Οπτική Γωνία Γαρίδες κοκτέιλ, σκαλοπίνια αλά κρεμ: Τι τρώγαμε αλήθεια στα ’80ς; Τα ελληνικά βιβλία συνταγών του παρελθόντος σχεδόν δυσφήμιζαν το φαγητό: μπόμπες, βρασμένα αυγά κομμένα στη μέση, σφολιάτες που ξεχείλιζαν τυριά. ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΡΙΒΟΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΡΙΒΟΛΗ 9.5.2025
Γκίκας Ξενάκης «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα» Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας. ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Good Living Βιτάμ Cook & Bake: Η νέα εποχή της μαγειρικής είναι βιώσιμη, ελαφριά και με κρεμώδη γεύση Με 6 φυσικά συστατικά, χωρίς φοινικέλαιο και τη σφραγίδα του Gordon Ramsay, θα γίνει ο νέος σου σύμμαχος στην κουζίνα. THE LIFO TEAM
9.5.2025 Οπτική Γωνία Γαρίδες κοκτέιλ, σκαλοπίνια αλά κρεμ: Τι τρώγαμε αλήθεια στα ’80ς; Δέσποινα Τριβόλη 9.5.2025 Τα ελληνικά βιβλία συνταγών του παρελθόντος σχεδόν δυσφήμιζαν το φαγητό: μπόμπες, βρασμένα αυγά κομμένα στη μέση, σφολιάτες που ξεχείλιζαν τυριά. ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΡΙΒΟΛΗ
20.4.2025 Γκίκας Ξενάκης «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα» Αργυρώ Μποζώνη 20.4.2025 Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας. ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
7.4.2025 Good Living Βιτάμ Cook & Bake: Η νέα εποχή της μαγειρικής είναι βιώσιμη, ελαφριά και με κρεμώδη γεύση The LiFO team 7.4.2025 Με 6 φυσικά συστατικά, χωρίς φοινικέλαιο και τη σφραγίδα του Gordon Ramsay, θα γίνει ο νέος σου σύμμαχος στην κουζίνα. THE LIFO TEAM
30.3.2025 Γεύση Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου Νίκος Γ. Μαστροπαύλος 30.3.2025 Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα. ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
11.3.2025 Γεύση Άγρια χόρτα, αγκινάρες, αρακάς: 4 συνταγές με υλικά που βρίσκεις μόνο την άνοιξη Νίκη Μηταρέα 11.3.2025 H σεφ Κωνσταντίνα Φάκλαρη φτιάχνει πιάτα που ταιριάζουν απόλυτα με την εποχή. ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
19.2.2025 Γεύση Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της The LiFO team 19.2.2025 Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης «έφτιαξε ένα βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο. THE LIFO TEAM
23.12.2024 Πολιτισμός Δώδεκα ταινίες για όσους αγαπούν τη μαγειρική LifO Newsroom 23.12.2024 Οι ιστορίες του κινηματογράφου που εκτυλίσσονται πίσω από τους πάγκους της κουζίνας LIFO NEWSROOM
18.12.2024 Τech & Science Τα μαγειρικά σκεύη που μπορεί να βλάψουν την υγεία: Με τι να τα αντικαταστήσετε LifO Newsroom 18.12.2024 Με αφορμή πρόσφατη έρευνα για τοξικές ουσίες που ενδέχεται να περιλαμβάνονται στα σκεύη, δημοσιεύματα προτείνουν εναλλακτικές λύσεις LIFO NEWSROOM
6.12.2024 Γεύση «Έχω φάει κόλλημα με το hot honey»: 14 άνθρωποι του φαγητού επιλέγουν το αγαπημένο τους υλικό Επιμέλεια: Ζωή Παρασίδη 6.12.2024 Και το gadget που τους έχει λύσει τα χέρια στην κουζίνα, από το μπρίκι του καφέ μέχρι μια Le Creuset. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
25.11.2024 Ηχητικά Άρθρα Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα M. Hulot 25.11.2024 Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. M. HULOT
17.11.2024 Γεύση Φιστίκι Αιγίνης: Πώς να το χρησιμοποιείς στη μαγειρική. Έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές Νίκη Μηταρέα 17.11.2024 Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό. ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
11.11.2024 Διεθνή Τζέιμι Όλιβερ: Αποσύρθηκε παιδικό βιβλίο του μετά από καταγγελίες για προσβλητικό περιεχόμενο LifO Newsroom 11.11.2024 Ο Τζέιμι Όλιβερ, που βρίσκεται στην Αυστραλία για την προώθηση του νέου βιβλίου μαγειρικής του, απολογήθηκε, λέγοντας ότι είναι «συντετριμμένος» που προκάλεσε πόνο LIFO NEWSROOM
11.11.2024 Nothing Days Το πιο παράξενο γαστρονομικό βιβλίο που γράφτηκε ποτέ M. Hulot 11.11.2024 Ο Ρόμπερτ Φάραρ Κέιπαν, ένας ιερέας με λατρεία για το φαγητό, έγραψε το «Δείπνο του αρνιού», ένα θεολογικό έργο που αφορά όλα όσα θρέφουν το σώμα και την ψυχή. M. HULOT
5.11.2024 Οθόνες Μάρθα Στιούαρτ, η ψυχρή βασίλισσα του αμερικανικού οικιακού ονείρου Αργυρώ Μποζώνη 5.11.2024 Το ντοκιμαντέρ του Netflix για τη Μάρθα Στιούαρτ δείχνει πολλές ενοχλητικές πλευρές της. Στην ίδια το αποτέλεσμα δεν άρεσε καθόλου. ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
22.9.2024 Γεύση Η μυθολογία του σκάρου, του ψαριού που απασχόλησε τον Αριστοτέλη Νίκος Γ. Μαστροπαύλος 22.9.2024 Τα μυστικά ενός ψαριού που, στα ελληνικά νησιά, το εκμεταλλεύονται ολόκληρο και αναδεικνύουν τη γεύση ακόμα και των εντοσθίων του με διαφορετικούς τρόπους. ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
31.7.2024 Εκπαίδευση Επάγγελμα σεφ: Πώς να διαλέξεις την κατάλληλη σχολή μαγειρικής για τις σπουδές σου The LiFO team 31.7.2024 Με χρόνια εμπειρίας στον τομέα, η Le Monde προσφέρει ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών για chefs και pastry chefs, καθώς και ευκαιρίες για επαγγελματική αποκατάσταση. THE LIFO TEAM
5.7.2024 Nothing Days Αγουρίδες, κολοκύθες και μια ζωή σαν μυθιστόρημα M. Hulot 5.7.2024 Η Κατερίνα Ρεμούνδου είναι μια πολύ ιδιαίτερη μαγείρισσα, και όχι μόνο για τα μοναδικά (κυριολεκτικά) πιάτα της στου Ζοζέφ της Άνδρου. M. HULOT
21.6.2024 Οδηγός Γεύσης Το μυστικό για ένα επιτυχημένο πιάτο βρίσκεται πάντα στα σωστά προϊόντα The LiFO team 21.6.2024 Γι’ αυτό οι επαγγελματίες της γαστρονομίας έχουν στις κουζίνες τους τη σειρά της Knorr Professional. THE LIFO TEAM
3.6.2024 Nothing Days Μαγειρεύοντας με τους Beastie Boys M. Hulot 3.6.2024 Το θρυλικό «Paul’s Boutique» δεν είναι μόνο ένα από τα πιο σημαντικά ραπ άλμπουμ που έχουν γίνει ποτέ αλλά και, με κάποιον τρόπο, σημείο αναφοράς για τους πρώιμους foodies. M. HULOT
18.5.2024 Γεύση «Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούμε να μας ταΐσουν οι σεφ Ζωή Παρασίδη 18.5.2024 Πήραμε τηλέφωνο τις αγαπημένες μας μαγείρισσες και τους μάγειρες της Αθήνας (και όχι μόνο), τους πετύχαμε στη λαϊκή, τους ρωτήσαμε τι βρήκαν ωραίο, τι ήταν μάπα και τι καλό θα μας μαγειρέψουν τους επόμενους μήνες. ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ