Σήμερα 8 Ιανουαρίου ο David Bowie έχει γενέθλια και γίνεται 66 χρονών. Αποφάσισε να τα γιορτάσει ανακοινώνοντας την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ -το πρώτο εδώ και 10 χρόνια! Θα έχει τίτλο The Next Day και την παραγωγή την έχει κάνει ο σχεδόν μόνιμος συνεργάτης του Tony Visconti. Ταυτόχρονα κυκλοφόρησε και το πρώτο σινγκλ του δίσκου. Είναι το Where Are We Now?


Ένα αργό και πολύ συγκινητικό κομμάτι που μοιάζει να νοσταλγεί την περίοδο 1976-79 που ο Bowie έζησε και ηχογράφησε κάποιους από τους καλύτερούς του δίσκους στο Βερολίνο. Στους στίχους του κομματιού άλλωστε αναφέρονται διάφορα γνωστά σημεία της πόλης.

 

Το βίντεοκλίπ σκηνοθέτησε ο νεοϋρκέζος εικαστικός Tony Oursler.

 

 

Κάποιος έγραψε στα σχόλια:

I'm just blown away. How good can you be in just one lifetime.

 

----

 

Ένα τραγούδι από το άλμπουμ του Low, το πρώτο της τριλογίας του Βερολίνου. 

 

 


Επίσης ένα καταπληκτικό ντοκιμαντέρ για την ζωή και την καριέρα του Bowie, με συνεντεύξεις από τον ίδιο, την γυναίκα του Iman και ανθρώπων που έχουν συνεργαστεί μαζί του, μεταξύ των οποίων είναι οι Iggy Pop, Moby και Trent Reznor.

 

 


Και για το τέλος ένα τραγούδι που ταιριάζει πολύ με τον καιρό των τελευταίων ημερών, ειδικά εδώ στην Θεσσαλονίκη.

 

 


Το νέο άλμπουμ του Bowie θα κυκλοφορήσει στις 11 Μαρτίου και θα περιέχει 14 τραγούδια ενώ η Deluxe Version του 17. Υπομονή λοιπόν για δύο μήνες ακόμα. Ως τότε χρόνια πολλά David!

 

 

#####