Δεν τραγουδούσα καλά, ούτε έπαιζα κιθάρα. Έπρεπε να βρεθεί ένας άλλος τρόπος για να γίνω rock star. Έτσι το μποξ έμοιαζε η ιδανική λύση

 

 «Δεν μπορείς να πας πουθενά με το μόντελινγκ. Δεν είναι μια καριέρα με διάρκεια, έτσι θα πρέπει να κάνεις κάτι άλλο, εκτός εάν είσαι η Kate Moss» λέει ο Charlie Himmelstein στην τελευταία του συνέντευξη στο PAPER. Ακούγεται σαν βετεράνος στον κόσμο του μόντελινγκ που ψάχνει το επόμενο βήμα του. Στην πραγματικότητα είναι μόλις 24 και ποζάρει ως μοντέλο τα τελευταία τρία χρόνια. Και τότε πως πρόλαβε να ωριμάσει τόσο γρήγορα χωρίς να θολώσει το μυαλό του από τα φλας των φωτογράφων για το i-D, το Interview και το Glamour; Η απάντηση βρίσκεται κάπου αλλού. Σε ένα άλλο χώρο που όχι απλά η ωραία εμφάνιση δεν εισιτήριο αλλά μπορείς να την χάσεις με μια λάθος κίνηση: Στον κόσμο του underground box.

 

Ο Charlie Himmelstein θα βρεθεί στον κόσμο του μποξ σε ηλικία 11 ετών με παρότρυνση των γονιών του, επειδή έμπλεκε συχνά σε καβγάδες στους δρόμους. Στο μποξ θα βρει τον τρόπο με τον οποίο θα γινόταν αυτό που σκέφτηκε για πρώτη φορά σε ηλικία 9 ετών, όταν ο πατέρας του τον πήρε μαζί του σε μια συναυλία των Rolling Stones: Ένας rock star.

 

«Δεν τραγουδούσα καλά, ούτε έπαιζα κιθάρα. Έπρεπε να βρεθεί ένας άλλος τρόπος για να γίνω rock star. Έτσι το μποξ έμοιαζε η ιδανική λύση» θυμάται όταν τον ρωτούν για τα χρόνια που ξεκινούσε το σκληρό άθλημα. Η πρώτη ήττα σε σχολικούς αγώνες αντί να τον πτοήσει θα τον πεισμώσει. Aκόμα και σήμερα θυμάται ότι τον προσφωνούσαν Mick Jagger σε εκείνους τους αγώνες, από τη γλώσσα σήμα- κατατεθέν των Rolling Stones που έχει χτυπήσει στο μπράτσο του. Και αυτό του έδινε την δύναμη παρά τα χτυπήματα να συνεχίσει.

 

Παράλληλα με την καθημερινή σκληρή προπόνηση στο μποξ θα δουλεύει τα πρωινά ως νηπιαγωγός(!). Κάποια στιγμή σε ένα ασανσέρ μια τυχαία πρόταση που του γίνεται θα αλλάξει για πάντα την ζωή του. Ο Himmelstein λέει «ναι» στην συμμετοχή του στο δεύτερο Friday Night Throwdown της Νέας Υόρκης και αυτό είναι η αρχή μιας ανοδικής πορείας για τον εικοσάχρονο Νεοϋορκέζο.

 

 

 
 
 

 

Τo Friday Night Throwdown ήταν για χρόνια μια από τις «ένοχες απολαύσεις» της Νέας Υόρκης. Σε αποθήκες του Manhattan και αργότερα στην Chinatown, οι αγώνες μποξ ανάμεσα σε μοντέλα και βετεράνους μποξέρ συγκέντρωναν το πιο όμορφο πλήθος της πόλης. Ένα κοινό που το αποτελούσαν μοντέλα - φίλες των πυγμάχων, φωτογράφοι όπως ο Steven Klein, promoters και νεαρόκοσμος που ήθελε να περάσει καλά πίνοντας φτηνή μπύρα, απολαμβάνοντας το θέαμα και ακούγοντας μουσική. Στους αγώνες αυτούς εύκολα κάποιος μπορούσε να κολλήσει τις ταμπέλες «model boxing» ή ακόμα και το ειρωνικότερο «The model fight club» όταν δεν τους έχει παρακολουθήσει ποτέ. Όμως τα χτυπήματα όπως και τα αποτελέσματα των αγώνων ήταν πραγματικά. O Himmelstein θα βρεθεί εκεί χωρίς να ξέρει περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Θυμάται την έκπληξη του όταν είδε ότι όλοι οι συμμετέχοντες ήταν εμφανίσιμοι άντρες που πάλευαν με βετεράνους μποξέρ. Θα κάνει ένα μπαράζ από νίκες σε αυτούς τους αγώνες, θα καθιερωθεί το παρατσούκλι του «Charlie The rockstar» και εκεί θα τον ανακαλύψουν τα λαγωνικά της μόδας.

 

 

Τα χτυπήματα στο πρόσωπο δεν τον φοβίζουν. Όταν μια φορά βρέθηκε με μαυρισμένο μάτι οι προτάσεις για φωτογραφήσεις από τα περιοδικά έπεφταν βροχή. Περισσότερο τον ανησυχεί τώρα μήπως τραυματίσει τα δάχτυλα του. Τα τελευταία χρόνια παράλληλα με το μποξ και το μόντελινγκ, ασχολείται με την φωτογραφία. Φωτογραφίζοντας για το Interview ανακάλυψε την μούσα του, το τοπ model Ashley Smith. Είναι μαζί τους τελευταίους μήνες και όσοι τους ακολουθούν στο instagram ανακαλύπτουν ένα ζευγάρι που εκτός από ομορφιά διαθέτει και χιούμορ.

 

 
 
 
 
 

 

«Η πρόκληση για τον Charlie είναι να μην έχει την κατάληξη του Ίκαρου. Να μην κάψει τα φτερά του» είχε δηλώσει πριν μερικά χρόνια η Michelle Groskopf, σκηνοθέτης ενός ντοκιμαντέρ για τον πυγμάχο και το τον προπονητή του Leon Taylor, θρυλική μορφή του μποξ την δεκαετία του εβδομήντα. Μέχρι στιγμής οι φόβοι της δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Ο Charlie Himmelstein πετάει στο σωστό ύψος.

 

ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΙΣ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Δείτε τις φωτογραφικές δουλειές του στο site του