Οι ομάδες καλλιτεχνών τσίρκου που περιόδευαν πριν το 1914 ήταν λίγες, αλλά τότε ήταν η χρυσή τους εποχή. Οι σκηνές φωτιζόταν από φλόγες και ο ηλεκτρισμός άρχισε να γίνεται κοινός το 1920. Οι φωτογραφίες αυτές βγήκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε εξωτερικούς χώρους. Όλες βγήκαν κατά πάσα πιθανότητα κατά την επίσκεψη του τσίρκου Duffy's Circus στην πόλη Strabane της Βόρειας Ιρλανδίας, το 1911.


Το Duffy's Circus δημιουργήθηκε το 1890 από τον John Duffy που πέθανε το 1909. Όταν η ομάδα έφτασε στη Strabane, ήταν υπό τη διεύθυνση της χήρας Annie. Ένας από τους γιους του John Duffy, ο James, παντρεύτηκε τη Lena Kayes, κόρη του William Kayes, ο οποίος ήταν διευθυντής του διάσημου Buff Bill American Circus που έκανε περιοδείες στην Ιρλανδία πριν και μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το Canadian Circus του Ned Hanneford λειτούργησε για ένα χρόνο στην Ιρλανδία, το 1916. Ήταν γνωστό για τα λιοντάρια του και για τις 'αρκούδες που μιλούν'.


Οι φωτογραφίες είναι του H.F. Cooper. Ο Herbert Cooper γεννήθηκε στο Hammersmith του Λονδίνου το 1874 και έφτασε στην πόλη Strabane λίγο πριν το ξέσπασμα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Εκεί ανέλαβε το φωτογραφικό στούντιο του J. Burroughs.