Πρώτο κουφό: Ο Δήμαρχος της Λέσβου, ο γνωστός Δ. Βουνάτσος,

 

 

καπνίζει μέσα στην αίθουσα την ώρα του Δημοτικού Συμβουλίου. 

 

 

Δεύτερο κουφό: Δημοτική σύμβουλος διαμαρτύρεται. 

 

 

Τρίτο κουφό: (Αν και δεν είναι σίγουρο.) Όχι απαράιτητα αξιόπιστα σάιτ συνδέουν μια εικόνα του βίντεο -που δείχνει αστυνομικούς να περπατούν έξω απ' την αίθουσα- με πιθανό τηλεφώνημα της Δημοτικής Συμβούλου για να βρουν το Δήμαρχο και να τον συλλάβουν - όλο αυτό όμως μου μοιάζει παρατραβηγμένο.

 

 

Τέταρτο κουφό: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, τ' ακούει απ' την Δημοτική Σύμβουλο επειδή δεν μπορεί να επιβάλλει την τάξη και έχει αποστομωτικές απαντήσεις για όλα [not]:

 

 

 

 

Απ΄ό,τι διαβάζω αλλού, τα περισσότερα ΜΜΕ έμειναν στο αν κλήθηκε η αστυνομία, στο ότι ο Δήμαρχος καπνίζει ή στο αν είναι υπερβολική η Δημοτική Σύμβουλος. 

 

 

Εμένα με εκνεύρισε ο -και καλά ανυποψίαστος- Πρόεδρος με το "νίπτω τας χείρας μου" ρεφρέν του. 

 

"Και τι να κάνω; Μα, τί να κάνω;" Τι τι να κάνεις βρε άνθρωπε; Να λες στον Δήμαρχο να μην καπνίζει - γιατί κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις;

 

"Εγώ καπνίζω; Εγώ καπνίζω; Με βλέπετε να καπνίζω;" λέει βλακωδώς, λες και θα είχε ευθύνη για το αν τηρούνται οι Νόμοι του κράτους μόνο αν άναβε κι ο ίδιος τσιγάρο εκείνη τη στιγμή του καβγά. 

 

"Τι να κάνω κυρία Βαμβουρέλη, τι να κάνω;" Η κυρία Βαμβουρέλη του απαντά "Να εφαρμόσετε το Νόμο" κι αυτός με ύφος παναγίτσας ξαναρωτάει: "Μα τι να κάνω; Τι να κάνω; Πέστε μου!

 

Και μετά, με το ύφος Οσιομάρτυρα που τραβάει τα πάθη του χριστού, προσπαθεί να βγάλει τρελή την δημοτική σύμβουλο - "Ηρεμήστε κυρία Βαμβουρέλη!" λέει ο καημένος, σαν το πρόβλημα να είναι ότι αυτή δεν είναι ήρεμη. "Τι να κάνω δηλαδή εγώ;" υψώνει κι αυτός τον τόνο της φωνής του, "τι να κάνω;" και το δίκιο τον πνίγει πλέον σαν χταπόδι! "Μα τι να κάνω;"

 

Η κυρία Βαμβουρέλη πιθανώς κατάλαβε ότι έμπλεξε με άνθρωπο που δεν του κόβει και πολύ και του το συλλαβίζει: "Να τους απαγορεύετε να καπνίζουν εδώ μέσα", λέει το αυτονόητο...

 

...για να εισπράξει την ατάκα ολόκληρης της συνεδρίασης: "Μα γιατί; Τους επιτρέπω εγώ να καπνίζουν;" Και πάνω που λες ότι δεν θα ξεπεράσει τον εαυτό του πια με τίποτα, αυτός προσθέτει "Τους είπα εγώ 'Καπνίστε';"

 

Και κλείνει την υπόθεση ξαναλέγοντας "Μα τι να κάνω;" και "Καπνίζω εγώ, με είδατε να καπνίζω;" ενώ, νιώθοντας πλήρως δικαιωμένος (με την υστερικιά τρελή που έμπλεξα εδώ πέρα!), σηκώνει τα χέρια ψηλά στον ουρανό: "Μα για όνομα του Θεού!! Τι είναι αυτά που μου λέτε εδώ πέρα;"

 

 

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Ο Δήμαρχος δεν τηρεί τους νόμους, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει ιδέα "τι να κάνει" επ' αυτού - δεν τολμώ να φανταστώ το πόσο άχρηστοι θα είναι σε ακόμα σημαντικότερα ζητήματα...