Το True Detective σε απλές, κατανοητές εικόνες

Το True Detective σε απλές, κατανοητές εικόνες Facebook Twitter
0

Αν δυσκολεύεστε να παρακολουθήσετε την πορεία του True Detective μην ανησυχείτε: τώρα υπάρχει ένα σάιτ που τακτοποιεί το θέμα. Ο Nigel Evan Dennis, ένας καλλιτέχνης από το Σικάγο με το ψευδώνυμο Electric Heat, έχει σχεδιάσει δύο σελίδες που εξηγούν τους χαρακτήρες, την πλοκή και τα βασικά σημεία της σειράς μέσα από απλές και κατανοητές εικονογραφήσεις. Οι χαρακτήρες κατατάσσονται σε κατηγορίες 'νεκρός/ζωντανός' και 'καλός/κακός/μάλλον κακός/δεν είναι βέβαιο'. Η εικονογράφηση είναι πλήρης για τον πρώτο κύκλο ενώ για τον δεύτερο που παρακολουθούμε τώρα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα.

 

Αν πάλι θέλετε να παρακολουθήσετε όλα όσα κυκλοφορούν στο internet γύρω από το νέο κύκλο True Detective τότε ακολουθείστε το άκρως ενημερωμένο hashtag #TrueDetectiveGR. Και αν αυτό δεν είναι αρκετό τότε NovaBox+. Δείτε ξανά και ξανά κάθε λεπτομέρεια με τον εξελιγμένο αποκωδικοποιητή για να μη σας ξεφύγει τίποτα.

 

Το True Detective σε απλές, κατανοητές εικόνες Facebook Twitter

Το True Detective σε απλές, κατανοητές εικόνες Facebook Twitter

Το True Detective σε απλές, κατανοητές εικόνες Facebook Twitter

Το True Detective σε απλές, κατανοητές εικόνες Facebook Twitter

 

Το καρτούν-έμπνευση του True Detective;

Τον Ιούνιο του 2005 ξεκίνησε το καρτούν για ενηλίκους 12 Oz Mouse, το οποίο κράτησε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2006. Η σειρά μεταδιδόταν σχεδόν στη 1 τη νύχτα, και σύμφωνα με το Wikipedia, η υπόθεση ήταν η εξής:

Η σειρά είναι για τη ζωή ενός ποντικού που λέγεται Mouse Fitzgerald, με χαϊδευτικό 'Fitz', που του αρέσει η μπύρα και παγιδεύεται σε έναν κόσμο κατασκοπείας, αγάπης και παράξενων υποθέσεων. Ο Fitz ανακτά τα γεγονότα της ζωής του και θυμάται ότι είχε μια γυναίκα και ένα παιδί που έχουν χαθεί. Αυτό τον κάνει να αναζητά απαντήσεις για το παρελθόν του και τις σκοτεινές δυνάμεις που μοιάζουν να διαμορφώνουν τον κόσμο.


Ο Fitz υποψιάζεται μια σκοτεινή συνομωσία που εξελίσσεται στα σπλάχνα της πόλης μέσα από τις πράξεις τεσσάρων ηρώων να ελέγξουν τον χρόνο και την πραγματικότητα. Ο Fitz έχει τη βοήθεια του Stoned Peanut Cop και άλλων, και μαζί μπλέκονται σε μάχες με πυροβολισμούς, ενώ παράλληλα προσπαθούν να λύσουν μυστήριους γρίφους. Στη σειρά εμφανίζονται επίσης μερικές 'υποσυνείδητες' εικόνες που κρατούν δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια σημαντικών σκηνών, όπως νεκροκεφαλές, φίδια με μουστάκια και ανθρώπους που ουρλιάζουν.


Εκτός από την περιγραφή, που έχει αρκετές ομοιότητες με το True Detective, κι ενώ η αισθητική του 12 Oz Mouse είναι πολύ διαφορετική, η αναλογία συνεχίζεται και στους διαλόγους/μονολόγους, που είναι γεμάτοι με ατάκες που θυμίζουν τον Ραστ ή την Ani Bezzerides.

Επειδή όμως τίποτα δεν είναι σαν το αυθεντικό, συνεχίζουμε το ραντεβού μας με τε ολοκαίνουργια επεισόδια της σειράς αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema, κάθε Κυριακή στις 4 μετά τα μεσάνυχτα αλλά και οποιαδήποτε άλλη στιγμή , μέσα από τον εξελιγμένο αποκωδικοποιητή εγγραφής NovaBox+.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ