Πριν από αρκετούς μήνες διάβασα σε μια εφημερίδα της Θεσσαλονίκης μια ολοσέλιδη καταχώρηση των Goody's που ξεμπρόστιαζε πρώην μαγαζιά Goody's στην πόλη που είχαν χάσει πλέον το δικαίωμα να ονομάζονται Goody's.

 

Με λίγα λόγια, κάποια απ' τα καταστήματα που είχαν πάρει το franchise σταμάτησαν να αγοράζουν προϊόντα απ' την εταιρία των Goody's και στην ουσία πουλούσαν τα ίδια προϊόντα με φτηνότερα υλικά αγορασμένα από αλλού. Το αποτέλεσμα; Πουλούσαν τα ίδια φαγητά με πολύ φτηνότερες τιμές. 

 

Η επίσημη Goody's ξεμπρόστιαζε τα εν λόγω καταστήματα και έλεγε (στην ολοσέλιδη καταχώρηση) πως δεν πρέπει να ξαναπάμε στα εν λόγω 5-6 μαγαζιά γιατί δεν είναι αυθεντικά και πως η δικαιοσύνη θα επιληφθεί σύντομα.

 

Κατά σύμπτωση, ένα απ' τα πλαστά Goody's που ξεμπροστιάστηκαν ήταν δίπλα στο σπίτι του μπαμπά μου, στη Ροτόντα. Το κατάστημα της Αγίου Δημητρίου συνέχισε για μήνες να γράφει με μεγάλα γράμματα GOODY'S πράγμα που πάντα με μπέρδευε. 

 

 

 

Τις προάλλες αποφάσισα να το επισκεφτώ. Δεν λέγόταν πια GOODY'S. H ταμπέλα του (που έγραφε την λέξη goody's) ήταν σβηστή, όμως, ελαφρώς παραπλανητικά, το παλιό όνομα φαινόταν ξεκάθαρα, ακόμα. 

 

Καινούριο όνομα δεν υπήρχε. 

 

Μπαίνοντας στο μαγαζί όλα θύμιζαν την παλιότερη κατάσταση, ακόμα και οι ήχοι - ήταν το MAD αυτό που ακούγαμε απ' τα ηχεία. 

 

 

 

Ο μη υποψιασμένος πελάτης μπορεί να μη πρόσεχε καμία διαφορά. Θα ζητούσε ένα τσίζμπεργκερ, ένα πρεμιέρ αλλαντικών, ή ένα mayo classic, και θα του τα έφτιαχναν. 

 

Το προσεκτικό μάτι όμως θα πρόσεχε την παντελή έλλειψη λογοτύπου. Ακόμα και στον κατάλογο, δεν υπήρχε κανένα όνομα μαγαζιού. Τα προσφερόμενα φαγητά ήταν τα ίδια (σαφώς φτηνότερα) αλλά με πιο γενικόλογα ονόματα, για να μην υπάρξει θέμα copyright. 

 

 

 

 

 

Μια άλλη διαφορά με παλιά; Το μαγαζί ήταν άδειο. Ήμουν ο μόνος πελάτης και έφαγα ένα μεγάλο μπέργκερ και μία pitta pitta χοιρινό (αν και λεγόταν κάπως αλλιώς, νομίζω Πίτα Χοιρινό). 

 

Είχα καιρό να φάω Goody's ή fake Goody's και δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Αν το Goody's δεν χρησιμοποιεί τα πιο εκλεκτά gourmet υλικά (πράγμα λογικό: μιλάμε για φαστ φουντ), δεν τολμώ να φανταστώ τι χρησιμοποιεί το μαγαζί-αντίγραφή των Goody's.

 

 

 

Οι γεύσεις ήταν λίγο περίεργες, αλλά τολμώ να πω ότι είχα πιεί αρκετό κρασί προηγούμενως (αυτό με ώθησε να βγω προς αναζήτηση γευστικού -έστω και ανθυγιεινού- φαγητού), οπότε έφαγα τα πάντα πριν προλάβω να καταλάβω τίποτα. 

 

Εικάζω ότι ακόμα θα αναρωτιούνται οι δύο και μοναδικοί εργαζόμενοι τι στο διάολο θα έκανα τις φωτογραφίες που, αγνοώντας τους ολοκληρωτικά, τραβούσα συνεχώς. Εκτός αν διαβάζουν το LIFO.GR...

 

 

 
time for keftedakia...