Το Πόλλυ στο Μεταξουργείο

Το Πόλλυ στο Μεταξουργείο Facebook Twitter
Η γοητευτική σάλα του Πόλλυ με τα ξύλινα τραπέζια, τις ρετρό αφίσες και τις ωραίες μουσικές...
0


Το μπιστρό Polly Maggoo στο Μεταξουργείο είναι το όνειρο ζωής του Γιώργου Ηλιού, που όταν πριν από χρόνια ζούσε στο Παρίσι, γνώρισε τα μπιστρό και αγάπησε την κουζίνα τόσο, ώστε βρέθηκε να σπουδάζει σε σπουδαία σχολή μαγειρικής. Οι εικόνες, οι εμπειρίες και οι γεύσεις πυροδότησαν πριν από έξι χρόνια τη δημιουργία του Polly Maggoo με τα νόστιμα πιάτα και τις ωραίες μουσικές. Ωστόσο, ο Γιώργος είναι πνεύμα ανήσυχο και αποφάσισε να ανοίξει έναν καινούργιο, δημιουργικό κύκλο στο μαγαζί του. «Αλλαγή προσέγγισης, πιο κοντά στις ελληνικές γεύσεις. Προσφέρω φαγητό σε προσιτές τιμές. Δημιουργώ στην κουζίνα μου, χρησιμοποιώντας τις παιδικές αναμνήσεις». Καθισμένοι στη γοητευτική σάλα του Πόλλυ (πλέον) με τα ξύλινα τραπέζια, τις ρετρό αφίσες και τις ωραίες μουσικές, αφήνουμε την αύρα του Μεταξουργείου να μας αγκαλιάσει. Δεν προσδοκούσαμε την έκσταση, θέλαμε, απλώς, τρεις φίλες να ξανασμίξουμε μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Είχαμε πολλά να πούμε.

Το Πόλλυ στο Μεταξουργείο Facebook Twitter
Η ψητή πατάτα νοστίμευε πολύ με το καλής ποιότητας βούτυρο που την αγκάλιαζε

Τελικά, οι μεζέδες του Γιώργου έστρεφαν τη συζήτηση στα πιάτα που τσιμπολογούσαμε. Στην αρχή δοκιμάσαμε από τη λίστα με τα ελληνικά τυριά το αρσενικό Νάξου με την πλούσια γεύση. Μετά, στο τραπέζι προσγειώθηκε το πιάτο-υπογραφή του Γιώργου Ηλιού, η σπυρωτή φακή με σχοινόπρασο, που στην κορυφή της φιγουράριζε ένα αυγό ποσέ (€9). Ήταν μαγειρεμένη σωστά –να κρατάει λίγο–, με το αυγό να της δίνει πόντους νοστιμιάς. Γεύση ξεχωριστή, που μαρτυράει πόσο καλή αίσθηση της ζωής έχει ο μάγειρας. Τη σαλάτα με το λάχανο, τις σταφίδες Κορίνθου και τη λεπτοκομμένη μαριναρισμένη πανσέτα συμπλήρωνε μια έντεχνα φτιαγμένη βινεγκρέτ από ελαιόλαδο, λευκό ξίδι, μουστάρδα Dijon και λίγο ξινόμηλο, που η γεύση και το άρωμά της έμειναν ανεξίτηλα πάνω της, χωρίς λιπαρό ίχνος. Η γαλλική τεχνική υπάρχει στα πιάτα, το αποτέλεσμα όμως δεν σε βγάζει έξω από τα ελληνικά σύνορα. Η ψητή πατάτα νοστίμευε πολύ με το καλής ποιότητας βούτυρο που την αγκάλιαζε και στη συνέχεια η φάβα που προσγειώθηκε στο τραπέζι είχε απαλή υφή και πλούσια γεύση. Τα συνοδευτικά τσιγαριαστά βλίτα συναγωνίζονταν στη γεύση το ροδοψημένο θράψαλο (€11,20) με την τραγανή υφή και τη ζουμερή σάρκα. Φύγαμε με τη χαρακτηριστική και αγαπημένη γεύση του γλυκού κουταλιού βύσσινου που στόλιζε μια καλοφτιαγμένη πανακότα (€4), με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουμε σύντομα στο φιλόξενο μπιστρό.

Πόλλυ, Λεωνίδου 80 & Σαλαμίνος, Μεταξουργείο, 210 5241120

 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια Ελλάδα γεμάτη αρνί, μέσα από τα μάτια δύο Αγγλίδων το 1892

Nothing Days / Μια Ελλάδα γεμάτη αρνί, μέσα από τα μάτια δύο Αγγλίδων το 1892

Στο τέλος του 19ου αιώνα δύο Αγγλίδες ταξιδεύουν μόνες στην Ελλάδα και καταγράφουν στο βιβλίο τους αρχαία μνημεία και δύσκολους δρόμους, αλλά και ό,τι φτάνει στο τραπέζι τους: αρνί, ρετσίνα, μαγειρίτσα, γλυκό του κουταλιού και γεύματα που συχνά τις αφήνουν άφωνες.
M. HULOT
Αυτά είνα τα καλύτερα σορμπέ της Αθήνας

Γεύση / Αυτά είνα τα καλύτερα σορμπέ της Αθήνας

Φτιαγμένο από φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς ή σοκολάτα, το σορμπέ είναι η νέα τάση που αποκτά φανατικούς. Αν ανήκεις σε εκείνους που δεν καταλαβαίνουν πώς γίνεται να επιλέγεις μια γεύση φρούτου αντί για ένα παρφέ σοκολάτα, αυτή η λίστα θα σε πείσει.
ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
Ένα κρασί για κάθε σταθμό της «Οδύσσειας»

Το κρασί με απλά λόγια / Ένα κρασί για κάθε σταθμό της «Οδύσσειας»

Από τη Θράκη έως την Ιθάκη, ακολουθούμε τα βήματα του Οδυσσέα μέσα από επιλεγμένα ελληνικές και μεσογειακές ετικέτες, αντλώντας έμπνευση από τον μύθο και τη νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το εστιατόριο Plateia στο resort Sandblu Santorini

Γεύση / Sandblu Santorini: Αίσθηση αυθεντικής φιλοξενίας

Το πολυτελές resort με την υπέροχη θέα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη γαστρονομία, συνδυάζοντας την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική με σύγχρονες γραμμές, εμπνευσμένες από το ηφαιστειακό ανάγλυφο και το μοναδικό φως του νησιού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Με το Εξώτικα στο Ζάππειο η Αθήνα αποκτά το πρώτο της cool μπαρ πάρκου

Γεύση / Με το Εξώτικα στο Ζάππειο η Αθήνα αποκτά το πρώτο της cool μπαρ πάρκου

Στο σημείο που η κίνηση της λεωφόρου Αμαλίας συναντά τον Εθνικό Κήπο ένα καινούργιο feelgood στέκι προσφέρει εκτός από ωραία πιάτα και προσεγμένα ποτά, την δροσιά και την χαλαρή αίσθηση του πάρκου.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ