Η εμπειρία μου στο fake εστιατόριο των Goody's

Η εμπειρία μου στο fake εστιατόριο των Goody's Facebook Twitter
51
Η εμπειρία μου στο fake εστιατόριο των Goody's Facebook Twitter

Πριν από αρκετούς μήνες διάβασα σε μια εφημερίδα της Θεσσαλονίκης μια ολοσέλιδη καταχώρηση των Goody's που ξεμπρόστιαζε πρώην μαγαζιά Goody's στην πόλη που είχαν χάσει πλέον το δικαίωμα να ονομάζονται Goody's.

Με λίγα λόγια, κάποια απ' τα καταστήματα που είχαν πάρει το franchise σταμάτησαν να αγοράζουν προϊόντα απ' την εταιρία των Goody's και στην ουσία πουλούσαν τα ίδια προϊόντα με φτηνότερα υλικά αγορασμένα από αλλού. Το αποτέλεσμα; Πουλούσαν τα ίδια φαγητά με πολύ φτηνότερες τιμές. 

Η επίσημη Goody's ξεμπρόστιαζε τα εν λόγω καταστήματα και έλεγε (στην ολοσέλιδη καταχώρηση) πως δεν πρέπει να ξαναπάμε στα εν λόγω 5-6 μαγαζιά γιατί δεν είναι αυθεντικά και πως η δικαιοσύνη θα επιληφθεί σύντομα.

Κατά σύμπτωση, ένα απ' τα πλαστά Goody's που ξεμπροστιάστηκαν ήταν δίπλα στο σπίτι του μπαμπά μου, στη Ροτόντα. Το κατάστημα της Αγίου Δημητρίου συνέχισε για μήνες να γράφει με μεγάλα γράμματα GOODY'S πράγμα που πάντα με μπέρδευε. 

Η εμπειρία μου στο fake εστιατόριο των Goody's Facebook Twitter

Τις προάλλες αποφάσισα να το επισκεφτώ. Δεν λέγόταν πια GOODY'S. H ταμπέλα του (που έγραφε την λέξη goody's) ήταν σβηστή, όμως, ελαφρώς παραπλανητικά, το παλιό όνομα φαινόταν ξεκάθαρα, ακόμα. 

Καινούριο όνομα δεν υπήρχε. 

Μπαίνοντας στο μαγαζί όλα θύμιζαν την παλιότερη κατάσταση, ακόμα και οι ήχοι - ήταν το MAD αυτό που ακούγαμε απ' τα ηχεία. 

Η εμπειρία μου στο fake εστιατόριο των Goody's Facebook Twitter

Ο μη υποψιασμένος πελάτης μπορεί να μη πρόσεχε καμία διαφορά. Θα ζητούσε ένα τσίζμπεργκερ, ένα πρεμιέρ αλλαντικών, ή ένα mayo classic, και θα του τα έφτιαχναν. 

Το προσεκτικό μάτι όμως θα πρόσεχε την παντελή έλλειψη λογοτύπου. Ακόμα και στον κατάλογο, δεν υπήρχε κανένα όνομα μαγαζιού. Τα προσφερόμενα φαγητά ήταν τα ίδια (σαφώς φτηνότερα) αλλά με πιο γενικόλογα ονόματα, για να μην υπάρξει θέμα copyright. 

Η εμπειρία μου στο fake εστιατόριο των Goody's Facebook Twitter
Η εμπειρία μου στο fake εστιατόριο των Goody's Facebook Twitter

Μια άλλη διαφορά με παλιά; Το μαγαζί ήταν άδειο. Ήμουν ο μόνος πελάτης και έφαγα ένα μεγάλο μπέργκερ και μία pitta pitta χοιρινό (αν και λεγόταν κάπως αλλιώς, νομίζω Πίτα Χοιρινό). 

Είχα καιρό να φάω Goody's ή fake Goody's και δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Αν το Goody's δεν χρησιμοποιεί τα πιο εκλεκτά gourmet υλικά (πράγμα λογικό: μιλάμε για φαστ φουντ), δεν τολμώ να φανταστώ τι χρησιμοποιεί το μαγαζί-αντίγραφή των Goody's.

Η εμπειρία μου στο fake εστιατόριο των Goody's Facebook Twitter

Οι γεύσεις ήταν λίγο περίεργες, αλλά τολμώ να πω ότι είχα πιεί αρκετό κρασί προηγούμενως (αυτό με ώθησε να βγω προς αναζήτηση γευστικού -έστω και ανθυγιεινού- φαγητού), οπότε έφαγα τα πάντα πριν προλάβω να καταλάβω τίποτα. 

Εικάζω ότι ακόμα θα αναρωτιούνται οι δύο και μοναδικοί εργαζόμενοι τι στο διάολο θα έκανα τις φωτογραφίες που, αγνοώντας τους ολοκληρωτικά, τραβούσα συνεχώς. Εκτός αν διαβάζουν το LIFO.GR...

 

Η εμπειρία μου στο fake εστιατόριο των Goody's Facebook Twitter
time for keftedakia...

51

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

8 σχόλια
Και επειδή περι αυτού του ομίλου ο λόγος, προχθές στα φαντάζομαι γνήσια Goody's-Flocafe που βρίσκονται κοντα στο δακτυλίδι στην Κηφισίας, υπήρχε σε εξέλιξη διαμαρτυρία των εργαζομενων στα Flocafe οι οποίοι ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους. Δεν δικαιολογείται λοιπόν να πληρώνουμε ως καταναλωτές τα κέρατά μας για το εγκεκριμένο από τον ΕΦΕΤ, (junk), food της συγκεκριμένης αλυσίδας και αυτή με τη σειρά της να αφήνει απλήρωτο το προσωπικό.
Οποιος εχει φαει αληθινο κρεας ξερει πολυ καλα οτι στα Goody's σου δινουν κατι αλλο, το οποιο η περιεκτικότητα του σε κρεας κυμαίνεται σε 5-10%. Για αυτο μην λεμε για ποιοτητα στα Goody's γτ ειναι ανύπαρχτη. Καλυτερη ποιοτητα εχουν τα γυραδικα!
το μπιφτέκι του Goody's αν δεν κάνω λάθος είναι από σόγια. Θυμάμαι είχα πάει Σαρακοστή (!) στα Goody's και η κοπέλα στο ταμείο μου είπε πως θεωρητικά μπορώ γιατί είναι από σόγια..
Έ και να κρατάς το franchise και να κάνεις του κεφαλιού σου δε γίνεται. Πάντως ανάλογα στην Αθήνα σε Palmie Bistro και Ice Grill που έφυγαν από το franchise είδα κατακόρυφη πτώση ποιότητας και πελατείας.
Να κανουν μειωσεις στους μισθους των εργαζομενων ξερουν, να παιρνουν royalties απο τους franchisers επισης ξερουν, να μειωσουν το ποσοστο κερδος τους ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ μακρια απο το αγιο δισκοποτηρο!Οταν πηγα goodys τελευταια φορα ειχα ξοδεψει κοντα 10 ευρω μονος μου χωρις να το καταλαβω, δεν το πιστευα!Ευτυχως ανοιξε κοντα στη σχολη μου burgerαδικο που ζυμωνει το μππιφτεκι ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ εχει το cheese 2 ευρω και ενα σωρο αλλα μεχρι 3 ευρω το πολυ και πατατες κομενες στο χερι με δικες του σως που κανει 1.8 ευρω και παιζει και ωραια μουσικη!
δεν θα πω ονομα ειναι ομως στην Αθηνα επι της Κολοκοτρωνη κοντα στο υψος της πλατειας Καρυτση (υπαρχουν παρα πολλα καταστηματα με γρηγορο φαγητο εκει αλλα πιστευω θα καταλαβεις ποιο λεω)
ναι είναι ωραίο το burger-άδικο που λες αλλά πόσο καλύτερο θα ήταν αν ο τύπος στο ταμείο ήταν ελάχιστα ευγενικός (δεν έχω απαιτήσεις για περισσότερο) και αν έκοβε αποδείξεις. 3 φορές έχω πάει, δεν έχει κόψει ποτέ απόδειξη και την μία φορά που τη ζητήσαμε μόνο που δεν μας έβρισε.
Πουλούσαν τα ίδια φαγητά με πολύ φτηνότερες τιμές;;;; Δε νομίζω. Απλώς επέλεξαν άλλους προμηθευτές (φτηνότερους) και οι τιμές έμειναν οι ίδιες! Άρα περισσότερα χρήματα στηντσέπη τους. Και κάτι ακόμα: ο επίσημος προμηθευτής είναι υποχρεωμένος να τηρεί κάποια standards ποιότητας γιατί ελέγχεται συνεχώς από τον ΕΦΕΤ κλπ. Οι νέοι προμηθευτές τα τηρούν; Δεν υποστηρίζω την Goody's αλλά το όλο θέμα είναι λίγο εναντίον του καταναλωτή νομίζω. Και καμία έκπτωση στην τιμή, και μη ελεγμένη ποιότητα (εκτός αν ισχύει κάτι διαφορετικό που δεν το γνωρίζω) και αποσιώπηση του γεγονότος. Στο εσωτερικό των καταστημάτων δεν έχουν αλλάξει και πολλά και είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι δεν είσαι σε εστιατόριο της γνωστής αλυσίδας (αυτό θεωρείται παραπλάνηση καταναλωτή;)
Το μονα που ξερω εγω ειναι οτι τα Γκουντις ειναι πανακριβα για την ποιοτητα που προσφερουν. Ενα φαστ φουντ, ασφαλως και δεν περιμενεις να εχει ποιοτητα, περιμενεις ομως και χαμηλες τιμες. Οταν η σαλατα Σιζαρς εχει σχεδον 6 ευρω για να την παρεις σπιτι, δεν μπορει να θεωρειται οικονομικο. Το αλλο αξιοσημειωτο βεβαια γεγονος, ειναι οτι οι "εξαθλιωμενοι" Ελληνες του 2013 φαινεται να κανουν ουρες για να αγορασουν σκουπιδια και να τα πληρωσουν και πανακριβα. Βαριουνται προφανως να φανε σπιτι τους μια υγειηνοτατη μακαροναδα που θα τους κοστισει 1 με 2 ευρω και προτιμουν να αγορασουν την ετοιματζιδικη(για οσους δεν το εχουν προσεξει, το μιγμα σαλτσας ειναι ετοιμο στο σακουλακι...)πληρωνοντας 6 και 7 ευρω στο φαστφουνταδικο!! Τοκ τοκ, ειναι τρελοι αυτοι οι Ελληνες...
Καλα δεν τα λες και πανακριβα.. Ακριβα γι αυτο που προσφερουν ειναι αλλα για σκεψου τις τιμες που εχουν τα simply burgers... :S :S :S 11 ευρω για ενα burger. Απορω στην Ελλαδα του 2013 που λες κ εσυ ποιος τα αγοραζει..!
Στον Ωροπο παντως, το καταστημα εφυγε απο το franchise και λεγοταν Miami Grill για λιγο καιρο. Πουλουσε τα ιδια και φτηνοτερα ομως μετα απο λιγο καιρο ειχε πολυ φθινουσα πορεια και τελικα εκλεισε. Εκλεισε μονο και μονο επειδη αλλαξε ονομα και δεν παταγε κανενας για καποιον λογο!
Ο ίδιος ιδιοκτήτης που είχε το Miami Grill,είχε και τα Goody's (και τα Obi παλαιότερα, για όσους γνωρίζουν)τα οποία σταμάτησαν το franchise καθώς σε υγειονομικούς ελέγχους ανακάλυψαν πολλές παρατυπίες και ελλείψεις υγιεινής.(Κάτι που δικαιολογεί γιατί έκλεινε το ένα μετά το άλλο). Κρίμα γιατί τα συγκεκριμένα είχαν βραβευτεί κιόλας στην αρχή της λειτουργίας τους.
Τα goodie's μια χαρά ήτανε. Πέρασα αρκετά από τα εφηβικά μου χρόνια εκεί (πολύ in μέρος για τις ωραία κοριτσάκια των 90s) στα 90s χωρίς να ψωνίσω σχεδόν τίποτα. Ξέρω υπήρξα λάθος αλλά δεν το επέτρεπαν τα οικονομικά μου αλλά ούτε διέθετα και καμία ροπή προς τις πλαστικές γεύσεις του!
Tα ιδια κ εγω, επισης στα 90s επινα ΑΠΕΙΡΗ κοκα κολα κ ετρωγα τις γνωστες παστιλιες ΒΙΑΠ αυτο δεν σημαινει οτι ητανε μια χαρα :PΚαποτε ειχαμε παει εκδρομη με το σχολειο σε εργοστασιο των goodie's ακομα θυμαμαι την βιοχλαπατσα που εβαζαν στα μπιφτεκια τους και αηδιαζω, τοτε βεβαια δεν με ειχε πειραξει καθολου 2 τσιζ ειχα φαει (τα εδιναν "δωρο" στην εξοδο) Για οσους δεν θυμουνται/ξερουν τις ΒΙΑΠhttp://tmarket.gr/image/cache/data/viap-red2gr-500x500.jpg
Εχω φαει ακριβως στο ιδιο καταστημα, -δεν προσεξα οτι ελειπε η ταμπελα- και πιστεψε με, εχουν τεραστια διαφορα... Αν μη τι αλλο απο Goodys δεν ηταν ποτε παγωμενα αυτα που εφαγα, ουτε ειχα προβλημα με το στομαχι μου μετα