Τα άλμπουμ που άκουσα περισσότερο το 2011

Facebook Twitter
0
 

(όχι εμένα πάντως)

 
10. Duran Duran - All You Need Is Now

Ο παραγωγός Mark Ronson έβαλε στο μίξερ όλα τα καλά και αναγνωρίσιμα στοιχεία των παλιών Duran Duran και έφτιαξε έναν κομψό, απολαυστικό ποπ δίσκο - που πήρε και πολύ καλές κριτικές.

Το αγαπημένο μου τραγούδι απ' το δίσκο είναι το The Man Who Stole a Leopard στο οποίο συμμετέχει κι η Kellis. Η σκηνοθεσία του βίντεο είναι του David Lynch. 

9) Britney Spears - Femme Fatale

Σε αντίθεση με το δίσκο της Lady Gaga που δεν ακουγόταν (κατά τη γνώμη μου ο χειρότερος της χρονιάς) λόγω της βαβούρας και της υπερπαραγωγής, ο δίσκος της Britney είναι ο πρώτος της που άντεξα να ακούσω ολόκληρο. Με έκπληξη έμαθα αργότερα ότι δεν πήρε καθόλου κακές κριτικές…

8)  Φοίβος Δεληβοριάς - Ο Αόρατος Άνθρωπος

Πολύ ωραίος και διαφορετικός απ' ό,τι περίμενα. Τον άκουσα πάρα πολλές φορές, ενώ ποτέ μέχρι τότε μάλλον αδιαφορούσα για τον Δεληβοριά. 

7) Moby - Destroyed

Το Jumping Fish ειρωνεύτηκε με τέλειο τρόπο όσους ψηφίζουν Moby στη φετινή Μπλογκοβίζιον επειδή δεν είναι «κουλ»:

Έκτακτη είδηση: βρέθηκε ο αγνοούμενος που είχε εξαφανιστεί στα γύρω βραχάκια του Θεάτρου Λυκαβηττού το 2003 μετά από συναυλία του Moby, γεμίζοντας χαρά την οικογένειά του. Είναι καλά στην υγεία του, αλλά λίγο αποπροσανατολισμένος γιατί του αρέσει ακόμα ο Moby.

6) Emika – Emika

Τραγουδάει αιθέρια dubstep και το άλμπουμ της χρειάζεται να το ακούσεις με τα σωστά ηχεία. Το άκουσα.

5) Kate Bush-Director's Cut

Το 50 Words For Snow με απογοήτευσε – μου φάνηκε μονότονο, παρόμοιο, σαν ηρεμιστικό. Το Director's Cut όμως το βρήκα τέλειο, κυρίως το πώς έπαιξε με τα είδη και την τεχνολογία…

4) Danger Mouse & Daniele Luppi – Rome

Τέλειο.

3) Ladytron - Gravity the Seducer

Κάθε δίσκος τους μ’ αρέσει, μ’ αυτόν όμως αφήνουν τους ροκ πειραματισμούς και γυρίζουν στην αρχή. Με τρόπο φυσικό και χαλαρό και μελωδικό.

2) James Blake - James Blake

Ξανά και ξανά και ξανά.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

1) Keren Ann - 101

Το άκουσα στο mp3 player περισσότερο απ’ οποιοδήποτε άλλο, γιατί, ευτυχώς, όλο το άλμπουμ μ’ αρέσει όσο αυτό:

*Εσείς τι ακούσατε φέτος; 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ