[ Από την Άλκηστη Γεωργίου ]

 

Ο Ρώσος street artist που ειδικεύεται στην τέχνη του υπαίθριου installation, Timofey Radya, έγινε ευρύτερα γνωστός τον περασμένο Μάιο, όταν κέρδισε το πρώτο βραβείο του ετήσιου Νεοϋορκέζικου Art Fair, Cutlog, για την παρακάτω εγκατάσταση, που σχολιάζει την σχέση των ολοένα και βιαιότερων ομάδων καταστολής της Ρωσίας με την συντηρητική κυβέρνηση Πούτιν.

 

Ασπίδες αστυνομικών  στηρίζουν έναν.. θρόνο.
Ασπίδες αστυνομικών στηρίζουν έναν.. θρόνο.

 

Για το καινούριο του project, ο Radya και η ομάδα του δημιουργήσανε έξι γιγάντια πορτρέτα Ρώσων στρατιωτών που πολέμησαν και έχασαν τη ζωή τους κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Πρόκειται για τους Fedor Spekhov, τον συνταγματάρχη Formichev, τον λοχία Serebrjakov, τον αντιστράτηγο Α. Markov, και δύο ακόμα άγνωστους στρατιώτες.

 

Ο Radya βρήκε τις φωτογραφίες τους σε  ένα βιβλίο με αρχειοθετημένα έγγραφα και φωτογραφίες που χρονολογείται από την εποχή του Πολέμου.

 

 

 

Έπειτα, τοποθέτησε προσεκτικά υφάσματα από καραβόπανα με στρατηγικό τρόπο πάνω σε ξύλινους καμβάδες, τους οποίους και έβαλε  στη συνέχεια φωτιά χρησιμοποιώντας βόμβες μολότοφ.

 

 

 

 

 

Από τους  καμένους καμβάδες  ξεπρόβαλαν τα πορτρέτα  των στρατιωτών, τα οποία τοποθετήθηκαν τελικά όλα μαζί, σαν συνολικό project υπό τον τίτλο "Eternal Fire", στους τοίχους ενός εγκαταλελειμμένου νοσοκομείου όπου στεγάζονταν τραυματίες κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[ via ]