernedead 11.6.2015 | 20:49
Αχ τι ωραία τι καλά.Ένα μάτσο πλουσιόπαιδα κατάφεραν να γίνουν successfull businessmen.Τι επίτευγμα ω θεοί!Μιλάμε δεν το έχω ξανακούσει πότε στην ζωή μου!Βέβαια το δικό τους που φτιάξανε είχαν την δυνατότητα να το φτιάξουν λόγω των λεφτών του μπαμπά,αλλά αυτό δεν το θίγουμε.Για αυτό επέλεξα το συγκεκριμένο κομμάτι από το άρθρο.
avatar Dimitris1111 11.6.2015 | 08:42
"Θέλω να γίνω σαν Αμερικάνος, μ'αρέσει στα κρυφά κι ο Μητροπάνος"
Ο εξαιρετικός στίχος του Τζ. Πανούση ωχριά μπροστά στις λέξεις:

ORGANIC ΤΣΙΠΟΥΡΟ

avatar poul 11.6.2015 | 08:46
Καλώς τα παιδιά 3-0...Τελικα από τότε που τους μάγκες τους πάτησε το τραίνο έχουμε πήξει στους...(βάλτε ότι θέλετε μην το κόψει η λογοκρισία)
avatar
Ανώνυμος/η 11.6.2015 | 15:46
ποζεραδες
avatar
Ανώνυμος/η 11.6.2015 | 10:21
Αυτοί θα έχουν μουστάκι;
avatar
Ανώνυμος/η 11.6.2015 | 17:11
δεν ξερω, παντως ο καθενας θα εχει μια start up .
xouftalo xouftalo 11.6.2015 | 11:49
Τόση κουβέντα για να εξηγήσει ο συντάκτης ότι τέρμα το μούσι, τώρα μόνο μουστάκι τσιγκελωτό με μαντέκα. (οι hipsters πέθαναν όταν έγιναν mainstream; ΧΑ!)
avatar
Ανώνυμος/η 11.6.2015 | 19:54
Αμάν πια με τις ταμπέλες! Κάθε φορά που κάποιος βάζει μια ταμπέλα το κάνει για να πουλήσει το προϊόν καλύτερα.
marie_57 marie_57 6.7.2015 | 20:19
φυσικά.. και τα χωρίς-δική-τους-προσωπικότητα-ζώα, όπως πάντα, τσιμπάνε!
Προηγούμενα 12 Επόμενα
 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΠΡΟΣΦΑΤΑ