Απεργία την Πρωτομαγιά

Ηφαίστειο

Facebook Twitter
0

.

.

1) Delicatessen?

 

Ο εκδοτικός οίκος Penguin κυκλοφόρησε ένα βιβλίο, προορίζοντάς το για μπεστ σέλερ στην κατηγορία του, με τον βαρύγδουπο τίτλο «The Pasta Bible». Μέσα όμως υπήρχε ένα μικρό τυπογραφικό λαθάκι.

 

Στη συνταγή για ταλιατέλες, η συνταγή απαιτούσε σαρδέλες, προσούτο  και «φρεσκοτριμμένους μαύρους ανθρώπους» (αντί για «φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι»)! Ο Penguin αναγκάστηκε φυσικά να αποσύρει όλα τα αντίτυπα που είχαν τυπωθεί μέσα σε μια μέρα.

 

(Freudian slip;)

via

 

 

2) Η Καλεσμένη της Πέμπτης

 

Κάθε Πέμπτη τα Bits and Pieces θα φιλοξενούν κάποιον που εκτιμούν πολύ. Ποδαρικό κάνει σήμερα…

 

Η Σώτη Τριανταφύλλου

 

 

Ζήτησα απ’ τη συγγραφέα Σώτη Τριανταφύλλου να μου πει ποιο είναι το αγαπημένο της βίντεοκλιπ, για να το βάλω στη στήλη. Φάνηκε χαμένη για λίγο, καθώς σκάναρε τις αναμνήσεις της και αξιολογούσε όλα αυτά που έχει δει, αναζητώντας το ένα και μοναδικό.

 

«Το βρήκα», είπε στο τέλος, «και θα στο γράψω σ’ ένα χαρτί για να μην το ξεχάσεις.»

 

 

.

«Γιατί αυτό συγκεκριμένα;» τη ρώτησα αργότερα.

«Γιατί με εκφράζει.»

«Ναι, αλλά γιατί;» επέμεινα.

«Δες το», είπε, «και θα καταλάβεις.»

 

 

 

3) Κινηματογραφικό Κουίζ

 

Το κινηματογραφικό στούντιο MGM περνάει δύσκολες ώρες – χρωστάει 4 δισεκατομμύρια και αναγκάστηκε να ακυρώσει τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Τζέιμς Μποντ.

 

.

Εδώ είναι ένα κουιζ για τις ταινίες και την ιστορία του στούντιο. Το λογότυπο, το λιοντάρι, οι κλασικές ταινίες, τα Όσκαρ, οι Τομ και Τζέρι. [Εγώ είχα πέντε σωστές απαντήσεις.]

 

 

4) Δηλώσεις: 

.

 

[εικόνα: Victor Vasarely]

 

"Censorship is telling a man he can't have a steak, just because a baby can't chew it" ~ Mark Twain

 

 

5) Συνεντεύξεις

 

Ο συγγραφέας Πάνος Καρνέζης (που έρχεται για λίγο στην Ελλάδα, στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου που ξεκινά σήμερα στη Θεσσαλονίκη) μιλάει στο Βήμα:

Το φανταστικό στοιχείο μού προέκυψε ως συνέπεια της ζωής μου μακριά από την Ελλάδα.

 

[+ οι φανταστικές συνομιλίες-συνεντεύξεις του Σελίν]

 

 

6) Lifo Tube

 

Ένα απ’ τα πολλά τέλεια σκετς των Μόντι Πάιθον που σατιρίζουν τα αστυνομικά τύπου Αγκάθα Κρίστι (και τη μανία τους με τα δρομολόγια των τρένων…)

.

 

 

7) Φωτογραφία

 

 

Ένας νεαρός φωτογράφος τράβηξε αυτή τη φωτογραφία και άλλες παρόμοιες τη μέρα που ο Άλμπερτ Άινσταϊν πέθανε, το 1955. Εδώ το γραφείο του στο Πρίνστον, με τα ανακατωμένα χαρτιά, το μαυροπίνακα για τις εξισώσεις, και τα βιβλία στα χαμηλά ράφια, που έφτανε. [Από εδώ]

 

 

8) Aggregator!

.

 

.

Καλέ η Ρούλα! [Που σε μια κίνηση απελπισίας -και όχι απαραίτητα δικής της απελπισίας- επιστρέφει αιφνιδιαστικά τη Δευτέρα στις οθόνες μας. /// Δέκα συμβουλές για την αύξηση της δημιουργικότητάς μας.] /// Την πάτησαν οι δημιουργοί του South Park: έδειξαν στη σειρά τους τον Προφήτη Μωάμεθ (και μάλιστα με κοστούμι αρκούδας) και τώρα οι καλοσυνάτοι πιστοί σκοπεύουν, απλά, να τους σκοτώσουν. (Τώρα που το σκέφτομαι, και το BBC που δημοσιεύει την είδηση και την εικόνα δεν απεικονίζει τον προφήτη και μάλιστα ντυμένο αρκούδα; Το ξέρουν αυτό οι καλοσυνάτοι πιστοί;) /// Ο (φανταστικός) φανταστικός κόσμος του M.Hulot /// Η βρετανική Daily Star κυκλοφόρησε σήμερα με το πιο αντιδεοντολογικό πρωτοσέλιδο της χρονιάς! (Και φυσικά αποσύρθηκε απ’ τα αεροδρόμια…)

 

 

9) Twilight Zone

.

 

(Like its 1998)

 

 

10) Διαφήμιση της ημέρας

 

Το θρυλικό περιοδικό Τέταρτο που έβγαλε ο Μάνος Χατζιδάκις είχε διαφημιστεί και στην τηλεόραση – και μάλιστα με τη συμμετοχή του ίδιου του Χατζιδάκι. Ακολουθεί αυτή η σπάνια (συλλεκτική θα λέγαμε, αν η λέξη αυτή είχε πια κάποιο νόημα στην εποχή του ίντερνετ) διαφήμιση του 1985.

.

 

 

11) Εξώφυλλο της ημέρας

 

 

2 Νοεμβρίου 2006

Φωτογραφία Σπύρος Στάβερης

 

(«Η συγγραφέας Σ.Τ. συνεχίζει απτόητη το περιπετειώδες ταξίδι της ζωής της» και μιλάει στη Δέσποινα Τριβόλη.)

.

+ search engine: Τι γράφτηκε γι’ αυτήν τα τελευταία χρόνια στη Lifo. [Ανάμεσα σ' όλα και το κείμενό της για το δικό της καλοκαίρι, το καλοκαίρι του 1973.]

 .

----------------------------------------

.

αύριο πάλι

.

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ