Το Πόλλυ στο Μεταξουργείο

Το Πόλλυ στο Μεταξουργείο Facebook Twitter
Η γοητευτική σάλα του Πόλλυ με τα ξύλινα τραπέζια, τις ρετρό αφίσες και τις ωραίες μουσικές...
0


Το μπιστρό Polly Maggoo στο Μεταξουργείο είναι το όνειρο ζωής του Γιώργου Ηλιού, που όταν πριν από χρόνια ζούσε στο Παρίσι, γνώρισε τα μπιστρό και αγάπησε την κουζίνα τόσο, ώστε βρέθηκε να σπουδάζει σε σπουδαία σχολή μαγειρικής. Οι εικόνες, οι εμπειρίες και οι γεύσεις πυροδότησαν πριν από έξι χρόνια τη δημιουργία του Polly Maggoo με τα νόστιμα πιάτα και τις ωραίες μουσικές. Ωστόσο, ο Γιώργος είναι πνεύμα ανήσυχο και αποφάσισε να ανοίξει έναν καινούργιο, δημιουργικό κύκλο στο μαγαζί του. «Αλλαγή προσέγγισης, πιο κοντά στις ελληνικές γεύσεις. Προσφέρω φαγητό σε προσιτές τιμές. Δημιουργώ στην κουζίνα μου, χρησιμοποιώντας τις παιδικές αναμνήσεις». Καθισμένοι στη γοητευτική σάλα του Πόλλυ (πλέον) με τα ξύλινα τραπέζια, τις ρετρό αφίσες και τις ωραίες μουσικές, αφήνουμε την αύρα του Μεταξουργείου να μας αγκαλιάσει. Δεν προσδοκούσαμε την έκσταση, θέλαμε, απλώς, τρεις φίλες να ξανασμίξουμε μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Είχαμε πολλά να πούμε.

Το Πόλλυ στο Μεταξουργείο Facebook Twitter
Η ψητή πατάτα νοστίμευε πολύ με το καλής ποιότητας βούτυρο που την αγκάλιαζε

Τελικά, οι μεζέδες του Γιώργου έστρεφαν τη συζήτηση στα πιάτα που τσιμπολογούσαμε. Στην αρχή δοκιμάσαμε από τη λίστα με τα ελληνικά τυριά το αρσενικό Νάξου με την πλούσια γεύση. Μετά, στο τραπέζι προσγειώθηκε το πιάτο-υπογραφή του Γιώργου Ηλιού, η σπυρωτή φακή με σχοινόπρασο, που στην κορυφή της φιγουράριζε ένα αυγό ποσέ (€9). Ήταν μαγειρεμένη σωστά –να κρατάει λίγο–, με το αυγό να της δίνει πόντους νοστιμιάς. Γεύση ξεχωριστή, που μαρτυράει πόσο καλή αίσθηση της ζωής έχει ο μάγειρας. Τη σαλάτα με το λάχανο, τις σταφίδες Κορίνθου και τη λεπτοκομμένη μαριναρισμένη πανσέτα συμπλήρωνε μια έντεχνα φτιαγμένη βινεγκρέτ από ελαιόλαδο, λευκό ξίδι, μουστάρδα Dijon και λίγο ξινόμηλο, που η γεύση και το άρωμά της έμειναν ανεξίτηλα πάνω της, χωρίς λιπαρό ίχνος. Η γαλλική τεχνική υπάρχει στα πιάτα, το αποτέλεσμα όμως δεν σε βγάζει έξω από τα ελληνικά σύνορα. Η ψητή πατάτα νοστίμευε πολύ με το καλής ποιότητας βούτυρο που την αγκάλιαζε και στη συνέχεια η φάβα που προσγειώθηκε στο τραπέζι είχε απαλή υφή και πλούσια γεύση. Τα συνοδευτικά τσιγαριαστά βλίτα συναγωνίζονταν στη γεύση το ροδοψημένο θράψαλο (€11,20) με την τραγανή υφή και τη ζουμερή σάρκα. Φύγαμε με τη χαρακτηριστική και αγαπημένη γεύση του γλυκού κουταλιού βύσσινου που στόλιζε μια καλοφτιαγμένη πανακότα (€4), με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουμε σύντομα στο φιλόξενο μπιστρό.

☛ Πόλλυ, Λεωνίδου 80 & Σαλαμίνος, Μεταξουργείο, 210 5241120

 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Nolan αλλάζει διεύθυνση. Πρώτες εικόνες από το νέο εστιατόριο

Γεύση / Το Nolan αλλάζει διεύθυνση. Πρώτες εικόνες από το νέο εστιατόριο

Δέκα χρόνια μετά το άνοιγμά του, ένα από τα πιο πετυχημένα εστιατόρια της Αθήνας, αποχαιρετά τη Βουλής και ετοιμάζεται να μετακομίσει λίγα τετράγωνα παρακάτω, παραμένοντας στην ίδια γειτονιά.
THE LIFO TEAM
«Η παραγγελία σου ετοιμάζεται»: Πώς το ντελίβερι έγινε εξάρτηση;

Living / «Η παραγγελία σου ετοιμάζεται»: Πώς το ντελίβερι έγινε εξάρτηση;

Τεμπελιά ή έλλειψη χρόνου; Πώς το ντελίβερι άλλαξε τις διατροφικές μας συνήθειες, τι ρόλο έπαιξε η πανδημία στην καθιέρωσή του, τι παραγγέλνουμε εκτός από φαγητό και τι αποκαλύπτει για τον σύγχρονο τρόπο ζωής.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Αυτά είναι τα microbreweries της Ελλάδας

Γεύση / Η Ελλάδα στον αφρό: 18 μικροζυθοποιίες που αλλάζουν τον χάρτη της μπίρας

Από τη Μάνη μέχρι την Ικαρία και από τη Σαντορίνη μέχρι την Καβάλα, μιλήσαμε με τους Έλληνες μικροπαραγωγούς που δημιουργούν με πάθος και μεράκι τοπικές ετικέτες που αξίζει να δοκιμάσεις.
ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΑΓΚΡΑΤΙ

Γεύση / 10 μαγαζιά στο Παγκράτι όπου πάντα κάτι καλό παίζει

Ναπολιτάνικες πίτσες, ελληνικές γεύσεις, λαχταριστά μπέργκερ, κρέατα στα κάρβουνα, βραδινά κοκτέιλ και παγωτό για γλυκό φινάλε: πάντα βρίσκουμε αφορμές να βγούμε για φαγητό και ποτό σε μια από τις πιο κουλ γειτονιές του κόσμου.
THE LIFO TEAM
12 νέα και (πολύ) ωραία τυλιχτά

Γεύση / 12 νέα σουβλατζίδικα με το καλύτερο τυλιχτό της πόλης

Ξέχνα τις πατάτες και τις μεγάλες πίτες. Από το κέντρο της Αθήνας μέχρι τον Πειραιά και τα προάστια, καινούργια στέκια ξαναδίνουν στο πιο αγαπημένο ελληνικό street food τη γεύση και τον χαρακτήρα που είχε παλιά.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Είναι superfood το παντζάρι;

Ψυχή & Σώμα / Είναι superfood το παντζάρι; Ένας γιατρός απαντά

Αξίζει μια μόνιμη θέση στο πιάτο μας το κατακόκκινο λαχανικό ή είναι ένας ακόμα διατροφικός μύθος; Γιατί το προτιμούν οι αθλητές, ποια τα οφέλη για την καρδιά, τους μυς, τον εγκέφαλο και το συκώτι, αλλά και τι πρέπει να προσέχουμε στην κατανάλωσή του; Ο δρ Στέλιος Πανταζής εξηγεί τι ισχύει πραγματικά.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ
Ο τρύγος του 2026: Μια χρονιά με γέλια και κλάματα

Το κρασί με απλά λόγια / Ο τρύγος του 2026: Μια χρονιά με γέλια και κλάματα

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές περιοχές της χώρας; Από την Κρήτη μέχρι τη Δράμα και από τη Νεμέα μέχρι τη Σαντορίνη, οι Έλληνες οινοποιοί περιγράφουν την εμπειρία τους.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
27+1 μέρη που ξέρουν από καλό καφέ

Γεύση / 27+1 μέρη που ξέρουν από καλό καφέ

Από κλασικά καφεκοπτεία μέχρι νέα, μοντέρνα στέκια, με φρεσκοκαβουρδισμένους specialty καφέδες: όλα τα coffee spots στην πόλη που αντιμετωπίζουν κάθε φλιτζάνι σαν μικρή ιεροτελεστία και παίρνουν την αγαπημένη μας συνήθεια στα σοβαρά.
THE LIFO TEAM
Οι συλλεκτικές γεύσεις του καλοκαιριού

Γεύση / Αθερίνες, πεταλίδες, φούσκες: Για λίγη ακόμα γεύση τρικυμίας στα χείλη

Θαλασσινά εδέσματα και εξαιρετικοί μεζέδες που φυλούν κάτι από το καλοκαίρι που πέρασε και θυμίζουν στον ουρανίσκο μια νοστιμιά που θέλει να ξαναδοκιμάσει: αθερινόπιτα, πατελιοκεφτέδες, θαλάσσιες ανεμώνες τηγανητές.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ