ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

TheTrashCenter*

Facebook Twitter
0

 Κοιτάζοντας το παρακάτω απόσπασμα από την εκπομπή Μες τη καλή χαρά του τηλεοπτικού σταθμού Alpha δε χρειάζεται να είσαι κομματικά βαμμένος σε παπαρήγειες αποχρώσεις ούτε να εκστασιάζεσαι με τους τσιπρέικους βοστρύχους για να σου ανέβει το αίμα στο κεφάλι.

Αρκεί να έχεις διατηρήσει κάποια ψήγματα κοινής λογικής και στοιχειώδους αισθητικής και θα ανέβει μόνο του. Θα μου πείς πως αν είσαι 20sthing και έχεις μεγαλώσει θεωρώντας όλη αυτή την τηλεοπτική trash λουστραρισμένη πανίδα σχεδόν φυσιολογικό πράγμα είναι λίγο δύσκολο αλλά ποτέ δεν είναι αργά για να απεξαρτηθείς.

Το internet πάντως μπορεί να σε βοηθήσει στη πορεία απεξαρτησής σου από την τοξική ελληνική ιδιωτική τηλεόραση η οποία ήταν που ήταν το βλαχολαχανιασμένο νεόπλουτο καλυβάκι του κάθε λαμόγιου με απωθημένα, τώρα με τη κρίση και την έλλειψη μπάτζετ έχει γίνει για τα καλά ο θρίαμβος του πρόζακ για την υπνωτισμένη (και άνεργη) πλειοψηφία.

Είχαν καλέσει λοιπόν στην εκπομπή τους τον ηθοποιό Μάριο Αθανασίου και αφού περιστράφηκαν για κανά μισάωρο στη γνωστή ροζ θεματολογία "πες μου που πας-τι κάνεις-με ποιάν είσαι" κτλ ο ηθοποιός προφανώς κουρασμένος προσπάθησε κάπως να γυρίσει τη συζήτηση θέτωντας προβοκατόρικα στη ροζ ομήγυρη το θέμα της απεργίας στη Χαλυβουργική. 

Θά ήθελα να ήμουν μέσα στο studio να δω live τη παγωμάρα και την στιγμιαία έκπληξη στα μάτια τους (καθώς και τις φωνάρες που θα πέφτανε στο ακουστικό των παρουσιαστών από το κοντρόλ) πριν αλλάξουν πανικόβλητοι θέμα. Ούτε για 30 δευτερόλεπτα δε τον άφησαν τον καψερό μετά από αυτό να ολοκληρώσει και αφού έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια η κόρη του Φρέντυ Γερμανού να επαναφέρει τη συζήτηση στα ροζ μονοπάτια της. Ο χρόνος του Αθανασίου είχε μόλις λήξει.

Έχω γράψει και παλιότερα γιατί θεωρώ πως η ιδιωτική τηλεόραση έτσι άναρχα (και χωρίς νόμιμες άδειες) όπως δομήθηκε τις 2 τελευταίες δεκαετίες συνέβαλε με τον τρόπο της καθοριστικά στη χρεοκοπία. Δεν χρειάζεται να είσαι πυρηνικός επιστήμονας για να καταλάβεις με τι τρισάθλια υλικά οι καναλάρχες έφτιαξαν μιαν ολόκληρη πολιτικοδιαφημιστική αγορά, πως διαμόρφωσαν συνειδήσεις και πως μανιπιουλάρουν σύμφωνα με τις επιδιώξεις τους τις καταστάσεις. Ακόμα και τώρα που είναι βουτηγμένοι στα χρέη.

Θεωρώ πως και να τους σαρκάσεις δεν έχει κανένα νόημα πια γιατί έχει λήξει το prime time τους. Όλοι αυτοί είναι ο παλιός σάπιος κόσμος που βουλιάζει. Διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες και τα λουστραρισμένα αλλά trash τσιράκια τους.

Σε 10 χρόνια όλα θα είναι διαφορετικά αν θέλω να σκεφτώ αισιόδοξα. Γιατί αλλιώς μαύρο φίδι που μας έφαγε.

bonustrack



Διάφορα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ